Fotodrukker

Test & vergelijk Fotodrukker

De beste fotoprinters 2022 in vergelijking

Wat is een fotoprinter?

De fotoprinters die in deze fotoprintertest aan bod komen, zijn printers die meestal op een computer of tegenwoordig vaak via een netwerk kunnen worden gebruikt. Met behulp van deze apparaten kunnen gebruikers dan zowel zwart-wit als kleurenfoto’s afdrukken.

Hoe werkt een fotoprinter

Meestal worden de beelden die men op een fotoprinter wil afdrukken, geselecteerd via de PC, een laptop en vervolgens geprint. Maar tegenwoordig kunnen deze foto’s ook vaak rechtstreeks worden afgedrukt vanaf een USB-stick die op de printer is aangesloten.

Toepassingsgebieden van een fotoprinter

In tegenstelling tot vroeger, toen fotoprinters nog heel speciale apparaten waren, is tegenwoordig bijna elke moderne printer in staat om foto’s af te drukken in een acceptabele kwaliteit. Daarnaast kunnen deze apparaten echter ook worden gebruikt voor het afdrukken van vele andere zaken, zoals diverse documenten.

Wie heeft er een fotoprinter nodig?

Een printer is nodig voor zowel particulieren als bedrijven, bijvoorbeeld om zakelijke brieven te produceren. Aangezien printers in een groot aantal prijsklassen verkrijgbaar zijn en vaak al tegen lage prijzen, hebben veel huishoudens en de meeste bedrijven nu zo’n apparaat. Het moet echter al een moderne printer zijn, zodat het echt mogelijk is om foto’s af te drukken in een

om te drukken in een aantrekkelijke kwaliteit.

Welke soorten fotoprinters zijn er?

Onder de beschikbare fotoprinters die we in deze fotoprintertest behandelen, zijn er printers die klassiek worden aangestuurd door een computer of netwerk, maar ook printers die geschikt zijn voor het afdrukken van foto’s op een mobiele telefoon.

Koop onze Top 10 – fotoprinters

Toepassingsgebied van de fotoprinter

Het toepassingsgebied van fotoprinters is tegenwoordig vrij breed, omdat ze meestal geschikt zijn voor elk ander doel, dergelijke apparaten zijn vaak te vinden in een omgeving waar ze meestal worden gebruikt voor het afdrukken van documenten en begeleidende brieven. Fotoprinters worden echter ook gebruikt in copyshops, fotostudio’s, ontwerpstudio’s en door fotografen, waar deze apparaten volledig worden benut voor het afdrukken van foto’s.

Vereisten voor een goede fotoprinter

Een goede fotoprinter moet vandaag de dag in staat zijn om foto’s in verschillende kwaliteitsniveaus af te drukken op verschillende soorten papier.

Voor- en nadelen van een fotoprinter

Voordelen:
Het grootste voordeel van de printers die vandaag de dag beschikbaar zijn, is zonder enige twijfel dat ze bijna allemaal in staat zijn om foto’s af te drukken in een aanvaardbare kwaliteit.

Nadelen:
Als u snel een bovengemiddeld kwaliteitsresultaat verwacht, zult u nog steeds gedwongen zijn om een van de duurdere modellen te kiezen. Dit heeft vooral gevolgen voor gebruikers die een groot aantal foto’s in de kortst mogelijke tijd willen afdrukken.

Wat moet ik weten als

Fotoprinter waardering?

Bij de aankoop van een fotoprinter in de wereld van vandaag moet u er altijd voor zorgen dat het model dat u kiest echt aan uw verwachtingen voldoet. Zo speelt naast de afdrukkwaliteit ook de afdruktijd een rol, evenals de mogelijkheden om foto’s naar de printer over te brengen.

Innovaties op het gebied van fotoprinters

In tegenstelling tot vroeger is het vaak niet eens meer nodig om een printer rechtstreeks op de computer aan te sluiten via een kabel. Dit komt omdat veel moderne printers in staat zijn om de benodigde printbestanden draadloos te ontvangen via een W-Lan verbinding en deze vervolgens te printen.

Welke fabrikanten van fotoprinters zijn er?

Onder de fabrikanten die hun klanten fotoprinters in hun eigen assortiment aanbieden bevinden zich Canon, HP, Epson en Lexmark. Maar ook sommige fabrikanten uit de fotobranche, zoals bijvoorbeeld Polaroid of Fujifilm, bieden ondertussen ook eigen fotoprinters aan.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van fotoprinters

Op het gebied van fotoprinters en printers in het algemeen vallen de producten van de fabrikanten Canon, Epson en HP al enkele jaren op. En daarom zijn deze bedrijven ook de toonaangevende fabrikanten in dit segment.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn fotoprinter het beste kopen?

Hoewel je meestal een goede selectie van fotoprinters kunt vinden in speciaalzaken, kun je ze vaak veel goedkoper krijgen op het internet. Daarom is het internet de beste plaats voor gebruikers om een dergelijk apparaat te kopen.

Het waard om te weten &Photo-printergids

Het verhaal:
De eerste fotoprinters kwamen in de jaren ’90 op de markt en waren in die tijd meestal erg duur. Zo kwamen de prijzen voor een fotoprinter op dat moment overeen met de prijzen die vandaag de dag voor een model in de hoogste prijsklasse in rekening kunnen worden gebracht en dus in de eerste plaats bijna uitsluitend in de zakelijke omgeving worden uitgespreid. Vandaag de dag kunnen privépersonen echter meestal een printer in huis halen waarmee ze ook foto’s kunnen afdrukken.

Cijfers, data, feiten:
Terwijl fotoprinters en printers in het algemeen vroeger vooral in de zakelijke omgeving te vinden waren, zijn ze nu ook in veel privé-huishoudens te vinden. Daar worden ze meestal gebruikt om sollicitatiebrieven af te drukken, maar steeds meer gebruikers zijn ook begonnen met het afdrukken van hun eigen vakantiefoto’s op hun thuisprinter.

Prijzen: hoeveel kosten fotoprinters?
Fotoprinters zijn vandaag de dag al beschikbaar tegen prijzen van ongeveer 60 euro, hoewel ze qua snelheid en fotokwaliteit vooral geschikt zijn voor particuliere gebruikers. Aan de andere kant kunnen de prijzen aan de bovenkant van de schaal oplopen tot meer dan 1000 euro, wat de prijs is voor bijzonder hoogwaardige fotoprinters. Maar deze bieden professionele gebruikers een perfecte mix van kwaliteit en snelheid. Voor particuliere gebruikers zijn echter zelfs de goedkopere modellen tot 200 euro meestal absoluut voldoende om een nuttig printresultaat te bereiken.

Nuttige accessoires voor de fotoprinter

De inkt die in een fotoprinter wordt gebruikt, speelt altijd een bijzonder belangrijke rol, omdat de kosten van de benodigde tanks, afhankelijk van de fabrikant, erg duur kunnen zijn. Daarom moet men in het begin een printer kiezen…

waarvan bekend is dat het de inktkosten op de lange termijn beheersbaar houdt. In de toekomst zult u deze steeds opnieuw moeten kopen, vooral als u voornamelijk foto’s met uw eigen printer afdrukt, omdat er meestal veel inkt wordt gebruikt.

Naast de inkttanks moet u ook zorgen voor een regelmatige aanvoer van papier, waarbij u kunt kiezen uit een groot aantal verschillende soorten. De mogelijkheden variëren van gerecycled papier, standaard en glanzend papier tot speciaal fotopapier. Meestal is dit inderdaad iets duurder dan het normale printpapier, maar het belooft ook duidelijk betere printresultaten.

Alternatieven voor de fotoprinter

Een alternatief voor het kopen van een fotoprinter vandaag de dag, vooral voor particuliere gebruikers die slechts een paar foto’s op onregelmatige basis willen afdrukken, is om naar een van de vele copyshops te gaan die in bijna elke stad te vinden zijn. Want daar kun je ook je foto’s afdrukken voor een lage prijs en hoef je geen eigen fotoprinter te kopen. In drogisterijen zoals Rossmann, Dm of Müller kunt u tegenwoordig ook foto’s afdrukken.