gebogen televisie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk gebogen televisie

Een gebogen TV is een televisietoestel. Het belangrijkste verschil van een gebogen TV is de gebogen vorm. Het scherm is niet vlak, maar naar binnen gebogen, zodat de randen een boog vormen en de kijker letterlijk omringen. Een televisietoestel waarvan het scherm naar binnen is gebogen, wordt een gebogen TV genoemd. De term „curved“ komt van de Engelse taal en betekent gebogen of gebogen.

In een gebogen TV worden twee basiseigenschappen gecombineerd – de TV is vlak en gebogen. Een gebogen TV is dus ook een flatscreen-tv. De gebogen vorm van het scherm zorgt voor een gelijke afstand van alle punten tot het oog van de kijker. Er is dus geen pixel verder of dichter bij het oog van de kijker.

Zo worden de ogen van de toeschouwer opgelucht. Er wordt voorkomen dat de ogen oververmoeid raken door de constante inspanning. Het wordt bijzonder inspannend voor de ogen als we naar een actiescène uit een film of een sportuitzending kijken. Curved TV voorkomt de belasting van de ogen en dat hebben we kunnen vaststellen in onze Curved TV test. Bovendien hebben alle Curved-TV’s een haarscherpe resolutie en vele andere interessante extra functies.

Net als moderne flatscreentelevisies zijn ook de gebogen tv’s uitgerust met een PVR-functie. Met behulp van deze handige functie kan inhoud zoals sportuitzendingen, films of programma’s direct op een USB-stick of een externe harde schijf worden opgenomen. De opname wordt ondersteund door de extra bedieningselementen van de TV. Deze bedieningselementen helpen bij het opnemen en programmeren.

Bijna alle Curved TV’s behoren tot de typische Classificatie van een „Smart TV“. Hierdoor kan de TV worden aangesloten op het internet en kunnen in onze Curved TV testapps zonder problemen worden geïnstalleerd. Op dit moment zijn er veel nuttige apps beschikbaar voor de gebruiker om gratis te downloaden. Met behulp van de Netflix of Amazon Video App kunnen de films eenvoudig worden gestreamd op de TV. Daarnaast is er nog veel meer interessante inhoud beschikbaar voor de gebruiker met een druk op de knop. De Smart TV-functie maakt van de Curved TV een combinatie van computer en TV en breidt zijn multimediafuncties drastisch uit.

Voor een goede werking van de Smart TV-functie moet de tv via een LAN-kabel of WLAN op een WLAN-router worden aangesloten. Zodra de Curved TV is aangesloten op het internet, verandert het in een entertainmentcentrum. De overzichtelijke menunavigatie is eenvoudig en begrijpelijk in gebruik.

Onze Top 10 – Gebogen Tv

De resolutie van 1920 x 1080 pixels is een must en is ongeveer gelijk aan Full HD. De nieuwste Curved TV’s hebben een resolutie van 3840 x 2160 pixels, wat overeenkomt met een resolutie van 4K. Tegenwoordig is het aan te raden om voor 4K-resolutie te gaan, aangezien veel van de huidige films in 4K worden uitgebracht en in de tussentijd sommige series en films in 4K kunnen worden gestreamd op Netflix. Verder zijn er tal van YouTube-video’s in 4K. De resolutie 1920 x 1080 is al langzaam versleten en maakt plaats voor de nieuwe normen.

De volgende vereiste die u moet hebben voor een goede gebogen TV is 3D-technologie. De 3D-technologie zou inmiddels bij iedereen bekend moeten zijn. Het is de bekende 3D-bril die de kijker moet opzetten om de inhoud in 3D te kunnen bekijken. De 3D-technologie bestaat in veel flatscreen-tv’s al enkele jaren en vormt geen grote technische innovatie. Het is echter niet voor iedereen relevant dat een gebogen TV is uitgerust met 3D-technologie. Er zijn immers nog steeds veel te weinig goede films in 3D en de technologie is nog steeds niet zo volwassen als men zou verwachten. Het zou dus mooi zijn om 3D-technologie in je toekomstige gebogen TV te hebben, maar het is geen groot aankoopcriterium.

Aan de andere kant is de „Smart TV“ functie zeer belangrijk en moet deze indien mogelijk aanwezig zijn in de Curved TV. Smart TV maakt van een gewone TV-toestel een echt entertainmentpakket, dat de beste content naar de Curved TV brengt. Daarom moet de Smart TV-functie beschikbaar zijn in elke goede Curved TV.

Steeds meer mensen besluiten om een Curved TV te kopen en niet voor niets. Het is niet alleen het ontwerp dat mensen aanmoedigt om te kopen. De uitstekende schermresolutie, de vele extra functies en de efficiëntie zijn de drijfveren voor klanten om te kopen.

De meeste gebogen tv’s vinden hun toepassing in de woonkamer, waar veel mensen zich verzamelen. Gebogen tv’s zijn immers vrij groot en hebben geen beeldschermdiagonaal van minder dan 120/130 centimeter. Daarom is de installatielocatie voor zo’n grote en mooie TV alleen mogelijk in de woonkamer. Bovendien moet Curved-TV het thuisbioscoopsysteem overbodig maken en wordt er altijd een thuisbioscoopsysteem in de woonkamer geplaatst. Daarom is het toepassingsgebied van Curved-TV duidelijk de grote woonkamer.

Het grootste alternatief voor de gebogen TV is de flatscreen TV. De flatscreen-tv is hetzelfde apparaat, alleen zonder de gebogen vorm van het scherm. De beeldschermdiagonaal kan hetzelfde zijn en de De schermresolutie kan ook hetzelfde zijn. Een goede en actuele flatscreen-tv heeft immers dezelfde extra functies als een 3D- of Smart TV. Daarom is een goede LED flatscreen TV het beste alternatief voor een gebogen TV.

Er zijn twee fabrikanten die goed gebogen TV’s produceren. Deze twee fabrikanten zijn: LG en Samsung.

Samsung domineert duidelijk de markt. De meeste Curved TV’s worden door Samsung gemaakt en daarom concurreert Samsung op dit niveau alleen. Bijna alle Samsung Curved TV’s hebben een Ultra-HD resolutie, d.w.z. 4K en een HDR functie. De kleinste Samsung Curved TV wordt geleverd met een 40 inch (102 cm) schermdiagonaal.

De grootste innovatie van een Curved TV, die in 2017 kwam, is de HDR-functie. De afkorting HDR staat voor „High Dynamic Range“. Deze functie zorgt ervoor dat er een breder kleurenspectrum beschikbaar is en maakt een bovengemiddeld hoog contrast mogelijk. Deze functie zorgt ervoor dat de beelden er natuurlijker uitzien en dat in bijzonder lichte of donkere kamers de details duidelijker te zien zijn. Vooral bij de aanschaf van een UHD gebogen TV moet u op de HDR-functie letten, zodat de kleuren natuurlijk lijken en niet te verzadigd.

Op het internet is er aanzienlijk meer keuze aan gebogen tv’s dan in de winkels. Bovendien kunt u wat geld besparen bij het kopen op het internet. Door de enorme concurrentie met webwinkels zijn de dealers gedwongen hun prijzen aan te passen en de klant profiteert hiervan. Daarnaast heeft de klant vele betalingsmogelijkheden zoals aankoop op rekening, PayPal, creditcard of directe overschrijving. De snelle en betrouwbare verzending spreekt ook voor de aanschaf van een Curved TV in de Internet.

[atkp_listid=’gebogen televisie‘ template=’13865′] [/atkp_list]