functionele jas

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk functionele jas

Functionele jassen zijn al enkele jaren erg in de mode, omdat ze bijzonder geschikt zijn voor buitenactiviteiten. Dankzij verschillende beschermlagen bieden ze een betrouwbare bescherming tegen regen, kou en wind. Het aanbod aan modellen is nu zeer groot, want bijna elke fabrikant heeft zo’n product te bieden. Slecht weer bestaat niet, alleen ongeschikte kleding. Hier bieden functionele jassen de juiste bescherming, zodat ze voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Het maakt niet uit of je buiten bent voor een wandeling of een outdoor-expeditie, de juiste jas mag niet ontbreken.

Moderne functionele jassen zijn gemaakt van verschillende materialen en bieden daarom betrouwbare bescherming onder alle weersomstandigheden. Voor dergelijke jassen worden voornamelijk synthetische vezels gebruikt, waarvan sommige bestaan uit hightechmaterialen. Aan de ene kant moeten de stoffen beschermen tegen wind en vocht, maar aan de andere kant moeten ze nog steeds ademend zijn. Er zijn veel voorwaarden verbonden aan een goede functionele jas, omdat de toepassingsgebieden zeer verschillend kunnen zijn. De fabrikanten gebruiken verschillende varianten, zoals softshell of fleece. Elk functioneel jack biedt bepaalde basisfuncties, zo wordt bijvoorbeeld gegarandeerd dat er bij het dragen geen warmteontwikkeling optreedt. De materialen zorgen er ook voor dat de wind betrouwbaar wordt geblokkeerd. Het ademend vermogen zorgt ervoor dat vocht en zweet niet in de jas blijven zitten, maar naar buiten worden afgevoerd. Dankzij de ingebouwde ventilatiesleuven is een geschikte temperatuurregeling gegarandeerd. Veel functionele jassen bieden ook een verscheidenheid aan kleine zakken. Speciaal voor lange wandelingen of Deze zijn uiterst praktisch voor wandelingen. Zo kan bijvoorbeeld een sleutel of de smartphone zonder problemen worden opgeborgen.

Functionele jassen kunnen worden gedragen in het dagelijks leven, maar ook tijdens wandelingen of buitenactiviteiten. Vooral bij sterke klimatologische verschillen kunnen de modellen hun ware capaciteiten bewijzen. Sommige van de jassen worden onderworpen aan uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat ze perfect functioneren onder reële omstandigheden. Als je op zoek bent naar een buitenavontuur, kan je niet fout gaan met een functionele jas, want die voldoet aan vele eisen. Vooral het toegepaste uienprincipe (verschillende lagen stof) biedt een betrouwbare bescherming.

Bij de functionele test van de jas waren de eisen zeer hoog. Aan de ene kant moet de jas betrouwbaar beschermen tegen regen en wind en ook voldoende warmte leveren. De materialen moeten ook zeer licht zijn, zodat de jas geen last wordt. Een ander belangrijk aspect is het ademend vermogen, want er moet betrouwbare bescherming zijn, vooral bij lange wandelingen onder zware weersomstandigheden. Dit soort jassen zijn echte allrounders, zowel voor het voorjaar als voor het najaar. Er zijn echter zeker verschillen in kwaliteit, vooral wat betreft de afwerking. Vooral goedkope jassen onder de 100 Euro bieden vaak slechts een matige kwaliteit. Het prijssegment reikt tot ver in het driecijferige Eurobereik. Dergelijke modellen zijn ook ontworpen voor extreme weersomstandigheden.

Onze Top 10 – functioneel jack

Buitenjassen zijn een echt alternatief, omdat ze heel dicht bij de functionele jassen komen. Ze bieden ook voldoende bescherming tegen regen en kou. Vooral met lange verblijven in het wild, ze worden met plezier gebruikt. Ook hebben ze vaak meerdere lagen stof, die uit meerdere lagen bestaan. Buitenjassen overtuigen vooral door hun hoge waterdichtheid. Naast een aangenaam draagcomfort zijn ze een goed all-weather jack. Vaak zijn de binnenkanten gevoerd met een fleece stof die zorgt voor een aangename warmte.

Functionele jassen zijn erg populair voor buitenactiviteiten, dus er zijn veel fabrikanten die dergelijke modellen te koop aanbieden. Het gaat om merken als Schöffel, Jack Wolfskin, Icepeak, Patagonia, The North Face, Under Armour en Killtec. Er zijn verschillen op het gebied van de verwerking en het beoogde gebruik. Bij de functionele test van de jassen hebben sommige bedrijven zich gespecialiseerd in bepaalde gebieden waar de jassen een zeer goede bescherming bieden.

Functionele jassen bieden optimale bescherming bij regen, harde wind en kou. Vooral tijdens overgangsperiodes kan het weer snel veranderen en dan is de juiste kleding nodig. Vooral de functionaliteit staat op de voorgrond, omdat de jassen zowel in het dagelijks leven als tijdens sportactiviteiten gedragen kunnen worden. Dit type jas biedt de mogelijkheid om een onbeperkt vrijetijdsplezier na te streven. Het bestaande ademend vermogen zorgt ervoor dat het bestaande vocht wordt afgevoerd. Toch zorgt de materiaallaag ervoor dat wind en regen worden afgestoten. Door de sneldrogende vezels is er geen gevoel van nattigheid en kou. Het gebruik van elektronische elementen zorgt voor veel bewegingsvrijheid. Hoewel de jas over het algemeen iets dikker is, is hij relatief licht en comfortabel. Sommige modellen zijn zo ontworpen dat ze zelfs gemakkelijk in een rugzak kunnen worden gestopt. De doelen kunnen volledig Deze omvatten bergbeklimmen, wandelen, klimmen en mountainbiken. Zelfs veranderende weersomstandigheden hebben geen invloed op de jas en de activiteit kan doorgaan. Maar de modellen zijn ook in het dagelijks leven een mooi figuur, want ze zijn ook geschikt voor een lange wandeling of een wandeling door de stad. Dankzij de verschillende kleuren en dessins kunnen ze ook als streetwear worden beschouwd.

Belangrijke elementen van een functionele jas zijn het ademend vermogen en de waterdichtheid. Er zijn verschillende coating- en membraansystemen die in het weefsel worden verwerkt. Hoe uitgebreider dit is, hoe beter de jas beschermt tegen de elementen. Een zeer goede afwerking is vooral merkbaar in extreme omstandigheden, zoals bij het klimmen of bergbeklimmen. Bij de functionele test van de jas lag de nadruk op het ademend vermogen, omdat het doel hier is om waterdamp zo goed mogelijk naar buiten te transporteren. Vooral de luchtdoorlaatbaarheid speelt een belangrijke rol. Hierbij is het belangrijk dat het materiaal van hoge kwaliteit is en dat de bestaande lasnaden exact in elkaar passen. Dit is de enige manier om uiteindelijk een zeer goede droogte te garanderen.

Voor functionele jassen zijn er kleine en praktische zakken voor sommige modellen waar de kleding kan worden opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is. Vooral jassen kunnen in deze zakken worden opgeborgen en worden tijdens lange wandelingen niet belast. Zo’n tas kan ook handig zijn op fietstochten en kan worden opgeborgen op de bagagedrager of op een houder op de fiets.