Graafvork

Graafvorksteel 90 cm, met huls Spadesteel T-steel Vervangsteel GraafvorkvidaXL Graafvork D-greep staal en hardhoutvidaXL Graafvork D-greep staal
LinkGraafvorksteel 90 cm, met huls Spadesteel T-steel Vervangsteel Graafvork*vidaXL Graafvork D-greep staal en hardhout*vidaXL Graafvork D-greep staal*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NLLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NLLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 11,59
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 37,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 41,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Graafvorksteel 90 cm, met huls Spadesteel T-steel Vervangsteel Graafvork
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 11,59
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
vidaXL Graafvork D-greep staal en hardhout
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 37,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
vidaXL Graafvork D-greep staal
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 41,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Graafvork

Graafvorktest

Elk professioneel tuinbouwbedrijf heeft sowieso een graafvork, maar ook de hobbytuinier zal dit tuingereedschap op prijs stellen. Het is bedoeld om de grond los te maken of op te graven, maar wordt ook vaak gebruikt voor het oogsten van aardappelen in de eigen tuin. In principe worden er twee soorten geproduceerd, de graafvork voor het tuinieren en een handgraafvork, die waardevolle diensten levert in bloempotten of bloembakken. Bij de aankoop moet u letten op het materiaal, goede graafvorken zijn gemaakt van metaal of roestvrij staal. Voor het tuinwerk is natuurlijk het juiste gereedschap nodig en een graafvork is een must. Maar om ook het juiste model te kunnen bepalen, is er een graafvorktest uitgevoerd.

Wat is een graafvork eigenlijk?

De graafvorkproef wijst er expliciet op dat dit tuingereedschap eigenlijk onmisbaar is. Het wordt gebruikt om de grond te rooien, de grond los te maken en is een waardevol hulpmiddel bij de binnenlandse aardappeloogst. U kunt het ook gebruiken om planten heel voorzichtig op te graven en zelfs kleine bedden kunnen goed belucht worden. De graafvork ziet er ook uit als een schop in het gezicht en wordt ook zo gebruikt. Maar het grote voordeel is dat er tanden in zitten en niet alleen een doorlopend snijmes. Bij het gebruik van de spade kunnen wortels uit de planten worden gesneden en veel dieren die in de bodem leven lopen een groot risico.

Voor- en nadelen

De graafvork kan op veel verschillende manieren worden gebruikt en is zeer voordelig in kleiachtige bodems. Verder kun je kleine dieren in de grond nauwelijks kwetsen en zijn de wortels van de planten ook beschermd. Het nadeel is echter dat de graafvork is soms erg zwaar en dat de tanden soms licht buigen.

Onze Top 10 – graafvorken

Nr. 1
Graafvorksteel 90 cm, met huls Spadesteel T-steel Vervangsteel Graafvork
Kundenbewertungen
Graafvorksteel 90 cm, met huls Spadesteel T-steel Vervangsteel Graafvork*

Graafvorksteel 90 cm, met huls Spadesteel T-steel Vervangsteel Graafvork

Graafvork steel 90 cm, met huls

√ snelle levering

Topscore "Een van de beste eBay-verkopers".

Betaling vooraf, Paypal en creditcard

Vriendelijk advies per post en telefoon

Schneller Paketversand per DHL,&n...

 Preis: € 11,59 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
vidaXL Graafvork D-greep staal en hardhout
Kundenbewertungen
vidaXL Graafvork D-greep staal en hardhout*

vidaXL Graafvork D-greep staal en hardhout
Deze graafvork is ideaal voor het bewerken, omdraaien, beluchten en opbreken van grond. De kop en tanden zijn gemaakt van staal om zowel kracht als duurzaamheid te bieden. De gepolijste coating zorgt voor een verbeterde weerstand tegen roest, krassen, vocht en alkaloïden in de bodem. Het handvat is gemaakt van hardhout voor meer stevigheid. Dankzij het P...

 Preis: € 37,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
vidaXL Graafvork D-greep staal
Kundenbewertungen
vidaXL Graafvork D-greep staal*

vidaXL Graafvork D-greep staal
Deze graafvork is ideaal voor het bewerken, omdraaien, beluchten en opbreken van grond. De kop en tanden zijn gemaakt van staal om zowel kracht als duurzaamheid te bieden. De gepolijste coating zorgt voor een verbeterde weerstand tegen roest, krassen, vocht en alkaloïden in de bodem. De D-vormige handgreep die is bedekt met PE-materiaal zorgt voor een comfortabele g...

 Preis: € 41,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Waarop u moet letten bij de aankoop

De graafvork is verkrijgbaar in verschillende maten, u zult zeker snel het juiste model vinden voor uw doeleinden. Een grote graafvork is meestal uitgerust met een telescopische stijl, deze kan dan worden aangepast aan de respectievelijke lichaamsgrootte. De handmatige graafvork is ideaal voor kleine perken, bloempotten of bloembakken.

Het materiaal

Om ervoor te zorgen dat u een lange tijd met uw tuingereedschap hebt, moet u bijzondere aandacht besteden aan het materiaal. In de regel zijn de tanden gemaakt van staal, ze zijn robuust en kunnen behoorlijk wat aan. Vaak zijn de tanden ook gemaakt van roestvrij staal, dit materiaal is bestand tegen roest en is zeer duurzaam.

De lengte

Natuurlijk moet een graafvork ergonomisch gevormd zijn, wat de krachtoverbrenging sterk verbetert en als u rechtop wilt staan bij het werken in de tuin, moet u vooral letten op de totale lengte van de graafvork. Terwijl kleinere mensen gemakkelijk een totale lengte van 100 – 115 cm aankunnen, kan deze lengte van de graafvork veel te kort zijn voor grotere mensen. In principe kun je werken met elke totale lengte, het hangt gewoon af van je persoonlijke gevoel. Misschien kiest u voor een telescopische stijl, zodat de totale lengte van de graafvork individueel kan worden aangepast aan de gebruiker.

Het voeteneind

Veel modellen zijn verkrijgbaar met een treeplank, het is niet absoluut noodzakelijk, maar wel erg praktisch. Hij zit altijd boven aan de rand van de graafvork en is zo gemaakt dat je niet met je voet kunt wegglijden. Zeer voordelig zijn ook de zogenaamde T-handgrepen, deze zijn veel gemakkelijker te hanteren. Bij veel modellen is de Het handvat is zelfs bedekt met plastic, zodat het tuingereedschap goed in de hand ligt en een veilige grip biedt.

Verzorging en reiniging

De grootste vijanden van een graafvork zijn vocht en vuil van welke aard dan ook. De hele graafvork moet daarom van aarde worden ontdaan, wat heel goed met een borstel kan worden gedaan. Als het vuil erg vuil is, kunt u water gebruiken om te helpen, met een beetje afwasmiddel en een spons kunt u al het vuil verwijderen. Natuurlijk moet je alle metalen onderdelen goed drogen, zodat ze niet kunnen roesten. Voor de opslag van de graafvork moet u natuurlijk een droge plaats kiezen. De Grave Fork Test raadt ten zeerste aan om dit tuingereedschap regelmatig in te smeren met olie, u kunt hiervoor gewone plantaardige olie gebruiken, maar er zijn ook speciale verzorgingsproducten voor tuingereedschap verkrijgbaar. Als er wel flitsroest verschijnt, kunt u deze eenvoudig met een draadborstel verwijderen.

De meeste tuingereedschappen hebben een houten handvat. In de loop der jaren worden de stijlen echter broos en ruw, in welk geval je ze moet schuren of zelfs vernieuwen. Als de houten handvatten of stijlen los zijn geraakt, kunnen ze met een paar schroeven snel weer worden vastgezet.

De fabrikanten

Er zijn veel fabrikanten, zeer gerenommeerde en bekende fabrikanten zijn Fiskars, Gardena, Wolf, Silverline, Bulldog en vele anderen. U moet altijd kiezen voor merkproducten, want met goedkope producten zult u niet genieten van uw nieuwe tuingereedschap.

Waar kun je een graafvork kopen?

De eerste manier is om veilig naar de bouwmarkt of een lokale speciaalzaak te gaan. Maar ook het internet is een goed adres, want veel tuinwinkels hebben deze grafvorken permanent in de aanbieding. Online kopen biedt u veel voordelen, de prijzen zijn meestal veel lager dan in een buurtwinkel en ook hier kunt u een goede vergelijking maken. Zoek jezelf een graafvork in alle rust, je hoeft niet te letten op de openingstijden en niemand duwt je om te kopen.