gewrichtswit

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk gewrichtswit

Wat is een gewrichtsbleekpotlood?

Gewrichtswitte potloden worden ook wel gewrichtsplamuur of gewrichtsmarkering genoemd. Ze worden gebruikt om de tegelvoegen, die na verloop van tijd lelijk grijs worden, op te frissen met verse witte verf of om ze opnieuw te kleuren naar wit als er een andere kleur dan wit in de voeg is gebruikt. De renovatie van tegelvoegen met tegelplamuur en tegelmarkering is nuttig in de particuliere sector, maar ook en vooral in kantinekeukens en in het algemeen in de levensmiddelensector, waar het gebruik van deze hulpmiddelen noodzakelijk is om te voldoen aan de normen voor hygiëne en de controles van de levensmiddelenpolitie.

Vereisten voor een goed gewrichtswitte potlood

De voegmarker moet een hoge dekkracht hebben, aangezien een klein potlood meestal 6 ml bedekt en daarom moet een enkele applicatie op bestaande tegelvoegen voldoende zijn om de verkleuring te verwijderen. Zelfs hardnekkige verkleuringen moeten dan worden afgedekt. Dit zijn verkleuringen zoals die veroorzaakt worden door schimmel of hardnekkige kalk. Een hoogwaardig product met zijn ingrediënten zorgt ervoor dat de schimmel niet opnieuw op de tegelvoegen kan verschijnen. Het is daarom voorzien van een schimmelwerende textuur. Van een hoogwaardige voegmarker kan worden verwacht dat deze binnen een uur volledig droog en waterbestendig is. Het moet gemakkelijk te gebruiken zijn vanwege de vorm van de pen en de punt van de pen moet nauwkeurig werken mogelijk maken. Het probleem van de besmeurde verf op de tegels zou in dit geval tot het verleden moeten behoren. De punt van het potlood mag niet meer dan 4 millimeter breed zijn. Een goed pluspunt in de textuur van het potlood zijn ook antibacteriële middelen die bijdragen aan de hygiëne in de badkamer en de keuken. Het potlood moet de werking van een voegmiddel mogelijk maken, dat tot 60 meter lang kan zijn. Tegen een kleine meerprijs zijn er voegmerktekens beschikbaar die geen xyleen en tolueen bevatten en die vrijwel reukloos in gebruik zijn.

Toepassingsgebied van het gewrichtswitpotlood

Voegmerktekens worden gebruikt voor het markeren van voegen die meestal zijn gemaakt van cementmassa. Eventuele voegen aan muren, zowel in de sanitaire ruimte als in de keuken, maar ook voegen van tegelvloeren kunnen met de voegmarker behandeld worden. Vanwege het hygiënische aspect zijn perfecte verbindingen vooral belangrijk in de horeca en in de levensmiddelensector in het algemeen, bijvoorbeeld in slagerijen. Ook in werkplaatsen kan motorolie vaak leiden tot verkleuring van de tegelvoegen – maar aangezien het werkgebied ook door klanten wordt bezocht, is het de moeite waard om de voegmarker alleen al vanwege het uiterlijk te gebruiken. Het is echter veel belangrijker voor het grondwater, zodat de olie niet via de tegelvoegen in de grond kan komen.

Onze Top 10 – Gezamenlijk wit

Wat zijn de alternatieven voor een wit potlood?

Voor grotere klussen is een afdichtingsmiddel in een grotere buis beter geschikt. Deze afdichtingsmiddelen zijn ook 100 procent waterdicht. Net als de voegmarker wordt de afdichtingsmassa ook gebruikt om oude voegen te vernieuwen zonder dat de oude voegkit hoeft te worden verwijderd. Deze voegvullers bieden ook bescherming tegen schimmels en andere schimmelaantastingen en maken het mogelijk om de verbinding met een smalle bevestigingsspuit aan te brengen. Het voordeel van deze compound is de hoge dekkracht, zelfs bij voegen van verschillende kleuren. Bij het werken met de voegafdichtingsmassa moet deze echter met een eigen applicator worden bewerkt om de verbinding glad te strijken.

Welke fabrikanten van Is er een naadmarker?

Patexx, Edding, Grout Pen, Pufaß en Wenko zijn de dominante ondernemingen op de markt voor de productie van gezamenlijke markers. Een goed gesorteerde gespecialiseerde markt biedt ten minste twee van deze toonaangevende merken aan. Bij producttests worden de gezamenlijke markers van deze fabrikanten meestal geëvalueerd en bereiken ze goede resultaten.

Innovaties op het gebied van gezamenlijke markers?

Om in de eerste plaats het gebruik van een voegmarker te vermijden, kunt u bij de bouw van een nieuwe badkamer of keuken een speciale voegverf gebruiken om de voegen tegelijkertijd te kleuren en te impregneren. Op deze manier wordt de verbinding permanent beschermd tegen water en andere milieu-invloeden. Het gebruik van deze voegkleurstof is ook ideaal in garages of werkplaatsen, omdat zelfs olie de gewrichten niet meer kan beschadigen. Ook gewrichtsverkleuring kan met dit product gemakkelijk worden verwijderd. De gewrichtsververf belooft de gewrichten tot 15 jaar te beschermen. Als u niet meer van het standaard wit houdt, kunt u de kleur van de voegen met deze tegelververf gemakkelijk veranderen.

Voordelen bij het kopen van een gezamenlijke marker op het internet

Het kopen van een gezamenlijk merg op het internet biedt de handigste manier om verschillende merken te vergelijken. Bovendien kunnen de prijzen met elkaar worden vergeleken en is het meestal de moeite waard om op zoek te gaan naar all-inclusive sets, die naast de gezamenlijke marker zelf ook een reinigingsmiddel en een kleine spons bieden. Dit betekent dat u het belangrijkste gereedschap voor het renoveren van tegelvoegen bij de hand hebt. De klantbeoordelingen zijn een objectieve bron van informatie, omdat men enorm kan profiteren van de ervaringen van klanten die de betreffende gezamenlijke marker al hebben gekocht. Het is dus niet meer zo eenvoudig dat men zich alleen kan laten leiden door de productreclame en een slimme gemanipuleerd beeld op het internet valt voor de beloftes van de aanbieders.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een gezamenlijke marker?

Voorafgaand aan de aankoop moet u worden gevraagd hoeveel meter voegverf u nodig heeft. Voor kleine reparaties in de badkamer en in de keuken is een gezamenlijk potlood meestal voldoende. Het werk wordt echter moeilijk en langdurig als je de voegen van een hele tegelvloer wilt bewerken. Hier moet u overwegen om een emmer met voegmiddel te kopen. Het potlood moet gemakkelijk opnieuw te sluiten zijn en goed in de hand liggen. Sets die zowel het potlood als een tegelreiniger bieden zijn een voordeel. De meeste voegen zijn niet dikker dan 4 millimeter – de stiftbreedte van de voegmarker mag deze grens in zijn afmetingen niet overschrijden, anders ontstaat er een lelijke verkleuring van de tegel.

Nuttige accessoires voor een gezamenlijke marker

Klanten die hebben gekozen voor een gewrichtsmarkering hebben meestal ook een gewrichtsreinigingsborstel gekocht, omdat na het werken met de pen kleine reinigingsklussen nodig zijn en de gewrichten in de toekomst ook in hun schone glans moeten schitteren. De gezamenlijke reinigingsborstel helpt de bestaande voegen te onderhouden en draagt bij aan het behoud van de hygiëne in de sanitaire ruimte en in de keuken. Als dit reinigingsmiddel niet al in de set met de gewrichtsmarkering is opgenomen, is er een aparte gewrichtsreiniger voor het reinigen van de gewrichten. Het kan worden gebruikt op alle minerale verbindingen, maar ook op permanent elastische verbindingen en verwijdert moeiteloos vuil en schimmel.