Goudsbloemzalf

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Goudsbloemzalf

In het Duitstalige gebied wordt de goudsbloem sinds de Middeleeuwen algemeen gebruikt als een belangrijke geneeskrachtige plant. De beroemde „Hildegard von Bingen“, een non die met planten werkte als remedie, noemde de goudsbloem „Ringella“. Omdat de zaden geringd zijn, kreeg de plant deze naam. De geringdroogde zaden rijpen in de late herfst. Vroeger werd calendula gebruikt om calendula boter te maken en tegenwoordig wordt calendula zalf gemaakt. Calendula zalf is erg populair vanwege zijn genezende kracht. Vroeger werd er geitenboter en geplette bloemen gebruikt om het te maken. Tegenwoordig wordt een zalfbasis van vaseline en andere verzorgingsstoffen gebruikt voor de productie van calendula zalf. In geval van een „open been“ of andere wondgenezingsstoornissen en in geval van gewrichtspijn en kneuzingen, toont de calendula zalfproef aan dat hier succes wordt geboekt. De calendula zalf heeft een gezondheidsbevorderend effect.

Een goede goudsbloemzalf moet, indien mogelijk, afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Op deze manier kunnen er bij het aanbrengen van de calendula zalf geen pesticiden of andere giftige stoffen in de huid dringen. Een hoogwaardige goudsbloemzalf is verkrijgbaar in de apotheek of in geselecteerde natuurvoedingswinkels. Een hoogwaardige calendula zalf bestaat voornamelijk uit natuurlijke ingrediënten en bevat geen chemische toevoegingen of De huid kan zichzelf regenereren en de calendula zalfproef toont aan dat de zalf succesvol is.

De toepassing en de gebruiksgebieden van de calendula zalf zijn net zo gevarieerd als de toepassing van een calendula-tinctuur. Met calendula zalf kunnen de buitenste gebieden zoals de huid en de slijmvliezen worden behandeld. Met de calendula-tinctuur is het ook mogelijk om van binnenuit te genezen, bijvoorbeeld bij maag- en darmklachten. De calendula zalfproef toont aan dat het een decongestieve werking heeft en de bloedsomloop stimuleert. Het heeft ook een antibacteriële, ontstekingsremmende en krampoplossende werking en stimuleert de stofwisseling. Goudsbloemzalf bevordert de bloedstolling en heeft een positief algemeen effect op de bloedcirculatie in de huid. Bij inwendig gebruik vermindert de calendula-tinctuur het vetgehalte in het bloed. Wie de calendula zalf gebruikt, stimuleert ook de regeneratie van de huid. Calendula thee kan ook gebruikt worden voor inwendige toepassingen zoals kneuzingen en aderverkalking. Goudsbloemzalf wordt ook met succes gebruikt voor uitwendige wonden en huidaandoeningen.

Onze Top 10 – Goudsbloemzalf

Alternatieven voor de calendula zalf zijn bijvoorbeeld de ribbelzalf of de ribbelweegbree die inwendig wordt gebruikt. Omdat beide planten een antibacteriële werking hebben. Kurkuma zou ook deze antiseptische en ontstekingsremmende werking hebben. Dit zijn dus onder andere echte alternatieven. Salie kan ook als alternatief worden gebruikt Het heeft ook een ontstekingsremmende werking.

Bekende fabrikanten van goudsbloemzalf zijn het bedrijf „Kneipp“. Ook „Abtei“ en „Martina Gebhardt“ produceren goudsbloemzalf. Martina Gebhardt heeft een serie gemaakt voor de gevoelige huid. Dit is een crème en een gecertificeerde natuurlijke cosmetica. De producten van Martina Gebhardt zijn vochtinbrengend, verzorgend en beschermend en worden aangeboden met „Demeter“ certificering. Alle producten zijn dierproefondervindelijk en bevatten uitsluitend plantaardige ingrediënten zoals water, olijfolie, wolwas, bijenwas, goudsbloementinctuur, rozenhydrolaat, goud, zilver, zwavel, vitamine E en etherische oliën. Er zijn ook calendula zalven verrijkt met vitamine E.

Als innovatie op het gebied van goudszalf kan men zeggen dat het een allrounder is en zelfs helpt op het gebied van „aambeien“. Calendula zalf wordt al sinds de 12e eeuw als effectief middel gebruikt en de term „ringella“ wordt als synoniem gebruikt. Innovatief op het gebied van goudszalf is ook dat het een uitstekend middel is tegen zonnebrand. Het helpt ook bij acne, kneuzingen, brandwonden, eczeem of furunkels. Het kan positief worden gebruikt voor zweren en in het geval van insectenbeten laat het de wond snel genezen. Spataderen worden verminderd door regelmatig gebruik van calendula zalf en het helpt ook bij littekengroei. Zelfs bij schimmelziektes, kneuzingen of slecht genezende wonden, een poging met Interessante goudsbloemzalf. Snijwonden genezen sneller en wratten en luieruitslag verbeteren.

Wie goudszalf koopt op het internet heeft geen moeite met het vinden van een parkeerplaats of de stress van het winkelen ter plaatse. De goudszalf kan in hoge kwaliteit worden besteld op het internet in online apotheken. De goudszalf kan ook besteld worden in natuurvoedingswinkels die een online winkel hebben. Met weinig Klicks kan men hier het product gunstig aanschaffen. Het voordeel van kopen op het internet is ook dat je op vergelijkingssites kunt rondkijken naar de goedkoopste versie van Marigold Ointment. Daarnaast helpen beoordelingen van klanten om de aankoopbeslissing te ondersteunen.

Bij het kopen van calendula zalf moet u op zoek gaan naar hoge kwaliteit tegen een lage prijs. U kunt de kwaliteit zien als u op dezelfde manier naar de fabrikant op het internet kijkt. Produceert de producent uit de biologische landbouw (gecontroleerde biologische teelt)? Zijn de ingrediënten plantaardig? Kan de goudszalf concurreren met andere producten in de prijs-prestatiesector? Martina Gebhardt produceert bijvoorbeeld alleen producten met de „Demeter Seal“. Dit zijn producten die gegarandeerd vrij zijn van dierproeven en die ook uitsluitend plantaardige ingrediënten bevatten. Wie bij de aankoop van de goudszalf op deze attributen let, koopt een goed product. Daar kan het beste en tegelijkertijd meest gunstige product worden geselecteerd.

Degenen die goudsbloemzalf gebruiken kunnen ook overwegen om goudsbloementhee of een goudsbloemtinctuur te gebruiken. De calendula zalf is voor uitwendige toepassing. De interne toepassing kan worden beschouwd als een accessoire. Degenen die de behandeling uitwendig en inwendig ondersteunen, zullen sneller resultaat boeken. Vooral bij gastro-intestinale problemen kan de interne toepassing ook nuttig zijn. Maar ook voor ontstekingen op de huid is het geschikt voor uitwendige en inwendige toepassing. Wie de calendula zalf regelmatig uitwendig aanbrengt, kan de calendula thee ook dagelijks drinken. Het dagelijks drinken van één of twee kopjes bij de maaltijd ondersteunt het genezingsproces van binnenuit. Een poging met calendula is ook nuttig bij acne. Vooral jongeren hebben vaak last van ernstige acne. Als u calendula zalf of enveloppen met calendula-tinctuur aan de buitenkant uitprobeert, zult u snel succes hebben. In combinatie met calendelthee kunnen goede resultaten worden bereikt, vooral bij diverse huidziekten. De goudsbloem is en blijft een interessante medicinale plant.