gamekoptelefoon

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk gamekoptelefoon

De beste gaming headset 2022 in vergelijking

Een geschikte game-headset is een must voor elke gamer. Het zoeken naar een geschikte headset is echter niet eenvoudig. Veel fabrikanten concurreren om kopers en bieden een verscheidenheid aan verschillende functies tegen verschillende prijzen. Aangezien het overzicht om bij te houden vaak niet gemakkelijk is. Daarom is deze gids en gaming headset test, die de belangrijkste details samenvat en tips geeft over de aankoop.

Vind de beste Gaming Headset

Over het algemeen is een headset een combinatie van een hoofdtelefoon en een microfoon, meestal een bewegende microfoon. Door het grote voordeel, namelijk de vrijheid van beide armen bij het spreken, is de headset vanaf het begin breed geaccepteerd. Al in 1897 was de „borstmicrofoon met horende telefoon“ klaar voor de verkoop en daarna werd hij steeds populairder. In de daaropvolgende jaren werden de koptelefoons steeds specifieker. Vandaag de dag is er een breed scala aan verschillende headsets. Hieronder wordt echter alleen de zogenaamde gaming headset besproken.

Gaming headsets kunnen worden onderverdeeld in verschillende klassen. Dit zijn onder andere de instapklasse in een prijsklasse van 20 tot 60 euro, de middenklasse van 70 tot 150 euro en de bovenklasse van 150 euro.

Instapniveau 20 tot 60 Euro

Dit prijssegment omvat ook enkele goede producten. Want gaming headsets hoeven niet automatisch duur te zijn en zelfs goedkope headsets kunnen een goede kwaliteit hebben. Natuurlijk moet je het zonder een aantal functies doen, zoals passieve of actieve ruisonderdrukking of een ingebouwde geluidskaart, wat het geluid een stuk beter maakt. Bovendien moet je voorzichtig zijn in de Let goed op de technische details om een slechte aankoop te voorkomen.

Middenklasse 70 tot 150 Euro

In deze sectie vindt u veel van de normale en typische gaming headsets, zoals die van Steelseries, Razer of andere bekende merken. Ze hebben vooral veel extra functies, zoals een USB-geluidskaart, selecteerbare verlichting en surroundgeluid, wat heel anders is dan de instapklasse. Met alle positieve factoren moet je ook rekening houden met het feit dat ondanks de hogere prijs, een goed geluid niet gegarandeerd is. Vooral gaming headsets zijn zeer bass-zwaar, omdat ze zijn ontworpen voor gaming gebruik. Aan de andere kant, als u met deze headset naar muziek wilt luisteren of een telefoontje wilt plegen, kan de geluidskwaliteit worden verstoord.

Hogere klasse vanaf 150 euro

Aan het einde van de Gaming Headsets classificatie, is de hogere klasse. In dit prijssegment vindt u veel hoogwaardige, batterijloze stereoheadsets, die zeer goede technische eigenschappen hebben, zoals de verdere ontwikkeling van de USB-geluidskaart, die veel beter is dan in de middenklasse.
Ook hebben deze headsets meestal een kristalhelder geluid. Dit betekent dat het geluid zeer neutraal wordt gehouden en niet baszwaar of ongebalanceerd is en dus voor alle toepassingen is gemaakt.

Koop onze Top 10 – Gaming Headset

Vereisten voor een goede game-headset

Dit leidt vaak tot de vraag welke eisen men aan een goede headset moet stellen en waar men op moet letten bij de aanschaf ervan. Allereerst moet men bepalen of de gewenste headset goed past en ook niet te zwaar is. Het is daarom aan te raden om geen nieuwe game-headset te bestellen op het internet, maar deze uit te proberen in een speciaalzaak om deze ervaringen op het gebied van draagcomfort te kunnen maken. Het tweede wat we moeten doen is Zorg ervoor dat er lucht- en lasdoorlatende materialen zijn gebruikt. Dit is belangrijk omdat een gaming headset vaak urenlang wordt gedragen en zo het hoofd en vooral het oor koel houdt. Het derde punt waar we bij het ontwerp rekening mee moeten houden is dat het een gesloten constructie is. Hoewel de markt vol is met andere ontwerpen, heeft het gesloten ontwerp het voordeel dat het geluid van de buitenwereld wordt geblokkeerd en tegelijkertijd geen geluid naar buiten uitstraalt. Er moet ook veel aandacht worden besteed aan de microfoon, omdat het een drukgradiëntmicrofoon is, zodat alleen de stem wordt opgenomen en er geen achtergrondgeluiden zijn. En zelfs als draadloze headsets verleidelijk klinken, produceren ze vaak ruis als ze in de buurt van andere elektronische apparaten worden geplaatst. Typische XLR- of jackstekkerkabels worden daarom aanbevolen. Tot slot moet worden opgemerkt dat men zich eerder moet onthouden van sets zoals complete systemen met toetsenbord, headset en muis, omdat de kwaliteit nogal slecht is en in de meeste gevallen na korte tijd een slechte koop blijkt te zijn.

Innovaties op het gebied van Gaming Headset

De innovaties op het gebied van gaming headsets zijn dit jaar vrij klein en liggen meer op het gebied van foutcorrectie en prestatie-optimalisatie. Er zijn dit jaar nog enkele nieuwe functies beschikbaar. Zo wordt het geluidsreductieprincipe van Bose in steeds meer headsets ingebouwd. Zo wordt naast de passieve ruisonderdrukking, die bestaat uit „slikkende“ materialen uit de constructie en de externe apparaten en zo het externe geluid absorbeert, gebruik gemaakt van actieve ruisonderdrukking of anti-geluidsonderdrukking. Dit werkt als volgt. Aan de buitenkant van de headsets zijn kleine microfoons bevestigd die het buitengeluid oppikken. Deze signalen worden naar de hoofdtelefoonelektronica gestuurd en daar verwerkt. Akoestische golven kunnen het buitengeluid neutraliseren en zorgen zo voor een afscherming van het buitengeluid en is zeker het proberen waard, vooral voor gamers die veel luidruchtig omgevingsgeluid om zich heen hebben.

Welke fabrikanten van gaming headsets zijn er

De bekendste merken zijn HyperX, Beyerdynamic, Steelseries, Roccat, Corsair, Sennheiser en Razer. Deze merken zijn allemaal zeer vergelijkbaar in hun segment en variëteit en verschillen alleen in individuele, kleinere punten. In de afgelopen jaren hebben Beyerdynamic en Sennheiser in het bijzonder zich echter onderscheiden van de massa, omdat hun geluidskwaliteit vele kopers heeft overtuigd en overtuigd. De twee merken zijn ook toonaangevend op de markt, omdat ze hun headsets voortdurend verder ontwikkelen en daarom beschikken de huidige headsets ook over de nieuwste technologie, zoals de zojuist genoemde noise cancelling of nieuwe microfoontechnologieën, die de microfoons nog kleiner kunnen maken en de gebruiker niet langer storen.

Handige accessoires voor de gaming headset

U kunt wel wat accessoires kopen, maar die zijn niet absoluut noodzakelijk. Bovenal is een headset-houder in ieder geval de moeite waard, omdat deze ruimte creëert op de thuiswerkplek en er ook nog eens goed uitziet. De houder is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van eenvoudige, goedkope plastic standaards, tot de dure, glazen of metalen design standaards, alles is inbegrepen. U moet er ook aan denken om meer oorkussens te kopen om te wisselen tussen de oorkussens en bijvoorbeeld om sommige te wassen terwijl de andere in gebruik zijn. Als u uw headset vaak wilt vervoeren, is het ook de moeite waard om er een tas voor te kopen, omdat de game-headset beschermd is en niet beschadigd raakt als deze valt.

Alternatieven voor de Gaming Headset

Veel kopers vragen zich ook af welke alternatieven voor de conventionele headsets. En vooral op dit gebied zijn er zeer goede alternatieven. U kunt bijvoorbeeld zelf een headset in elkaar zetten. Hiervoor zoekt u een geschikte hoofdtelefoon en een geschikte microfoon en sluit u deze aan met klittenband of extra houders. Dit heeft als voordeel dat het totale resultaat meestal beter is en dat de kwaliteit ook overtuigender is. Vooral goede koptelefoonmerken als Bose of Beats zijn een goede basis, omdat ze een betere kwaliteit hebben in vergelijking met gaming headsets. Maar ook koptelefoons die eigenlijk niet bedoeld zijn voor gaming zijn perfect geschikt. Zo zijn er bijvoorbeeld koptelefoons uit het segment van de muziekproductie. Deze hoofdtelefoon heeft een uitstekende kwaliteit en is niet alleen geschikt voor gaming, maar ook voor het luisteren naar muziek en andere multimediale taken. Er zijn tal van instructies beschikbaar op het internet, die de installatie zelfs voor niet-technische gebruikers vergemakkelijken.

Conclusie over de gaming headset

Gaming headsets zijn een goede investering. U moet op voorhand nadenken over waar u ze voor nodig heeft en deze gids gebruiken om u te helpen de juiste headset te kiezen. En het belangrijkste is dat u niet alleen blindelings op het internet een headset koopt, maar dat u deze in een speciaalzaak uitprobeert en met eigen ogen ziet hoe comfortabel ze zijn om te dragen.