fietsradio

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk fietsradio

Fietsradio – dat is wat telt

Naar muziek luisteren tijdens het fietsen is voor veel mensen een wens, want de muziek brengt je niet alleen in een goed humeur, maar zorgt ook voor veel motivatie, wat vaak nodig is. Maar het is een wens omdat het luisteren naar conventionele muziek met oordopjes een groot gevaar is in het verkeer, dus de meeste mensen doen het helemaal zonder. Maar nu is er een geweldig alternatief, dat het geheel in een positieve en vooral veilige richting stuurt. Want met een fietsradio die gemakkelijk aan het stuur kan worden bevestigd, hoor je nog steeds alle geluiden om je heen en geniet je nog steeds van muziek. Dus je kunt nog steeds horen wanneer iemand toetert, schreeuwt of je passeert ondanks de radio.

En wat maakt het nu nog uit of ik een fietsradio wil kopen? Het is duidelijk dat de nadruk moet liggen op de ontvangstcapaciteit van de radio. Het is essentieel dat de radio een automatische zenderzoekfunctie heeft, omdat u constant in beweging bent – en alleen dan kan de ontvangst worden gegarandeerd. Als u graag ’s nachts rijdt, of als u in ongunstige weersomstandigheden komt, is een verlicht display ook aan te raden, zodat u altijd overzicht heeft. Naast al deze factoren kan het ook zeer nuttig zijn als het apparaat een geïntegreerde spatwaterbescherming heeft, zodat het zelfs in de regen niet kapot gaat. Want vaak verandert het weer snel en dan ben je voorbereid. Een USB-poort is ook handig om je eigen playlist af te spelen. De fietsradio moet ook een vervangbare batterij hebben, zodat u het apparaat lang kunt gebruiken, anders: batterij kapot – radio kapot. Het moet gezegd worden dat de goedkopere radio’s kunnen worden gevoed door batterijen, dit maakt de Verander ook.

Eenvoudige montage – eenvoudige aankoop

De radio’s kunnen eenvoudig op elk type fiets worden gemonteerd en er is ook een snelspanner die gemakkelijk kan worden verwijderd en bevestigd. Dit betekent dat het apparaat ook tijdens een stop gemakkelijk kan worden verwijderd en zo tegen diefstal kan worden beschermd. De fietsradio’s wegen niet veel en hebben geen enkele invloed op de berijdbaarheid en prestaties.

Je kunt ook een smartphone als radio gebruiken, maar deze hebben als nadeel dat de batterij snel leeg is en het datavolume hetzelfde is. Bovendien laat de kwaliteit van de muziekweergave te wensen over en wordt het met een koptelefoon een zeer gevaarlijke zaak. Fietsradio’s worden door veel verschillende leveranciers gemaakt. Daaronder vallen ook bijvoorbeeld „Fun Collection“ of „Security Plus“. Ze zorgen er altijd voor om de technologie te verbeteren en zijn niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. De nieuwste apparaten zijn nu volledig waterdicht, hebben een elegante touch-functie of een MP3-aansluiting. Het gerucht gaat dat de fietsradio’s stemgestuurd zijn, zodat typen niet meer nodig is. Veel van de apparaten zijn te vinden in elektronicawinkels, maar ook heel handig op het internet, bijvoorbeeld op Amazon. Dit heeft als voordeel dat u comfortabel thuis kunt bestellen en de radio binnen enkele dagen in uw brievenbus zit. De prijsvergelijking is ook gemakkelijker online en ook de vergelijking tussen de aanbieders en hun beoordelingen. Om altijd aan de veilige kant te zijn, moet u ook de ernst van een dealer te weten komen, zodat u niet voor niets geld uitgeeft en teleurgesteld raakt.

Onze Top 10 – fietsradio’s

Kwaliteit is wat telt

Bij het kopen moet je een paar dingen overwegen, zodat je niet Niet geland. In de eerste plaats moet de beschrijving ervoor zorgen dat de fietsradio een automatische kanaalzoekfunctie heeft en dus automatisch verbinding kan maken met een satelliet. U moet er ook voor zorgen dat het apparaat een vervangbare batterij heeft, zodat het lang meegaat en niet volledig hoeft te worden vervangen. Er moet ook een garantie op het apparaat worden geïntegreerd, zodat de kwaliteit kan worden gewaarborgd. Zorg er ook voor dat de radio een geïntegreerde antenne heeft, zodat hij niet kan afbreken in geval van een val. En last but not least: duur is niet per se beter, maar in dit geval betekent het een hogere kwaliteit met waardevolle materialen en kleine onderdelen.

In de fietsradio test bleek dat de meeste radio’s eigenlijk vrij goed presteren, maar dat radio’s in het hogere prijssegment staan voor hogere kwaliteit. Zorg er ook voor dat de radio een eigen houder voor de fiets heeft als accessoire, dit is de enige manier waarop je hem veilig kunt bevestigen zonder dat hij wegglijdt of eraf valt. Het kan ook altijd handig zijn om een klein zakje (kan ook een diepvrieszakje zijn) bij u te hebben om uw mobiele telefoon te beschermen tegen krassen, vocht en andere beschadigingen als u hem uittrekt. Dan mag niets uw volgende fietstocht in de weg staan, begeleid door de nieuwste geluiden van de wereld.