gebarsten zalf

Test & vergelijk gebarsten zalf

De beste wrijvingszalf 2022 in vergelijking

Wat is een gebarsten zalf?

Kraakzalven zijn zalven waarmee eelt op de voeten moet kunnen worden tegengegaan. Eelt wordt gevormd wanneer de huid gedurende een langere periode wordt blootgesteld aan bijzondere druk en belasting. Om deze reden vormen zich vooral eeltplekken op de voeten en de handen. De huid wordt in deze gebieden veel steviger en vaak gelig. Krassen zijn de kleine scheurtjes in het hoornvlies. In bijzonder ernstige gevallen kunnen ze huilen of bloeden.

Vereisten voor een goede zalf met gebarsten huid

Krassen komen voor in het hoornvlies of in een zeer droge huid. Daarom is het in de eerste plaats noodzakelijk dat een goede gebarsten huidzalf rijk en verzorgend is. Er zijn echter nog meer eisen die in overweging moeten worden genomen bij het testen van de zalven in de vorm van chips. Omdat het soms mogelijk is dat de schrale huid ook tot in de diepere huidlagen reikt, moet de zalf ontstekingsremmende en huidkalmerende bestanddelen bevatten. Het is ook voordelig als de zalf snel wordt geabsorbeerd, maar toch voor een langdurige hydratatie zorgt. Door het vochtgehalte wordt de huid elastischer en scheurt ze minder snel.

Onze Top 10 – zalfaanbeveling

Toepassingsgebied van de wrijvingszalf

Krassen komen het vaakst voor op de voeten, omdat dit de plaats is waar de huid het meest wordt blootgesteld aan stress en het meest vatbaar is voor eelt. Vooral mensen met een verkeerde voetpositie kunnen worden getroffen, omdat de voeten dan aan een onregelmatige belasting worden blootgesteld en de huid op sommige plaatsen aan bijzondere stress wordt blootgesteld. Het biedt om een wrijvingszalf te gebruiken in de test, vooral op de voeten. Als de handen echter bijzonder droog zijn of zwaar belast worden, kunnen zich hier ook kloofjes vormen. In dit geval zou het raadzaam zijn om het ook op de handen toe te passen.

Wat zijn de alternatieven voor een gebarsten zalf?

Er zijn andere methoden om schrale en vereelte huid te verwijderen. Zo is een regelmatige pedicure door een professional een optie. Maar er zijn ook enkele alternatieven voor thuisgebruik. Voetbaden bijvoorbeeld dienen om de huid te verzachten en hebben ook een antibacteriële werking. Zout kan ervoor zorgen dat er vocht in de huid blijft zitten. Een oliebad helpt op zijn beurt bij een bijzonder droge huid. Afhankelijk van hoe uitgesproken de eelt is, is er de mogelijkheid om deze te behandelen met puimsteen of hoornvliessponzen. Het gebruik van een hoornvliesvliegtuig wordt niet aanbevolen, omdat er een hoog risico op letsel bestaat. Als het hoornvlies niet erg uitgesproken is, helpt een peeling. Een laatste behandeling met een vochtinbrengende crème wordt ook aanbevolen om de huid elastisch te houden. Ingrediënten zoals aloë vera helpen hier. Bij reeds bestaande schrale voeten kunnen de voeten ’s nachts na het cremeren extra met folie worden gewikkeld, zodat de ingrediënten beter in de huid doordringen.

Welke fabrikanten van zalf zijn er?

Er zijn een groot aantal fabrikanten van zalfjes op de markt. De uitdaging om een geschikte zalf te vinden die zijn belofte waarmaakt, is navenant groot. De prijzen zijn zeer variabel, variërend van ongeveer 5€ tot meer dan 40€. Zalven uit de lagere prijssegmenten zijn van Scholl, Hansaplast en Neutrogena. Deze fabrikanten zijn bekend, omdat ze in elke drogisterij te vinden zijn. Om de zalven van Schrunden te testen, is het ook de moeite waard om te kijken in apotheken en online winkels. GEHWOL is een merk dat in de apotheek verkrijgbaar is, net als Allpresan. Een lopend wonder kan vooral worden getest online.

Innovaties op het gebied van wrijvingszalf

Voor het verwijderen van het hoornvlies zelf is er niet alleen meer de bekende puimsteen, maar ook elektrische apparaten waarmee het hoornvlies gemakkelijk en zonder grote kracht kan worden verwijderd. Dit dient echter als een preventieve maatregel. Als de scheuren er eenmaal zijn, is het aan te raden om een zalf te gebruiken om ontstekingen te voorkomen en de scheuren in de huid tegen te gaan. Als een schrale huid vaker voorkomt of helemaal niet geneest, is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen om mogelijke gezondheidsoorzaken op te helderen. Voor de normale schrale huid zijn bekende ingrediënten als ureum, glycerine, panthenol en lanoline de beste remedies. Ze houden de huid gehydrateerd en hebben een antibacteriële werking.

Voordelen van het kopen van een gebarsten zalf op het internet

Zoals reeds vermeld, is het scala aan zalfjes breed. In de drogisterij is het daarom moeilijk om in korte tijd een overzicht te krijgen. Het internet biedt de mogelijkheid om aanbiedingen en evaluaties eerst in detail te behandelen en een overzicht te krijgen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wrijvingszalf?

Er zijn tests met gebarsten zalven, maar die laten veel verschillende resultaten zien. Het is daarom raadzaam om eerst de ingrediënten te weten te komen. Bevatten de zalven de genoemde ontstekingsremmende en verzorgende stoffen? Staan ze bovenaan de lijst? Hoe hoger op de lijst, hoe meer er in de zalf zitten. Daarnaast kunnen getuigenissen van klanten helpen. Persoonlijke ervaring is vaak zeer nuttig.

Nuttige accessoires voor de zalf in de vorm van chips

Daarnaast kunnen katoenen sokken worden aangetrokken of de voeten in folie worden gewikkeld na het aanbrengen van de zalf. Hierdoor kunnen de ingrediënten gemakkelijk door de huid worden geabsorbeerd en zo hun best mogelijke effect bereiken. zich ontvouwen.

[atkp_listid=’geknipte zalf“ template=’13865′] [/atkp_list]