Haarconditioner

Test & vergelijk Haarconditioner

De beste haarconditioner 2021 in vergelijking

Om het haar te laten glanzen en er gezond uit te laten zien, is het noodzakelijk om regelmatig een conditioner te gebruiken. Het is een haarproduct dat meestal na het wassen op het haar wordt aangebracht, een paar minuten blijft zitten en vervolgens wordt uitgewassen. Afhankelijk van de ingrediënten kan het schade aan de haarstructuur herstellen, meer glans geven of het haar meer vocht geven. De conditionertest toonde aan dat er veel verschillende conditioners op de markt zijn die passen bij elke haarstructuur en -behoefte.

Een goede haarconditioner mag het haar op geen enkele manier beschadigen. Dit is vaak het geval als er parabenen of siliconen in de conditioner aanwezig zijn. Hoewel dit het haar zachter maakt, zorgen deze ingrediënten ervoor dat het haar niet meer in staat is om vocht of vitaminen vast te houden. Verder is het belangrijk dat een goed product perfect geschikt is voor het haar. Zo moet een conditioner voor krullen het haar zeker meer vocht geven en de haarstructuur gladstrijken. Voor droog haar moet een conditioner voor krullen het haar glans en vocht geven. Zo kan bijvoorbeeld dof en zeer steil haar profiteren van meer volume, wat ook kan worden bereikt met de juiste conditioner.

Onze Top 10 – aanbeveling voor conditioners

Een conditioner kan, afhankelijk van het haartype, gebruikt worden om het haar meer vocht, meer glans en volume te geven. Behalve het haar kan een conditioner over het algemeen niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Veel mensen, vooral degenen met zeer droog haar, gebruiken vaak helemaal geen shampoo, maar alleen een conditioner.

In plaats van een conditioner te gebruiken, kunt u ook gewoon een conditioner gebruiken. Als u zeer vettig haar heeft, heeft u geen baat bij het gebruik van een conditioner, alleen maar een shampoo. Bovendien kunnen conditioners ook worden vervangen door oliën, zoals kokosnoot- of olijfolie, als deze eerder op het haar zijn aangebracht en er dus geen vocht meer nodig is.

De conditionertest heeft aangetoond dat er veel verschillende merken van conditioners beschikbaar zijn, die zich in de onderste, middelste en bovenste prijsklasse bevinden. In supermarkten en drogisterijen vindt u fabrikanten als L’Oreal, Panthene, Guhl en Garnier. Daarnaast zijn er ook spoelingen van zeer hoge kwaliteit, die meestal alleen in de parfumerieën eindig zijn. Onder hen zijn bijvoorbeeld de fabrikanten „Aveda“, „Kerastase“ of „Kiehls“.

Zowel nieuwe producten als fabrikanten met haarconditioner komen voortdurend op de markt. Deze beloven een nog sneller herstel van de haarstructuur, meer vocht of meer elasticiteit. Vooral de duurdere producten, hebben innovaties zoals gouddeeltjes of andere luxueuze ingrediënten die het uiterlijk van het haar moeten verbeteren.

Hoewel er al veel fabrikanten van haarconditioners in supermarkten of drogisterijen te vinden zijn, is de keuze op het internet enorm. Vooral producten in alle prijsklassen zijn hier te vinden. Een ander voordeel is dat er al veel meningen van klanten zijn over bijna elk product op het internet, zodat u vóór de aankoop weet of u waarschijnlijk enthousiast zult zijn over het product.

Wanneer u een haarconditioner koopt, zorg er dan voor dat deze past bij uw behoeften en bij uw haarstructuur. Een conditioner voor krullen heeft niets te maken met steil haar en vice versa. Het is ook voordelig om recessies van klanten te gebruiken bij online aankopen of om advies te vragen in een winkel om de juiste conditioner te vinden. Wat de prijs betreft, is het duidelijk dat betere producten meer kosten.

De haarconditionertest toont aan dat de haarconditioner nog beter werkt in combinatie met een shampoo en een conditioner van dezelfde lijn. De reden hiervoor is dat de producten van een fabrikant vaak gebaseerd zijn op
zijn gecoördineerd. Samen is het genoeg voor het haar om er nog gezonder en glanzender uit te zien en om meer bounce te hebben.