Grafische tablet met display

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Grafische tablet met display

Grafische tablet met Disyplay

Tekenen op de computer met behulp van een speciale tablet is niets ongewoons meer en wordt gewoon een echte trend. Er zijn eenvoudigweg grafische tablets zonder display, waarbij je alleen ziet wat je op de PC tekent. Dat klinkt nogal ingewikkeld en vraagt om gewenning. Maar er zijn ook grafische tablets met een display waar je direct op het apparaat kunt zien wat je tekent, net zoals je gewend bent van een pen op papier. En deze worden steeds populairder omdat men niet meer aan het bureau gebonden is om te tekenen, te schilderen of foto’s te bewerken, maar zijn werkplek kan verplaatsen naar een comfortabelere plek of zelfs naar buiten kan gaan.
Maar wat kan zo’n grafisch tablet doen, voor wie is het geschikt en waar moet men rekening mee houden bij de aankoop?

Een grafische tablet is een digitaal invoerapparaat dat de toepassing overbrengt en opslaat op een aangesloten computer. Een grafisch tablet met display is verkrijgbaar in twee verschillende versies. Er zijn grafische tabletten die een eigen besturingssysteem hebben. Deze maken de invoer zelf zichtbaar en kunnen ook het werk zelf overbrengen tussen het opslaan en het overbrengen naar een PC. Maar er zijn ook tabletten met een display die geen eigen besturingssysteem hebben. Deze moeten altijd worden aangesloten op een PC, maar toch het werk zichtbaar maken.
De meeste grafische tabletten worden bediend met een bijbehorende pen. Waarmee je kunt tekenen, schrijven of schilderen. Het tablet reageert op druk, zodat u invloed kunt uitoefenen op de weergave van dikke of dunne lijnen. Maar met zo’n grafisch tablet kun je veel meer dan alleen maar schilderen of schrijven. Met de meeste apparaten kunt u ook foto’s bewerken en collages maken. Natuurlijk kunt u de foto’s ook met elke PC bewerken. Maar op een grafisch tablet kun je veel preciezer en nauwkeuriger werken dan op een PC. Want besturen en werken met een pen is nauwkeuriger dan werken met een muis op een computer.
U kunt ook tekeningen overbrengen van papier naar de tablet of PC. Omdat de pen in het papier dringt.
Als je niet altijd snelle notities wilt invoeren met het toetsenbord, kun je dit handschrift ook doen met behulp van een grafisch tablet en het tablet brengt het dan in nette blokletters over naar de computer.
Door de vele verschillende programma’s is een grafisch tablet veelzijdig en interessant en ontstaan er talloze ontwerpmogelijkheden.

Koop onze Top 10 – Grafische tablet met display

Grafische tabletten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, variërend van A6 tot A3, zodat er voor iedereen een geschikt formaat is. Als men alleen wat kleine schetsen of tekeningen wil maken, is een grafisch tablet in A6 of A5 normaal gesproken voldoende. Als de afbeeldingen gedetailleerder of groter moeten worden, moet men kiezen voor een tablet in A4 of zelfs A3. Maar let op, de maataanduidingen A6-A3 hebben betrekking op het tekenoppervlak en niet op het hele apparaat. Het is iets groter door de verschillende bedieningselementen. Welke grootte men ook kiest, men moet ook aandacht besteden aan de kwaliteit van het scherm en de resolutie. Dit is bepalend voor de beeldkwaliteit en de scherpte.
Ook de drukgevoeligheid is een belangrijke factor voor een grafisch tablet. Want hoe gevoeliger de tablet reageert op druk en hoe meer druk er kan worden weergegeven, hoe dichter je bij het gevoel komt dat je aanstaat. Papieren tekening. Als je met een pen op een vel papier drukt wordt de steek dikker en dus moet het met een grafisch tablet.
Er zijn ook grafische tabletten met multitouch. Zo kunt u met uw vinger tekenen of met uw vingers in- en uitzoomen, net als bij een smartphone of tablet.
Zogenaamde Express Keys kunnen ook een voordeel zijn. Deze aparte knoppen maken het makkelijker om te gebruiken, zoals het schakelen tussen verschillende penbreedtes, kleuren of dergelijke. Wat ook niet genegeerd mag worden is de pen. Er zijn pennen die op batterijvoeding werken, maar hier variëren de prestaties afhankelijk van de batterijspanning. Pennen zonder batterijen zijn meestal lichter en liggen daarom beter in de hand.
Om de grafische tablet met beeldscherm aan te sluiten op de computer zijn de meeste apparaten voorzien van een USB- of DVI-poort. Er zijn echter tabletten die geen kabel hebben en de verbinding met de PC werkt alleen via een draadloze verbinding. Deze technologie is echter nog niet volledig ontwikkeld.
Compatibiliteit speelt ook een belangrijke rol. U moet er altijd voor zorgen dat het apparaat compatibel is met uw eigen PC voordat u het koopt, anders kan het leiden tot problemen of functionele beperkingen.
Natuurlijk zijn er meer aankoopcriteria die u moet overwegen. Ze verwijzen echter naar uw eigen behoeften en eisen.

Een belangrijk hulpmiddel voor elk grafisch tablet is natuurlijk de pen. De fabrikant Wacom biedt verschillende „artistieke“ tips voor de pen. Deze gedragen zich anders, bijvoorbeeld als een borstel. Welke tip kan worden gebruikt op welke manier is iets wat iedereen zelf moet uitproberen. Pennen kunnen ook later worden gekocht, maar let op dat u alleen pennen koopt van dezelfde fabrikant als het tablet dat u gebruikt. zijn niet compatibel met andere merken.
Daarnaast is er, zoals bij bijna elk draagbaar elektronisch apparaat, ook een case voor een grafisch tablet. Dit is ook een goede plek om de tablet thuis op te bergen als hij niet in gebruik is.

Er zijn enkele fabrikanten zoals Hewlett-Packard, Silvercrest, Medion, Asus, Speedlink, Trust en de marktleider Wacom. Maar ook fabrikanten als Huion en XP-Pen mogen niet worden onderschat.
Natuurlijk zijn er aanzienlijke prijsverschillen en wie eerst een grafische tablet wil uitproberen, moet eerlijk gezegd een goedkoper model kiezen voordat hij enkele honderden euro’s uitgeeft. Maar de prijsvergelijking op het internet kan ook zeer nuttig zijn en de beslissing vergemakkelijken.
Kopen op het internet kan ook een voordeel zijn. De apparaten op het internet zijn immers iets goedkoper dan in een winkel. Bovendien is de keuze op het internet groter en als u goed geschoren vindt, vindt u zeker de juiste grafische tablet voor uw behoeften.