Grafiekplotter

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Grafiekplotter

Goed geïnformeerd door de optimale kaartplotter

De kaartplotter is een navigatiesysteem dat speciaal is ontwikkeld voor de scheepvaart. De overdracht van de gewenste kaarten gebeurt in enkele seconden via GPS, zodat u er te allen tijde zeker van kunt zijn dat u echt de meest actuele kaart gebruikt en vooral dat het precies de juiste kaart is voor uw huidige locatie. Vooral voor waterspecifieke gebieden, die anders moeilijk te bepalen zijn, is de kaartplotter een onvervangbaar hulpmiddel voor kapiteins op elk stuk water. De elektronische zeekaarten kunnen op het kleurendisplay van de kaartplotter door middel van zoomfuncties op de gewenste resolutie en schaal worden ingesteld om zelfs de kleinste details te kunnen zien. Zo toont de kaartplotter niet alleen de weg door de kaarten, maar kan hij ook onder water kijken om bepaalde dingen te zien, zoals obstakels of zelfs scholen vis. Tegelijkertijd geeft de kaartplotter ook weergegevens door, die op volle zee van levensbelang kunnen zijn.

De grootste vraag op een kaartplotter is om de hoofdfunctie te leveren. Dit vereist dat de software van de kaartplotter het mogelijk maakt om via GPS altijd en overal binnen enkele seconden toegang te krijgen tot het gewenste en actuele kaartmateriaal. Naast het ontvangen van de kaarten is de weergave ervan natuurlijk ook van groot belang. Een kaartplotter heeft een optimale weergave nodig, of u nu kiest voor een 4 inch of zelfs 24 inch formaat. De grafieken moeten gemakkelijk herkenbaar zijn en in het beste geval heeft het scherm ook een bescherming tegen Zonnestraling, zodat je altijd alles kunt zien. Naast het leveren van de kaarten moeten ze ook verschillende functies bevatten, zoals het inzoomen van de kaarten zelf en de overdracht van weerdiensten, het gebruik van een echolood, sonartechnologie om de exacte waterdiepte weer te geven en ook de opslag van bepaalde gegevens. Last but not least, een goede kaartplotter moet natuurlijk waterdicht zijn.

De kaartplotter als navigatiemiddel wordt vooral gebruikt door kapiteins van grote schepen die lange afstanden moeten afleggen en altijd willen kijken naar de beste route, gevaren onder water en ook mogelijke risico’s van het weer. Steeds meer gebruikers van kleinere schepen, maar ook van zeilboten of soortgelijke boten rusten zich echter ook uit met een kaartplotter, simpelweg omdat deze voor elke navigator uiterst nuttig is. Omdat kaartplotters echter niet alleen de weg kunnen wijzen en de aandacht kunnen vestigen op het weer, maar ook een kijkje kunnen nemen onder water, wordt de kaartplotter ook steeds populairder bij vissers. De geïntegreerde echolood en sonartechnologie maakt het mogelijk om scholen vissen te volgen, zodat u altijd weet waar u de meest succesvolle visreis kunt verwachten. Deze functies helpen u ook bij het vinden van wrakken of bij het opsporen van overmatige algengroei onder water.

Onze Top 10 – Grafiekplotter

Het internet biedt tal van mogelijkheden om actuele gegevens weer te geven die vergelijkbaar zijn met die van een kaartplotter. Daarom kunnen laptops, smartphones of laptops met de juiste navigatiesoftware ook worden gebruikt als alternatief voor de kaartplotter. Enkele zwakke punten van deze varianten moeten echter worden genoemd, met die u volgens de kaartplottertest niet zult vinden bij het beschreven artikel. De laptop moet dus ergens zijn, wat in de meeste gevallen niet het geval is direct aan het stuur, zodat de kapitein zijn eigenlijke taken niet kan uitvoeren tijdens het verkennen van het kaartmateriaal. Dit geldt ook voor de tablet en ook de smartphone moet worden vastgehouden zodat één hand al niet beschikbaar is. Tegelijkertijd kan zonlicht het onmogelijk maken om überhaupt iets te zien op deze mobiele apparaten, en kunnen de weersomstandigheden ook een probleem worden omdat, in tegenstelling tot de kaartplotter, de mobiele telefoon, tablet en laptop niet beschermd zijn tegen de effecten van water. Bovendien verbruikt een laptop veel meer stroom dan een kaartplotter, zodat de batterij op langere afstanden wel eens een trucje zou kunnen uithalen.

Bij het zoeken naar de beste chartplotter is het in de eerste plaats belangrijk om te kijken naar de technische gegevens en kenmerken, maar het kan ook de moeite waard zijn om een kijkje te nemen bij de fabrikanten in een chartplottertest. De fabrikanten Simrad, Garmin, Raymarine en Lowrance staan op de eerste plaats en zijn dus merken die op elk moment kunnen worden aanbevolen.

In het kader van verdere ontwikkelingen wordt steeds meer belang gehecht aan het feit dat de kaartgegevens nog nauwkeuriger kunnen worden gemaakt, dat de transmissie van GPS-gegevens steeds sneller verloopt en dat de weergavemogelijkheden steeds nauwkeuriger zijn en optimaal zijn afgestemd op de individuele behoeften. Daarbij hoort ook de perfecte weergave van verschillende gegevens, zoals route, onderwatergebeurtenissen en weersverwachtingen, die steeds betrouwbaarder worden, wat natuurlijk te maken heeft met de steeds nauwkeuriger wordende transmissie.

een kaartplotter op het internet

Door het internet hoeft u zich niet te oriënteren op de openingstijden en hoeft u niet naar de voordeur te gaan voor een aankoop. Vooral als u op korte termijn iets nodig heeft en geen tijd heeft om de betreffende speciaalzaken te bezoeken, biedt het internet optimale mogelijkheden voor een gemakkelijke en snelle aankoop. Tegelijkertijd bieden de grote selectie en ook een grafiekplottertest de beste mogelijkheden om een product te vinden dat echt aan uw persoonlijke wensen voldoet en dat dankzij het World Wide Web meestal ook tegen lagere prijzen beschikbaar is.

Bij de aankoop van een chartplotter zijn er vooraf enkele overwegingen. Je moet nadenken over het toepassingsgebied. U heeft bijvoorbeeld een andere kaartplotter nodig als u deze alleen nodig heeft voor korte trips met een zeilboot als navigatie-apparaat dan wanneer u als visser onbekende wateren binnenvaart en geïnformeerd moet worden over wat er onder water gebeurt met betrekking tot obstakels of bestaande visafzettingen. De keuze van de mogelijke functies moet daarom worden aangepast aan de werkelijke behoefte. De belangrijkste kerngegevens zijn altijd de snelheid van de overdracht van het kaartmateriaal, de grootte en de presentatie van het scherm en ook de opslagcapaciteit. Bovendien moet men ervoor zorgen dat het apparaat waterdicht is om er lang van te kunnen genieten. Het is ook altijd de moeite waard om te kijken naar bestaande klantenbeoordelingen om zich te laten leiden door praktijkervaringen.

De varianten die geadverteerd worden in een kaartplottertest bevatten meestal al alles wat belangrijk is voor het gebruik van de plotter, zodat het zoeken naar accessoires niet nodig is. Voor langere periodes van gebruik kan het echter de moeite waard zijn om een reservebatterij of een Dit kan een alternatieve manier van opladen zijn als u niet de mogelijkheid heeft om het apparaat in de tussentijd op een stopcontact aan te sluiten. Voor te zonnige tochten op het schip kan het de moeite waard zijn om een bepaalde dekking voor het scherm te krijgen om het goed te kunnen zien, zelfs bij extreem zonlicht. Indien niet reeds bij de levering inbegrepen, zijn een beschermhoes of tas voor opslag buiten gebruik welkome accessoires om de levensduur van het apparaat te verlengen.