gamemuis

Test & vergelijk gamemuis

Een gaming muis is in principe een normale computermuis. Dat wil zeggen, een invoerapparaat voor de computer dat primair bedoeld is om alleen de muiscursor te bedienen. Maar zoals de naam al aangeeft, gaat het bij een gaming muis om meer dan alleen het besturen van de muiscursor. Aangezien computerspellen altijd al een integraal onderdeel van de computerwereld zijn geweest, duurde het niet lang voordat er overeenkomstige muizen op de markt waren die speciaal zijn ontworpen voor gaming.

De manier waarop een speelmuis werkt is in principe altijd hetzelfde. Er zit een kleine sensor aan de onderkant van de muis, in de vorm van een lasersensor of een optische sensor. Deze sensor scant het oppervlak eronder vrijwel non-stop, waarbij zelfs de kleinste beweging van de muis wordt gedetecteerd. De manier waarop het werkt is in principe niet anders dan die van de zogenaamde balmuizen van tientallen jaren geleden. Laser- of optische sensoren zorgen er echter voor dat de overdracht tussen de handbeweging en wat u op het scherm ziet, vloeiender verloopt.

Een gaming muis, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, wordt vooral gebruikt door computer gamers. Of het nu gaat om professionele PC-gamers of mensen die slechts af en toe een PC-game spelen, bijna iedereen geeft de voorkeur aan een game-muis in plaats van een conventionele muis voor dit doel. Hoewel het ook mogelijk is om spelletjes te spelen met normale PC-muizen, zijn speciale speelmuizen Meestal beter gediend, omdat hun technologie en functie meer eisen dekt die gamers aan dergelijke invoerapparaten kunnen stellen.

In principe heeft elke persoon die een normale desktopcomputer gebruikt een muis nodig. Hetzelfde geldt in de meeste gevallen voor laptops, want ook hier neemt de productiviteit toe met een overeenkomstige muis, in vergelijking met het gebruik van verschillende touchpads en dergelijke. Een speciale game-muis is daarom altijd zinvol als u relatief vaak spelletjes op uw PC speelt. Vooral als het gaat om meer veeleisende PC-games, zoals zogenaamde „shooters“ of bijvoorbeeld MOBA-games, zult u zeker profiteren van een speciale game-muis.

Onze Top 10 – Gaming muis

Zoals reeds vermeld in een sectie hierboven, zijn de speelmuizen in principe onderverdeeld in 2 types. Aan de ene kant zijn er muizen met een lasersensor. Deze zijn meestal in staat om een hoger aantal DPI te bereiken, wat het mogelijk maakt om de muizen sneller aan te passen. Optische speelmuizen daarentegen zijn niet minder populair. Zelfs als ze iets minder „DPI“ onder de snede hebben, hebben optische muizen het grote voordeel dat ze een zeer nauwkeurige overdracht van handbeweging naar het PC-scherm mogelijk maken. De reden is dat optische gaming muizen meestal geen muisversnelling hebben. Dit is een technisch kenmerk dat bijna alle lasermuizen gemeen hebben.

Optische speelmuizen worden vooral gebruikt als het gaat om zeer responsieve spellen, zoals shooters of soms MOBA-spellen. Als u uw muis zo snel mogelijk wilt aanpassen, kunt u misschien beter gediend met een lasermuis. Daarbij moet ook gezegd worden dat de topmodellen uit beide gebieden vandaag de dag niet al te veel van elkaar vergen. Moderne lasermuizen hebben nu een nauwelijks waarneembare versnelling in de sensorchip, en zelfs de huidige optische muizen bereiken soms zeer hoge DPI-nummers. Het hangt dus meestal volledig af van persoonlijke voorkeuren.

Het belangrijkste van een gaming muis is en blijft de sensor. Slecht of goedkoop verwerkte sensoren zorgen ervoor dat het volgen of scannen van de muisbeweging niet 1:1 is. Dit resulteert in schokkende muisaanwijzerbewegingen of in de reeds genoemde positieve of negatieve muisversnelling. Verder is ook de vorm van de muis zelf een doorslaggevend criterium. Het is niet voor niets dat professionele of semi-professionele speelmuizen nu beschikbaar zijn in verschillende maten, zelfs met één en hetzelfde model.

Voordelen
– hogere bemonsteringsfrequenties hebben
– zijn verkrijgbaar in overwegend aantrekkelijke ontwerpen
– goede speelmuizen zijn ook beschikbaar voor klein geld

Nadelen
– zeer goedkoop verwerkte gokmuizen kunnen slechte sensoren hebben ingebouwd

Als het gaat om het onderwerp gaming muizen, is de cruciale vraag natuurlijk waar je op moet letten bij het kopen van zo’n muis. Nou, ten eerste is het belangrijk dat je weet waarvoor je deze muis wilt gebruiken. Zijn het vooral spellen die een zeer hoge mate van nauwkeurigheid vereisen en ook afhankelijk zijn van snelle reacties? (Shooter) Of speel je steeds vaker rollenspellen en dergelijke, waarbij een 1:1 transmissie van de muisbewegingen op het scherm niet al te belangrijk is? Hier heeft men de keuze tussen een muis met een laser… of optische sensor. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat de muis goed in de hand ligt. In ieder geval kan een gaming muis test zeer nuttig zijn.

De innovaties op het gebied van kansspelmuizen hebben vooral te maken met steeds betere sensoren. Dit betekent dat de muizen meer en meer DPI hebben en gewoon een meer natuurlijke overdracht van de muisbewegingen in het algemeen bieden. In de tussentijd moet echter worden gezegd dat er in dit opzicht niet veel meer te vinden is op de markt. De vormen veranderen licht, dus er zijn altijd nieuwe ontwerpen van toonaangevende fabrikanten, maar de technologie zelf staat al jaren op een zeer hoog niveau.

Razer, Logitech, Steelseries, Corsair, Zowie (BenQ)

Met name Logitech is al tientallen jaren toonaangevend op het gebied van kansspelmuizen en was een van de eerste fabrikanten die speciale kansspelmuizen op de markt bracht. Zowie, ondertussen opgekocht door BenQ, wordt zeer vaak gebruikt in professionele gaming kringen (eSports).

Vanwege de allesoverheersende vraag of de betreffende speelmuis goed in de hand ligt, gaat u idealiter direct naar een elektronicawinkel. Natuurlijk moet de winkel ook een grotere selectie muizen op voorraad hebben. Voor de daadwerkelijke aankoop van de muis is het internet echter zeer geschikt. De reden is dat er hier meestal gewoon betere prijzen zijn en vooral als u al weet welke muis u wilt hebben, bent u hier op het internet op de juiste plaats voor de aankoop van uw volgende speelmuis. Zelfs voor mensen die nog geen Als je ervaring hebt op dit gebied, is het internet met een gratis gaming muis test zeer goed.

Gaming-muizen zijn al vele jaren erg in trek, vooral onder jongeren, maar ook steeds meer onder de oudere generatie, die nu ook behoort tot de generatie die is opgegroeid met computerspelletjes. Maar omdat veel jongeren ook deel uitmaken van het geheel, zijn er gelukkig ook veel goede en goedkope speelmuizen op de markt. Wij van onze kant adviseren hier niet verder te gaan dan 20 tot minimaal 15 euro. Als u een speelmuis koopt die nog goedkoper is, krijgt u meestal niets waar u van zult genieten. Gaming muizen in de middenklasse zijn ruwweg in een prijsklasse tussen 20 en 50 euro en high-end gaming muizen kosten tussen de 50 en 80 euro. Maar bijna niemand „heeft“ dat laatste nodig.

De bijpassende accessoires zijn bijvoorbeeld de Gaming Tastaur, de Gaming Monitor en de Gaming PC.