Harde wasolie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Harde wasolie

De beste harde wasoliën 2022 in vergelijking

Wat is een harde wasolie?

Hard Wax Oil is een mengsel van hoogwaardige tungolie en carnaubawas voor een uitstekende bescherming van houten vloeren en binnenmeubelen. Het behoudt het natuurlijke uiterlijk van hout en vormt een uiterst duurzame barrière tegen water, vlekken, hitte, vuil en slijtage op zachte en harde houtsoorten.

Hoe werkt een harde wasolie?

Hard Wax Oil is een innovatief product, dat bestaat uit 3 lagen wasolie en is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De hoofdbestanddelen van harde wasolie zijn organische olie, carnaubawas en andere natuurlijke ingrediënten. Harde wasolie is een oxidatieve afwerking en droogt in de lucht. Tijdens de afwerking met hardwasolie dringt de olie gemakkelijk in de houtporiën, verzadigt het hout diep en versterkt het en beschermt het tegen de schadelijke effecten van vocht, vuil, enz. Wassen vormen een harde beschermende film op het houtoppervlak. Naast het afstoten van vocht, beschermen ze het vloeroppervlak tegen slijtage.

Toepassingsgebieden van een harde wasolie

Traditionele oppervlaktelagen worden meestal in lagen op de bovenkant van het hout aangebracht, waardoor een dichte kras- en vochtbarrière ontstaat die het houtoppervlak afsluit.

Koop onze Top 10 – Harde Wax Oliën

Hard Wax Oil is geschikt voor iedereen die zijn houten vloer of andere houten oppervlakken wil beschermen tegen vocht.

Houtwasolie verschilt in consistentie en toepassingstijd. In principe zijn er echter geen verschillende soorten van deze oliën.

Hardwasolie is bijzonder geschikt voor vochtige omgevingen zoals keukens en badkamers, maar kan in het hele huis worden gebruikt. Hard Wax Oil zorgt voor een langdurige, gladde en reukloze afwerking. Het kan worden toegepast op kaal hout of eerder geolied hout en is zelfs geschikt voor speelgoed. Het matte of gesatineerde oppervlak kan worden afgewassen met een mild reinigingsmiddel en het gereedschap kan eenvoudig worden gereinigd met water.

Een topharde wasolie kan in de test indruk maken door een korte aanbrengtijd en een eenvoudige bediening. Bovendien zijn de beste producten praktisch reukloos en dus geschikt voor alle houtsoorten.

Voordelen
Hardwasoliën bevatten geen biociden, conserveringsmiddelen of benzeen en zijn ook niet giftig. Deze afwerkingen bieden een scala aan kleuren, van helder tot donker amber, en zorgen voor een warme, natuurlijke matte uitstraling. Hardwasolievernis voegt niet alleen kleur toe aan het hout, maar voorkomt ook dat het in de loop van de tijd uitdroogt en beschermt het tegen kromtrekken en verzwakken. In feite is een van de belangrijkste voordelen van hardwasolie dat de afgewerkte vloer, als een comfortabele oude lederen fauteuil, meer karakter krijgt en verbetert met de leeftijd.

Een wasvernis dringt in het hout en werkt als een barrière tegen vlekken en vocht. De cellen van het hout zijn echter niet gesloten, zodat de vloer kan ademen. Dit kan schimmelvorming voorkomen. Door het hout te verharden verlengt de harde wasolie ook de levensduur van de vloer en houdt deze langer mooi. Vloeren die met hardwasolie zijn behandeld zijn ook waterbestendiger dan vloeren die met polyurethaan zijn behandeld, omdat ze gemakkelijker te behandelen zijn. het toelaten om uit te breiden en in te krimpen.

Nadelen
Vergeleken met polyurethanen hebben harde wasoliecoatings geen grote nadelen. Vloeren met harde wasolie hebben alleen regelmatig onderhoud nodig.

Het is essentieel dat u een zuivere hardwasolie en een hoogwaardig product koopt. De prijs speelt in principe geen bijzondere rol, maar duurdere grotten bieden vaak een intensievere afwerking.

Er wordt voortdurend gezocht naar negen combinaties en andere oliën die ervoor zorgen dat de laag op het hout nog sneller droogt en nog minder schadelijke dampen produceert.

Contura, Osmo, Clou en Remmers zijn momenteel de beste merken voor harde wasoliën.

Osmo
Osmo is uw nieuwe bedrijf dat een verscheidenheid aan harde wasoliën op de markt heeft. Deze zijn allemaal in de gemiddelde prijsklasse en maken indruk met een eenvoudige applicatie en een relatief korte applicatietijd.

Markeer
Dit merk kenmerkt zich door de hoge kwaliteit van de grot in combinatie met een breed scala aan toepassingen, die onder andere gebaseerd is op de zeer lichte geur.

De aankoop van hardwasolie op het internet weegt zwaarder dan in de gespecialiseerde handel, aangezien er een groter aantal verschillende oliën van verschillende fabrikanten online te koop zijn. Daarnaast biedt het internet de mogelijkheid om prijzen te vergelijken voor de aankoop en om rekening te houden met de beoordelingen van klanten bij het nemen van een beslissing.

Het verhaal
Voor Bij het gebruik van polyurethaan of kunststof oppervlakteafdichtingen waren oliën de traditionele afwerking voor de beste vloerbedekking. De conservering van hout wordt bijna net zo lang beoefend als het gebruik van hout zelf. De gegevens over de houtverduurzaming gaan terug tot het oude Griekenland tijdens het bewind van Alexander de Grote, toen het brughout in olijfolie werd gedrenkt. Doorheen de geschiedenis hebben de Chinezen de olie van de masten en de zeilen van houten boten waterdicht gemaakt om meubels voor koninklijke families te maken en, volgens de legende, om de Grote Muur van China te verzegelen.

Cijfers, gegevens, feiten
Tijdens de Industriële Revolutie werd de houtverduurzaming een hoeksteen van de houtbewerkingsindustrie. Uitvinders en wetenschappers zoals Bethell en Boucherie hebben met behulp van conserveringsoplossingen en -processen historische ontwikkelingen in de houtverduurzaming ontwikkeld. De commerciële drukbehandeling begon in de tweede helft van de 19e eeuw met de bescherming van spoorwegcrises met creosoot.

Prijzen: hoeveel kosten harde wasoliën?
Hoeveel harde wasolie kost, hangt af van verschillende factoren. Per liter zijn de prijzen echter 20-50 €.

Om de harde wasolie op het oppervlak aan te brengen zijn een microvezeldoek en eventueel handschoenen nodig.

Als alternatief kunnen aluminiumoxide coatings worden gebruikt, maar deze zullen het hout enigszins verbergen omdat het niet kan doordringen.