geklaarde boter

Test & vergelijk geklaarde boter

De best geklaarde boter 2022 in vergelijking

Wat is geklaarde boter?

Reuzel is een zeer goed product uit „oma’s keuken“. Helaas wordt het in de moderne tijd vaak vergeten. Het behoort echter tot de oudste voedingsmiddelen. Boter reuzel is een speciale reuzel. Het wordt ook wel reuzelboter of ghee genoemd. Reuzel wordt gemaakt van boter of koemelk. Lactose en eiwit en water worden uit de boter verwijderd. Dit is met name melkvet dat uitgekristalliseerd is.
Door zijn positieve eigenschappen is het bijzonder geschikt om te bakken, te frituren en ook om te bakken. Ook in de huidverzorging was geklaarde boter al bekend in de Indiase geneeskunst. Door zijn sterke refatingeigenschappen kan het ook gebruikt worden voor huidziekten zoals psoriasis.

Hoe werkt geklaarde boter?

Reuzel heeft een lager watergehalte dan pure boter. Dit maakt het ook bijzonder duurzaam.
Reuzel bevordert de opname van voedsel en is bijzonder rijk aan vitamine A. Het bevat geen melkeiwit, maar een aantal meervoudig onverzadigde vetzuren. Het is licht verteerbaar omdat het vrij is van lactose. Reuzel bestaat voor bijna 100% uit vet. Het aandeel onverzadigde vetzuren is ongeveer 30%.
De productiemethode is vrij eenvoudig. Boter wordt gesmolten bij een lage temperatuur. Aan het oppervlak wordt een schuim van eiwitten gevormd. Dit is afgeschuimd. Het resulterende water verdampt, waardoor de geelachtige boter reuzel overblijft. Het typische boteraroma blijft door deze productiemethode behouden. Er zijn verschillende fabrikanten in de handel die boter produceren Het juiste product kan worden gevonden door middel van een „geklaarde botertest“.

Toepassingsgebieden Butterfat

Reuzel wordt uitsluitend in de keuken gebruikt. Het is zeer hittebestendig en brandt alleen bij temperaturen rond de 200 °C. Het kan worden gebruikt voor bakken, koken, bakken en frituren. Het wordt vaak gebruikt in plaats van olie of margarine. Omdat het lactosevrij is, kunnen zelfs mensen met een lactose-intolerantie ervan genieten.
Butterscotch is ook geen onbekend product in de huidverzorging. Het werkt zeer goed op een droge en ook gebarsten huid en kan gebruikt worden als een goed alternatief voor huidcrèmes of lotions.

Wie heeft er geklaarde boter nodig?

Reuzel wordt vooral gebruikt en gebruikt door huisvrouwen en ook door koks. Omdat het lang houdbaar is, kan het goed worden bewaard en hoeft het niet onmiddellijk te worden opgebruikt, zoals bij conventionele boter het geval is.
Ook in de huidverzorging is geklaarde boter geen onbekend product. Het wordt gebruikt in de Indiase geneeskunde, bijvoorbeeld voor allergieën of psoriasis, en wordt toegepast op de huid. Het verzorgende effect is in onze kringen grotendeels vergeten, aangezien de cosmetica-industrie reclame maakt voor tal van producten.

Koop onze Top 10 – geklaarde boter

Welke soorten geklaarde boter zijn er?

Er zijn geen speciale soorten geklaarde boter. Aangezien de productiemethode gewoonlijk altijd hetzelfde is, is het niet mogelijk om onderscheid te maken tussen verschillende soorten geklaarde boter. Alleen door de boter op verschillende manieren te verhitten kan de geklaarde boter worden verkregen. Met de verschillende productiemethoden kan de boter nog steeds gezeefd worden.
Reuzel verschilt ook in zijn consistentie. Het is beschikbaar als vloeibaar vet, dat in de keuken kan worden gebruikt om gerechten zoals groenten op smaak te brengen. Vaste geklaarde boter kan als smeerpasta worden gebruikt. Het is ook verkrijgbaar als geklaarde boterbalsem voor cosmetisch gebruik.

Toepassingsgebied van de geklaarde boter

Toepassingsgebieden van geklaarde boter zijn vooral in de keuken en ook in de huidverzorging. Door het hoge vetgehalte is het reuzel zeer geschikt voor huidverzorging. In de geneeskunde wordt het ook gebruikt om psoriasis te verlichten.
Vet brandt alleen bij zeer hoge temperaturen en wordt daarom in de keuken gebruikt. Of het nu gaat om bakken, bakken of frituren, geklaarde boter is een goed universeel vet. Door de vele voordelige eigenschappen is geklaarde boter een goed alternatief voor margarine, boter of diverse plantaardige oliën.

Voorschriften voor een goede, heldere boter

Een goede geklaarde boter moet worden verkregen uit biologisch geproduceerde boter. Dit is de basis voor de productie.
Reuzel moet lang houdbaar zijn en mag niet bederven of ranzig worden. Dit is natuurlijk altijd afhankelijk van het productieproces en de kwaliteit van de boter. Het moet ook compatibel zijn ondanks het hoge vetgehalte. Gevoelige mensen die niet goed tegen vet kunnen, moeten voorzichtiger zijn met de hoeveelheid boter die ze bijvoorbeeld als smeerbare boter consumeren.

Voor- en nadelen van geklaarde boter

– Voordelen
Botervet heeft vele voordelen. Het vermindert het risico op hart- en vaatziekten en heeft ook een ontstekingsremmend effect op het lichaam. Het zuivert het bloed en versterkt het immuunsysteem. Tegelijkertijd stimuleert het de spijsvertering. Het heeft ook een lange houdbaarheid.
Ondanks het hoge vetgehalte verlaagt geklaarde boter het cholesterolgehalte.

– Nadelen
Door het hoge vetgehalte is boter dun niet calorieënarm en voor figuurbewuste mensen is het geen alternatief voor margarine of olie. Dit is echter het enige nadeel van deze speciale Reuzel.

Waarop moet ik letten bij het kopen van geklaarde boter?

Bij de aankoop van een geklaarde boter moet u letten op de fabrikant en het boteringrediënt. Aangezien het in principe van melk wordt gemaakt, moet het afkomstig zijn van biologisch gefokte koeien. Dit is niet altijd het geval met producten uit de supermarkt.
In natuurvoedingswinkels kunt u puur biologisch geproduceerde, geklaarde boter kopen. De prijs is hier echter hoger dan in de supermarkt.

Innovaties op het gebied van geklaarde boter

Innovaties in geklaarde boter zijn moeilijk uit te werken. Ze verwijzen meestal naar het gebruik van het vet, vooral in de keuken. Er zijn veel verschillende recepten voor het gebruik van geklaarde boter. Door middel van een „geklaarde botertest“ kunt u het juiste product kiezen.
Aangezien de productiemethode van geklaarde boter al sinds de oudheid bekend is, is het zeer moeilijk om het productieproces te veranderen of zelfs te optimaliseren.

Welke producenten van geklaarde boter zijn er?

Fabrikant van geklaarde boter is merk Butaris. Het is ook het leidende merk van dit product in Duitsland. Karnemelk is ook verkrijgbaar in drogisterijen of natuurvoedingswinkels. Het merk LANDLINIE is ook een toonaangevende handelaar en fabrikant van geklaarde boter.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik het beste mijn geklaarde boter kopen?

Botervet is te koop in drogisterijen, supermarkten, natuurvoedingswinkels en ook op het internet. U dient zich te informeren over het juiste product alvorens tot aankoop over te gaan. U kunt advies krijgen in de winkel of vragen op het internet. Speciale voorzorgsmaatregelen zijn niet nodig bij de aankoop van geklaarde boter.

Wetenswaardigheden & gids voor geklaarde boter

– Het verhaal
Reuzel en boter zijn de oudste eetbare vetten die sinds de oudheid bekend zijn. Vandaag de dag is de Het fabricageproces is vrijwel identiek aan dat van toen, behalve dat de techniek tegenwoordig veel vaker wordt gebruikt.

– Prijzen: hoeveel kost de opgehelderde boter?
250 g geklaarde boter kostte ongeveer 2 tot 3 euro in de supermarkt. In natuurvoedingswinkels betaal je ongeveer 6 euro. Ayuverdiaanse geklaarde boter is iets duurder. Hier kost het pond ongeveer 10 euro, maar dit is altijd afhankelijk van de fabrikant.

Nuttige accessoires voor geklaarde boter

Er zijn geen accessoires voor geklaarde boter in deze zin. Voor het doseren tijdens het bakken of frituren kan het met een mes of lepel worden verwijderd zonder dat er een speciale dosering nodig is.

Alternatieven voor geklaarde boter

Alternatieven voor geklaarde boter voor gebruik in de keuken zijn onder andere boter, margarine of diverse plantaardige oliën. Ze bevatten minder verzadigde vetzuren dan geklaarde boter en zijn daarom beter geschikt voor een caloriebewuste levensstijl.
In principe kan geklaarde boter door deze producten worden vervangen wanneer deze wordt gebruikt om te bakken of te frituren. Omdat het in smaak niet verschilt van pure boter is dit het meest voorkomende alternatief. Het vetgehalte van boter komt ook zeer dicht in de buurt van dat van geklaarde boter, aangezien dit wordt verkregen uit zuivere boter.