gsm-tracker

Test & vergelijk gsm-tracker

De beste GSM Trackers 2022 in vergelijking

Gsm staat voor „Global System for Mobile Communications“. Een GSM-tracker is een eindapparaat dat bij het inschakelen kan inloggen op het radionetwerk en zo een plaatsbepaling kan uitvoeren, d.w.z. een plaatsbepaling. Gsm is het lichtere alternatief voor het bekende GPS (Global Positioning System). Gsm heeft geen extra infrastructuur nodig, maar de positiebepaling is vaak minder nauwkeurig dan bij GPS. Een GSM Tracker test is altijd leuk en spannend. De tracker neemt de positie in en stuurt deze door naar de mobiele telefoon.

Aan welke eisen de GSM Tracker moet voldoen hangt af van de gewenste toepassing van de GSM Tracker, zoals de GSM Tracker Test aantoont. Als de GSM Tracker het voertuig tegen diefstal moet beschermen, is het raadzaam een apparaat te kiezen dat permanent kan worden geïnstalleerd. Als de GSM Tracker aan de halsband van het dier moet worden bevestigd, zodat het dier kan worden gevonden als het wegloopt, is het belangrijk dat het een klein, compact en robuust apparaat is met een lange levensduur van de batterij. Dan is het ook belangrijk welke functies moeten worden vervuld. Moet er alarm worden gegeven als de tracker een vooraf bepaald gebied verlaat? Moet er een beveiliging zijn tegen ongeoorloofde toegang? Moet een vast geïnstalleerd apparaat een noodbatterij hebben, zodat deze nog een tijdje blijft functioneren wanneer deze van de stroomtoevoer wordt losgekoppeld?

Koop onze Top 10 – GSM Trackers

Het toepassingsgebied van de GSM Tracker wordt gedefinieerd door de GSM TrackerTest gevarieerd en uitgebreid. Waarschijnlijk het meest bekend zijn de locatiegebonden diensten, bijvoorbeeld waar de dichtstbijzijnde apotheek is, waar het dichtstbijzijnde Italiaanse restaurant is, welke films worden vertoond in de nabijgelegen bioscoop, waar het dichtstbijzijnde benzinestation is. Hoewel Gsm-tracking niet zo nauwkeurig is, is het perfect voor het vinden van gestolen of verloren apparaten. Personen kunnen worden gevolgd, bijvoorbeeld, ouders kunnen hun kinderen zo onopvallend in de gaten houden. De kinderen kunnen zelfstandig worden en de ouders kunnen gerustgesteld worden. Voertuigen zoals auto’s, motoren of fietsen kunnen worden vastgezet, omdat het altijd mogelijk is om te volgen waar ze zich bevinden. Uiteraard geldt dit ook voor aanhangwagens en andere roerende zaken. Dieren worden beschermd. Door de halsband van de kat weet de persoon waar zijn huistijger tijdens de vrije loop rondloopt of de weggelopen hond is snel weer thuis. Het kan het beheer van het wagenpark voor bedrijven optimaliseren en sommige werkstappen automatiseren. Zeer interessant ook voor transportbedrijven, waar zijn de voertuigen, maken hun plan en nog veel meer. De automatische noodoproep na een ongeval, die zojuist in enkele autoreclames is gepresenteerd, kan door Gsm tracking optimaal worden afgehandeld. Gsm-tracking kan enorm nuttig zijn bij politiewerk, bijvoorbeeld de stille sms om een mobiele telefoon te lokaliseren, die met toestemming van een rechter wordt uitgevoerd. In ons buurland Oostenrijk wordt het gebruikt om vermiste wandelaars te vinden.

Een alternatief voor Gsm is GPS. Het verschil is het gemakkelijkst te verklaren met behulp van een smartphone. Een moderne smartphone heeft meestal zowel GPS als Gsm. Met behulp van Gsm logt de smartphone in op het netwerk zodat u kunt bellen. De registratie vindt plaats bij de zendmasten. Aangezien de smartphone meestal inlogt op meerdere masten en altijd verbinding maakt met de mast in de buurt, kan de positie van de smartphone bij benadering worden bepaald dankzij Gsm. Een moderne smartphone heeft een besturingssysteem, goede processors en voldoende geheugen. Daarnaast is er een snelle transmissie via UMTS of zelfs LTE. Deze technische eisen gaven GPS de kans om voet aan de grond te krijgen. GPS is niet alleen beschikbaar op smartphones, navigatiesystemen gebruiken het ook. GPS wordt eenvoudigweg gezegd de navigatie door satellieten. De positiebepaling door GPS is onafhankelijk van de bepaling door Gsm en is veel nauwkeuriger.

Er zijn vele fabrikanten van GSM trackers, hier zijn slechts enkele voorbeelden: eoqo, TKSTAR, XCSOURCE, Techken, Incutex, PAJ GPS, HUKITECH, Garmin, TrackerID, AFTERPARTZ, Mishiko, Pingonaut en Gvoo.

Gsm is een volwassen technologie die zich in de loop der jaren heeft bewezen. Iedereen die gebruik maakt van een smartphone van welke generatie dan ook, zelfs een zeer eenvoudige senioren telefoon, profiteert van deze technologie. Want het is de technologie die elke mobiele telefoon gebruikt om in te bellen in het telefoonnetwerk. Naarmate de technologie vordert, is het aantal mobiele telefoons dat ook toegang heeft tot GPS toegenomen. GPS is niet nodig voor het voeren van telefoongesprekken, maar voor informatie zoals waar de dichtstbijzijnde apotheek is, waar het dichtstbijzijnde benzinestation is, waar de dichtstbijzijnde bloemenwinkel is, enz. GPS vervangt de Gsm niet, maar vult deze aan. Beide technieken hebben hun voor- en nadelen. De Gsm heeft bijvoorbeeld voldoende zendmasten in de buurt nodig om storingsvrij te kunnen werken. De GPS daarentegen heeft een duidelijk zicht op de hemel nodig om een verbinding met de satellieten tot stand te brengen. Beide problemen nemen gestaag af, omdat er steeds meer zendmasten zijn en de verbinding met de satelliet ook steeds meer storingsvrij wordt.

GSMTracker op het internet

Winkelen op het internet heeft een aantal voordelen waar mensen die met het internet zijn opgegroeid zich misschien niet bewust van zijn. Vroeger moest je van winkel naar winkel lopen, had je de oprit, wat tijd en geld kostte. De vergelijkingsmogelijkheden waren beperkt. Dus het internet is een echte zegen. Eerst kunt u op het internet informatie krijgen over het product dat u zoekt, daarna kunt u de mening van andere mensen die het product al hebben gekocht, bekijken. Dan kunt u een leverancier kiezen die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Nu heeft u het gewenste product gekozen, bestelt u het en laat u het binnen enkele dagen bij u thuis bezorgen.

Waarop moet worden gelet bij de aanschaf van een GSM-tracker is sterk afhankelijk van het toepassingsgebied. Om de auto te beschermen tegen diefstal of om hem na diefstal traceerbaar te maken, moet de tracker in het stroomcircuit van de auto worden geïntegreerd en dus onafhankelijk zijn van een batterij. Als het zou moeten helpen om de verloren hond te vinden, is een klein, licht en robuust apparaat aan te bevelen, dat een lange levensduur van de batterij zou moeten hebben. Als de tracker moet helpen bij de oriëntatie in het terrein, is handigheid belangrijk.

De accessoires voor een GSM-tracker zijn ontworpen met het oog op het nut ervan. Er zijn beugels om het aan een kraag of riem te bevestigen. Er zijn dozen voor geotracking. Hier kunt u zoeken naar het vakje en kleine dingen uitwisselen of uw naam in een lijst invoeren. Er zijn zakken waarin de tracker veilig is opgeborgen. Er zijn kabels en alles wat nodig is om de tracker te integreren in een bestaand elektrisch circuit, bijvoorbeeld een auto of motor.