Gletsjerbril

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Gletsjerbril

Er zijn veel mensen die een heel bijzondere en grote hobby hebben. Deze hobby bestaat erin om op gletsjers te gaan en er tochten te maken om de gletsjers in en voor zichzelf en ook de omgeving te verkennen en te genieten van het grote en adembenemende uitzicht.
Om volledig beschermd te zijn op deze gletsjer is het echter niet alleen belangrijk om goede en speciale kleding en uitrusting te hebben, maar om sneeuwblindheid of andere rampen te voorkomen, mag men nooit op een gletsjer gaan zonder een zogenaamde speciale gletsjerbril. Door de omstandigheden op een gletsjer kan dit onomkeerbare schade aan de ogen veroorzaken.
Dergelijke speciale gletsjerbrillen zijn niet alleen ontworpen om de ogen te beschermen tegen de zonnestralen, die al zeer schadelijk en gevaarlijk kunnen zijn voor de ogen, maar ook, omdat de dichtheid van de lucht afneemt op de hoogte waarop gletsjers zich meestal bevinden, kan de straling van de zon niet meer zo sterk worden gereflecteerd en afgebogen door de moleculen van de lucht op deze grote hoogtes. Daarnaast is het meestal zo dat er sneeuw ligt op een gletsjer. Als deze sterke straling, die veel sterker en schadelijker is voor de ogen ter hoogte van de gletsjer, bovendien wordt gereflecteerd door de sneeuw, kan dit foetale gevolgen hebben voor de ogen en in het ergste geval leiden tot de reeds genoemde sneeuwblindheid.
En dit is precies waar het effect van een gletsjerbril in het spel komt. Ze beschermen het netvlies van het oog door speciale lenzen die de straling filteren. en beschermt zo de ogen volledig tegen de straling die het netvlies van alle kanten kan raken.
Bovendien beschermt een gletsjerbril de ogen tegen wind, ijsvallen, rotsen en andere mechanische schade.

Het bovenste gedeelte heeft de gevaren voor de ogen die op een gletsjer op de loer liggen al uitvoerig uitgelegd en beschreven. Om de ogen volledig en betrouwbaar tegen deze gevaren te beschermen, moet men dus in ieder geval zorgen voor een goede en zeer hoogwaardige gletsjerbril. Want op dit punt moet men in ieder geval niet sparen en voor de ogen moet men alleen het beste van het beste kopen. Om precies te weten wat het beste van het beste is, moet men enkele eisen stellen aan de gletsjerglazen. Alleen als de gletsjerbril aan deze eisen voldoet, kan men ervan uitgaan dat de ogen er goed en perfect door beschermd zijn terwijl ze op de gletsjer liggen.
Allereerst moet de gletsjerbril een goede pasvorm en een goed frame hebben. Omdat de straling ook het netvlies zijdelings ter hoogte van de gletsjer kan raken, moet de gletsjerglazen zeker zo strak op het hoofd passen dat het netvlies van alle mogelijke kanten wordt afgeschermd en beschermd tegen de straling.
Bovendien mag de gletsjerbril niet uitglijden en niet te strak zitten. Anders loop je het risico dat ze uit je ogen glippen of dat je de drang voelt om ze te accepteren als ze te strak zitten.

De naam van deze bijzondere en unieke bril geeft eigenlijk al aan in welk gebied hij wordt gebruikt. Wanneer men van plan is om om op een gletsjer te gaan, vinden deze speciale glazen hun toepassing. Want alleen deze bril heeft de nodige filters die ervoor zorgen dat het netvlies van het oog niet wordt beschadigd op grote hoogte en door de intense en sterke straling. Een gletsjerbril kan ook gebruikt worden om te skiën. Dit is echter alleen mogelijk in deze richting en u moet overwegen om een normale skibril als gletsjerbril te gebruiken.

Onze Top 10 – Gletsjerbril

Het is al meerdere malen gezegd dat alleen speciale gletsjerbrillen de filters hebben en ook de pasvorm die het oog nodig heeft om volledig en honderd procent beschermd te zijn tegen straling. Daarom is er geen alternatief als je geen gletsjerbril hebt. Zonder gletsjerbril moet je nooit naar een gletsjer gaan in de hoop dat je ogen niet beschadigd worden. Daarna is het misschien te laat. Gebruik daarom nooit een zonnebril of skibril.

In een zogenaamde gletsjerglastest worden de verschillende modellen gletsjerglas die op de markt verkrijgbaar zijn met regelmatige tussenpozen onderzocht en met elkaar vergeleken. De Glacier Glasses Test heeft het ook mogelijk gemaakt om een lijst samen te stellen van fabrikanten die gespecialiseerd zijn in de productie en distributie van gletsjerglas. Zo kunt u bijvoorbeeld speciale gletsjerglazen kopen bij Daisan, Luis Trenker, Julbo Vermont, Dragon of Alpland.

Het er zijn meer nieuwe modellen waaruit u uw perfecte gletsjerbril kunt kiezen. Naast verschillende kleuren kunt u ze ook kopen in verschillende lensgroottes en patronen.

Doordat bijna alle fabrikanten en leveranciers op de markt op het internet vertegenwoordigd zijn, kan men via het internet genieten van een veel ruimer aanbod aan gletsjerglazen dan in een buurtwinkel. Dit betekent dat u de prijzen voor een en hetzelfde model van verschillende leveranciers kunt vergelijken en zo mogelijk geld kunt besparen. Dit geldt ook voor speciale aanbiedingen en kortingen. Ten slotte kunt u ook op de bank zitten en de meningen van de klanten over de verschillende modellen lezen om een goede aankoopbeslissing te nemen.

De criteria die in de gletsjerglazentest zijn ontwikkeld en waar u bij de aankoop van een gletsjerglas op moet letten, zijn in de eerste plaats de criteria dat de bril bij voorkeur een dunne schuimrand moet hebben, die ervoor zorgt dat de bril comfortabel is om te dragen en het netvlies van alle kanten afschermt.
Bovendien moet het frame comfortabel maar stevig genoeg zijn en niet te los op het hoofd. Last but not least moet het montuur zelf geen schuimrubberen rand hebben en moet u voor de aankoop overwegen of u de gletsjerbril met een dikte wilt hebben of dat u de overbril als bril wilt gebruiken.

Om de gletsjerbril altijd goed en snel bij de hand te hebben en vooral niet te breken, moet men een koffer hebben waarin men de bril veilig kan opbergen.