Gasverwarming

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Gasverwarming

Als u van plan bent om binnen afzienbare tijd een nieuwe gasverwarming aan te schaffen, moet u zich grondig informeren voordat u tot aanschaf overgaat, want als u kijkt naar het energieverbruik in het huishouden, wordt 75 procent van de energiekosten besteed aan het verwarmen van de kamer. Helaas houdt dit niet op, want naast de stookkosten zijn er ook kosten voor de productie van warm water. Het merendeel van de Duitse huishoudens gebruikt een centraal verwarmingssysteem om deze warmte op te wekken, wat zinvol is omdat met een dergelijk verwarmingssysteem de meeste energie kan worden bespaard. Om het grootste besparingspotentieel te bereiken, is natuurlijk een modern gasverwarmingssysteem nodig.
Uitgaande van een levensduur van ongeveer 15 tot 20 jaar, kan een slechte aankoop uw portemonnee meer belasten dan nodig is over een lange periode, om nog maar te zwijgen van de milieuvervuiling die wordt veroorzaakt door een slecht gasverwarmingssysteem.
Als u de ene of andere gasverwarmingstest voor de aankoop bekijkt, zult u snel zien waar u op moet letten en welke apparaten de meeste energie kunnen besparen.

Belangrijke criteria
Het energierendement van de ketel heeft met ongeveer 55 procent de sterkste invloed op de energiekosten en is daarom een van de belangrijkste onderdelen van de evaluatie. Een hoge bezettingsgraad geeft aan hoe efficiënt het verwarmingssysteem werkt.
Verbranding

Tegenwoordig moet men er ook op letten dat de milieukenmerken goed geregeld zijn. De klimaatbescherming kan door iedereen worden beïnvloed, daarom is het belangrijk om te letten op het koolmonoxide- en stikstofoxidegehalte in het uitlaatgas en op de geluidsontwikkeling.
Behandeling

Een gaskachel moet eerst worden gemonteerd en nauwelijks aandacht van ons krijgen, ondanks dat De werking van het apparaat moet gemakkelijk te begrijpen zijn.

Om een goed keurmerk te krijgen, kijkt men in de gasverwarmingstests natuurlijk ook naar de kwaliteit van de gehele verwarming, er zijn hoogwaardige onderdelen gebruikt, alles is netjes verwerkt en voldoet aan de hedendaagse veiligheidseisen.

Gaskachels zijn nog steeds een van de goedkopere oplossingen van een verwarmingssysteem, maar als u enkele duizenden euro’s investeert moet de kwaliteit goed zijn.

Gaskachels verbranden ofwel vloeibaar ofwel aardgas in een brander, de aldus geproduceerde warmte wordt door de kachel aan het verwarmingswater overgedragen. Het verwarmde water wordt via een leidingsysteem via een verwarmingspomp naar de radiatoren gevoerd.

Onze Top 10 – Gasverwarming

  • Een centrale gasverwarmingsinstallatie voorziet een compleet huis van warmte.
  • Een gasvloerverwarmingssysteem is bijzonder geschikt voor appartementsgebouwen, zodat elke partij het verbruik zelf kan bepalen.
  • Het combi-thermisch systeem produceert zowel warm sanitair water als energie voor de verwarming van de ruimte.
  • Een verwarmingsketel daarentegen genereert alleen ruimtewarmte, het warme water moet in dit geval bijvoorbeeld worden geproduceerd door een continue stromingsverwarming.

– zeer gering ruimtebeslag
– relatief goedkoop goed
– de laagste acquisitiekosten

Voor een eengezinswoning kan men gemiddeld rekenen met een aankoopprijs van ongeveer 6000 euro, een olieverwarming kost ongeveer 1500 euro meer door de benodigde olietank. Een verwarming op vloeibaar gas kost ongeveer evenveel als een verwarming op olie.

Condensatieketeltechniek

Moderne en bijzonder efficiënte gasverwarmingssystemen werken met het condensatieketelsysteem, wat betekent dat het verwarmingssysteem de thermische energie gebruikt die in de geproduceerde uitlaatgassen zit, waardoor een groot deel van de brandstofkosten wordt bespaard. De besparing van een condensatieverwarming bedraagt ca. 11 procent ten opzichte van de oudere constante en lagetemperatuurverwarmingssystemen. Bij de oudere kachels ontsnappen de warme uitlaatgassen gewoon door de schoorsteen.

Tot de bekendste fabrikanten en leveranciers van gasverwarmingssystemen behoren Viessmann, Buderus en Vaillant. Het voordeel van de bekende en grote fabrikanten is dat ze een goed functionerend, uitgebreid onderhouds- en servicenetwerk hebben. De beschikbaarheid van reserveonderdelen is bij deze fabrikanten ook gegarandeerd.

Gasverwarmingssystemen kunnen vrijwel overal worden geïnstalleerd en zijn geschikt voor de meeste woongebouwen. Er zijn slechts enkele vereisten waaraan moet worden voldaan: natuurlijk moet er een gasaansluiting beschikbaar zijn, het gas kan worden verkregen via een aansluiting in de straat of u heeft een tank op het terrein nodig. Het compacte ontwerp maakt het mogelijk om zelfs in de kleinste ruimtes te installeren, en door de bijzonder stille werking kan zo’n verwarmingssysteem zelfs in de gang of in de keuken worden geïnstalleerd.

Als er een nieuwe gasverwarming moet worden aangeschaft, kan het de moeite waard zijn om deze in combinatie met een zonnesysteem te gebruiken, de warmte van het zonnesysteem wordt gebruikt om de verwarming van het sanitair water te ondersteunen, als er een extra zonne-opslagtank wordt geïnstalleerd, kan de gasverwarming in de zomermaanden volledig worden uitgeschakeld. Natuurlijk is zo’n systeem veel duurder om te kopen, dus het is de moeite waard om te zoeken naar speciale subsidies. Subsidies zijn mogelijk door de BAfA of de KfW.

In de afgelopen jaren / decennia hebben gaskachels bewezen betrouwbaar te zijn. Energieproducent bewezen, daarom moet men bij deze technologie blijven als men tot nu toe met een gasverwarming heeft gewerkt. Als er al een gasverwarmingssysteem beschikbaar was, dat nu eenvoudigweg moet worden vervangen, vergt dit slechts zeer weinig inspanning, d.w.z. dat de kosten voor de modernisering laag zullen zijn. Een gasverwarmingssysteem met condensatieketeltechniek verdient zichzelf al na 7 of 8 jaar terug.
Zorg ervoor dat de gasverwarming precies is ontworpen voor de vierkante meters van uw appartement of huis. De gasverwarming is zowel verkrijgbaar als een apparaat dat aan de muur kan worden opgehangen of als vloermodel, als installatieplaats kunt u gebruik maken van de kelder of de zolder, voordeel van een zolderinstallatie is dat de afstanden voor de toe- en afvoer van verse lucht zeer kort kunnen worden gehouden. Een zolderinstallatie is altijd bijzonder interessant als de schoorsteen uitgebreid moet worden gerenoveerd.

Als een verwarmingssysteem wordt gemoderniseerd, moet er een hydraulische balancering worden uitgevoerd. Daarachter schuilt eenvoudigweg een optimale afstemming van de afzonderlijke componenten tussen het verwarmingssysteem, de ketel, de circulatiepomp en de thermostaten. Dit zorgt ervoor dat elk van de bestaande radiatoren de vereiste hoeveelheid warmte ontvangt en afgeeft en vermindert het brandstofverbruik. Voor een levering via KfW is een hydraulische balancering nodig, maar de kosten worden vervolgens ook door KfW gesubsidieerd.
Moderne gasverwarmingssystemen bieden verschillende mogelijkheden, zijn eenvoudig te bedienen en zorgen gegarandeerd voor een merkbare verlaging van uw stookkosten. Zelfs een installatie in de woonruimte is met de huidige modellen geen probleem meer, de verwarming integreert zich probleemloos in de omgeving en werkt bijzonder stil.