Grillthermometer

Test & vergelijk Grillthermometer

De grillthermometer is een zeer speciaal soort temperatuurmeter, die speciaal is ontworpen voor de optimale bereiding van vlees op de grill. Het is meestal uitgerust met twee sensoren. De ene – meestal in de vorm van een naald die optimaal in het vlees kan worden gestoken – meet de zogenaamde kerntemperatuur in het gegrilde voedsel, terwijl de andere sensor de temperatuur in de grill of kookkamer bewaakt. Zo heeft u altijd een overzicht van de belangrijkste temperaturen tijdens het grillen en kunt u zich verheugen op een perfect bereid stuk vlees.

Eerst en vooral moet een grill-thermometer natuurlijk de temperatuur van het te grillen voedsel betrouwbaar meten en daarom moet deze worden uitgerust met optimaal functionerende sensoren. Tegelijkertijd moet de overdracht van de meetwaarden naar het bijbehorende display natuurlijk perfect werken. Een goede grill-thermometer geeft deze waarden in het beste geval door via radio of WLAN, zodat men zich bij voorkeur in een niet al te beperkt bereik kan bevinden en niet naast de grill hoeft te kijken om de temperaturen in de gaten te houden. In het beste geval zijn de thermometers ook voorzien van een timer en een alarm, zodat u ook op de hoogte bent wanneer de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Natuurlijk moet alles soepel verlopen en met een duidelijk hoorbaar signaal zodat je niet het juiste moment mist. Aantrekkelijk voor verschillende soorten vlees die tegelijkertijd moeten worden bereid is de mogelijkheid om meerdere naalden parallel te gebruiken als sensoren, omdat elke soort vlees verschillende kerntemperaturen heeft. en zal daarom niet op hetzelfde moment klaar zijn. Van groot belang voor een goede grill-thermometer is ook de eenvoudige mogelijkheid om na gebruik te reinigen, om op elk moment te kunnen vertrouwen op een optimale hygiëne.

Zoals de naam al aangeeft, is de thermometer vooral bedoeld voor gebruik op de barbecue om de temperatuur onder controle te houden. Natuurlijk kan het ook gebruikt worden om de temperatuur van het vlees elders te regelen. In de oven zou dit echter alleen mogelijk zijn tussen de tijden dat de deur open is, omdat het deel van de grill-thermometer met het bijbehorende display niet mee in de oven geplaatst kan worden, en in het geval van WLAN-ontvangers kan de ontvangst worden belemmerd door de gesloten ovendeur. Anders kan elk stuk vlees echter worden gecontroleerd met de thermometer, en uiteindelijk blijkt de grill de optimale plaats voor gebruik te zijn.

Onze Top 10 – Grillthermometer

Er zijn veel thermometers, maar vooral voor het constant controleren van de barbecue is er bijna geen alternatief voor de grill-thermometer. Als je er geen bij de hand hebt, kun je jezelf helpen met een braadstuk of een ander keukenhulpmiddel. Maar dit is dan slechts een eenmalige procedure om de huidige temperatuur te testen en niet om deze permanent te controleren. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de thermometers bestand zijn tegen de hitte. Gebruik daarom nooit een klinische thermometer, want dit apparaat is zeker bedoeld voor andere temperaturen en zal vrijwel zeker worden vernietigd in de grill. Dit kan er ook toe leiden dat er giftige componenten in het voedsel terechtkomen.

Een groeiend aantal fabrikanten heeft te maken met het steeds belangrijker wordende onderwerp van de grill-thermometer, zodat de keuze vrij groot is. Wij raden altijd het merk Maverick aan, waarvan de artikelen altijd bovenaan de resultatenlijst van de grill-thermometertest staan. Aantrekkelijk zijn ook de producten van andere fabrikanten, zoals TFA, Topop, ThermoPro, Landmann, Weber, Sunjas, SANTOS of Outdoorchef.

Ook de grill-thermometers worden voortdurend verder ontwikkeld om de bediening nog gebruiksvriendelijker te maken. De transmissiemodi worden voortdurend verbeterd en het bereik wordt ook vergroot, zodat u niet bij de grill hoeft te blijven om de temperatuur van het vlees te weten te komen. Bovendien wordt de precisie van de sensoren voortdurend verbeterd om het grillen nog aangenamer te maken.

Het internet biedt een geweldige mogelijkheid om een grill-thermometer te testen en verschillende vergelijkingen te maken in alle rust, vanuit huis en zonder te worden bepaald door de openingstijden om de ideale thermometer voor u te vinden. Bij dergelijke apparaten is het ook niet van groot belang dat men het artikel voor de aankoopbeslissing eenmalig live in handen houdt. Daarnaast biedt het internet altijd de mogelijkheid om het product te retourneren als u er niet tevreden mee bent. U zult echter altijd tevreden zijn met de prijs op het internet, die in de meeste gevallen ook aantrekkelijker is dan in de buurtwinkels. Dankzij de telefoon of chat bieden online retailers ook steeds vaker advies, zodat u niet zonder extra tips online hoeft te gaan.

Omdat er verschillende soorten barbecuethermometers zijn, die natuurlijk verschillen in prijs, moet u zich vooraf afvragen hoe vaak u zo’n product gaat gebruiken. Hoe vaker Maar als u grilt en ook belang hecht aan de perfecte temperatuur, dan moet de kwaliteit van de gekochte grill-thermometer hoger zijn. Vooral als u van plan bent om tijdens het barbecueën rond te lopen of met uw familie, vrienden of andere gasten verder weg van de kolen te zitten, moet u aandacht besteden aan radio- of WLAN-uitzendingen en ook aan geïntegreerde timer- en alarmfuncties om altijd en overal op de hoogte te zijn van de gemeten waarden. Ook hier speelt het bereik van zo’n transmissie een rol, zodat men weet hoe ver men van de grill af mag staan. Als u de voorkeur geeft aan het gelijktijdig grillen van verschillende soorten vlees, moet u ook de voorkeur geven aan de varianten die een parallelle meting met meerdere sensoren mogelijk maken.

De grill-thermometer heeft alles wat nodig is om het gegrilde voedsel in de gaten te houden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over accessoires. Een belangrijk punt is natuurlijk de stroomvoorziening, dus u moet ervoor zorgen dat u de juiste batterijen of oplaadbare batterijen bij de hand hebt. Een kap voor het display kan ook nuttig zijn bij het barbecueën in de zomer, zodat men ook de waarden kan zien die de thermometer kan geven. Vaak laat de grill-thermometertest ook varianten zien die indruk maken met verschillende temperatuurnaalden die tegelijkertijd voor verschillende barbecues kunnen worden gebruikt. Deze kunnen belangrijk zijn als accessoire als u verschillende soorten vlees grilt die verschillende temperaturen vereisen op hetzelfde moment.