Fotostatief

Falcon Eyes Light Stand, Tripod, Fotostatief  FT-1330, 40–105cm + CULLMANN bagFALCON EYES  Light Stand, Tripod Fotostatief  L-B2900HC – 80 - 280cm
LinkFalcon Eyes Light Stand, Tripod, Fotostatief FT-1330, 40–105cm + CULLMANN bag*FALCON EYES Light Stand, Tripod Fotostatief L-B2900HC – 80 - 280cm*
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 12,50
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 19,50
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Falcon Eyes Light Stand, Tripod, Fotostatief  FT-1330, 40–105cm + CULLMANN bag
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 12,50
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
FALCON EYES  Light Stand, Tripod Fotostatief  L-B2900HC – 80 - 280cm
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 19,50
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Fotostatief

De beste fotostatief 2022 in vergelijking

Wat is een fotostatief?

Een fotostatief is een zeer stabiele opstelling. Het kan worden gebruikt voor het testen van camera’s, lampen, microfoons, laboratoriumapparatuur en meetinstrumenten. Een fotostatief test toont aan dat een fotostatief meerdere telescopische voeten heeft en dat deze in lengte verstelbaar zijn. Het kan ook zijn dat vaste telescopische benen beter zijn voor bijvoorbeeld zware apparatuur of voor fotostatieven voor de sterrenkunde.

Hoe werkt een fotostatief?

Een fotostatief werkt door op statiefpoten te staan die verstelbaar zijn. Het stabiliseert dus een fixatie van camera’s, videocamera’s, lampen, microfoons of andere technische apparaten. Bovenop bevindt zich een houder waarin het betreffende apparaat is bevestigd.

Toepassingsgebieden van een fotostatief

Een fotostatief kan vele toepassingen hebben: Voor het maken van foto’s, in de sterrenkunde, voor microfoons bij evenementen, voor verlichting in het theater bijvoorbeeld, of voor verrekijkers en apparatuur in het leger.

Wie heeft er een statief nodig?

Fotografen hebben dringend behoefte aan een fotostatief. Zelfs hobbyfotografen gebruiken het graag als de opname buiten is of voor professionele opnamen in de studio. Muzikanten en astronomen kunnen altijd gebruik maken van een fotostatief.

Welke soorten fotostatieven zijn er?

Een fotostatief bestaat altijd uit een statief en de statiefkop. Daarom bepaalt de statiefkop meestal ook welk type statief het is. De statiefkop kan worden gewijzigd afhankelijk van de toepassing van het statief. De volgende statiefkopjes zijn beschikbaar Met fotostatieven kunt u bijvoorbeeld in alle rust de beelduitsneden selecteren en zelfs bij slecht licht een geoptimaliseerde foto maken.

Nadelen

Het nadeel van een fotostatief van slechte kwaliteit is dat het kan kantelen en zo ook de camera kan beschadigen.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een fotostatief?

Bij de aankoop van een fotostatief moet u er altijd op letten dat het statief en de statiefkop zijn aangepast aan het betreffende gebruik.

Innovaties op het gebied van fotostatieven

Bijzonder aantrekkelijk zijn de fotostatieven die ook in de wildernis kunnen worden gebruikt en mee kunnen worden genomen op uitstapjes. Ze moeten niet alleen bestand zijn tegen speciale eisen in de natuur, maar ook bijzonder licht en geschikt voor trekking.

Welke fabrikanten van fotostatieven zijn er?

„Breno“ en „Berlebach“ zijn bekende fabrikanten van fotostatieven. Ook „Gitzo“, „Joby“ en „K&F Concept“, een Chinese fabrikant, zijn populaire fabrikanten van fotostatieven.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van fotostatieven

De fabrikant K&F Concept is bijvoorbeeld een statieffabrikant van „Shenzhen/Guangdong“. Het verkoopt zijn uitgebreide productassortiment in de online business en produceert naast statieven ook cameratassen, lenzen, filters, lensadapters, reflectoren en flitsers.

Internet vs. gespecialiseerde handel: Waar kan ik mijn fotostatief het beste kopen?

Een aankoop ter plaatse heeft het voordeel dat de klant direct wordt geadviseerd en een aankoop online heeft het voordeel dat Trusted Shops ook een recht van teruggave van het fotostatief aanbiedt.

Wetenswaardigheden & gids voor het fotostatief

– Het verhaal
Reeds in 1906 werden fotostatieven opgericht en uitgevonden.

– Cijfers, gegevens, feiten
Zo heeft de fabrikant Berlebach sinds 1994 houten statieven geleverd aan meer dan 40 landen over de hele wereld.

– Prijzen: hoeveel kosten de fotostatieven?
De prijzen variëren van 40 euro tot 2000 euro.

Handige accessoires voor fotostatieven

Flitsers en fototassen zijn accessoires voor een fotostatief.

Alternatieven voor het fotostatief

Flexibele statieven voor digitale camera’s en SLR-camera’s zijn alternatieven.