Hdmi Splitter

Test & vergelijk Hdmi Splitter

De Hdmi Splitter – in de volksmond ook wel distributeur genoemd – verdeelt een binnenkomend Hdmi-signaal parallel aan diverse Hdmi-compatibele uitvoerapparaten. Hoeveel apparaten er dan worden geleverd of van waar naar waar is aan de gebruiker en de gebruikte modelvariant. Het signaal splitst in de splitter en wordt dan weer versterkt met behulp van een actieve splitter.
Het apparaat wordt bijvoorbeeld gebruikt wanneer het signaal (van de tv-ontvanger) van de wereldkampioenschappen voetbal wordt geprojecteerd op de tv in de keuken en tegelijkertijd op de muur via een beamer in de hobbykamer. Zo missen gastheren en -vrouwen geen enkele minuut van het spel, zelfs niet als de drankjes uit de koelkast moeten worden gehaald.
Elk uitvoerapparaat toont hetzelfde beeld, d.w.z. zonder enige tijdsvertraging. Maar dit geldt ook voor de geluidsoverdracht.

Hdmi splitters moeten vooral één ding doen: ze moeten betrouwbaar werken. Volgens de Hdmi Splitter-tests is het niet de vraag hoe de beeldkwaliteit van de transmissie eigenlijk is. Als u de beelden vergelijkt met de directe verbinding via de Hdmi kabel, zijn er eenvoudigweg geen verschillen. Het enige waar rekening mee moet worden gehouden zijn de specificaties van de fabrikant voor de aanbevolen kabellengte.

Van bijzonder belang voor enthousiaste gamers zijn mogelijke invoervertragingen als gevolg van het niet-indirecte transmissiepad. Maar ook hier geldt: net als in termen van beeldkwaliteit doet een goede Hdmi Splitter niets af aan het speelplezier.

Buiten het gebruikelijke gebruik kan een Hdmi Splitter kan ook worden gebruikt om het audiosignaal alleen te splitsen.
De splitter zendt het Hdmi-signaal naar het tv-toestel en het muzieksysteem. In principe hoeft het televisietoestel alleen maar volledig te worden gedempt en het systeem te worden ingeschakeld. Zonder enige vertraging kunnen beide onafhankelijke systemen tegelijkertijd worden gebruikt.

Als alternatief voor de Hdmi Splitter kon ook een zogenaamde Hdmi Matrix worden gebruikt. Het combineert de Hdmi Switch en de splitter in één apparaat. Hiervoor heeft het meerdere in- en uitgangen, wat betekent dat er meerdere in- en uitgangen op elkaar kunnen worden aangesloten.
Als er toch verschillende Hdmi apparaten gepland zijn, zou een matrix een goede oplossing zijn.

Onze Top 10 – HDMI-splitser

Op dit moment zijn Hdmi Splitters verkrijgbaar bij verschillende fabrikanten. Het productassortiment strekt zich uit van instapmodellen, die eenvoudig te installeren zijn en uitgerust zijn met één ingang en twee uitgangen, tot rijker uitgeruste varianten. Veel voorkomende fabrikanten van Hdmi Splitters zijn bijvoorbeeld

-Aukey
-Hama
-MEMTEQ
-Ligawo of
-CSL-computer .

Ooit werd aangenomen dat Hdmi-splitsers tot verliezen leiden tijdens de transmissie, vooral wat betreft de resolutie en de beeldkwaliteit. Ondertussen behoren deze eigendommen echter tot het verleden. In de Hdmi Splitter Test bleken de splitters extreem krachtig te zijn – zenden in Full HD is geen probleem meer.
Vaak zijn Hdmi Splitters zelfs in staat om 3D en 4K te ondersteunen. Meestal vangen ze 4K op en geven ze tot 1080p af. In sommige In sommige gevallen is de limiet zelfs 2160p. Dit laatste kan vooral interessant zijn bij het gebruik van 4K beamers en 4K TV-toestellen.

Online aankopen zijn vooral veel meer stressvrij dan winkelen in de winkel om de hoek. Ongeacht de openingstijden hoeft de aankoop niet weken van tevoren in de kalender te worden ingevoerd.
Ongestoord – zoals men graag wil – staat de deur naar alle fabrikanten open zonder omwegen. Verschillende modellen kunnen worden vergeleken zonder dat ze van de ene naar de andere winkel hoeven te lopen. Meningen van buitenstaanders kunnen eenvoudig en met een paar muisklikken worden verkregen.
Verpakt in het virtuele winkelwagentje hoeven de goederen niet onmiddellijk te worden gekocht, laat staan betaald. Men krijgt voldoende tijd om erover na te denken, mocht men nog twijfelen.

1. aantal uitgangen
Afhankelijk van hoeveel eindapparaten u aan het eind wilt aansluiten, moet de splitter ook voldoende uitgangen hebben. Dit moet op tijd worden overwogen. Meestal vindt u twee Hdmi uitgangen, wat voor velen voldoende is. Toch moet u niet voorbijgaan aan Hdmi splitters, die zijn uitgerust met vier of acht uitgangen. We mogen echter niet vergeten dat de apparaten zelf niet alleen groter zijn, maar ook iets duurder. Daarom is het raadzaam om altijd uw eigen echte behoeften in gedachten te houden. Als u al meer dan twee BPM-geschikte uitvoerapparaten bezit, is zo’n vraag in principe niet nodig. Maar als er maar twee in het huishouden zijn en er niet meer gepland zijn, spreekt dit natuurlijk voor de „normale“ variant met twee verschillende uitgangen (en één ingang).

2. Maximale resolutie
De absolute maximum mogelijke resolutie met standaard Hdmi splitters is 2.160 x 3.480 pixels, d.w.z. 4K of Ultra HD in de uitvoer.
Houd er echter rekening mee dat alle andere apparaten ook in staat zouden moeten zijn om een dergelijke resolutie te bereiken. Een splitter die geschikt is voor 4K op een Full HD-projector kan alleen een Full HD-beeld produceren.

3. gesteunde resoluties
Technische innovaties houden ook niet op bij consumentenelektronica – integendeel. Er worden voortdurend nieuwe en speciale apparaten ontwikkeld en aan de gebruiker te koop aangeboden. Het is dus alleen begrijpelijk als de huishoudelijke apparaten op een gegeven moment niet meer allemaal op hetzelfde niveau staan. Het is daarom raadzaam om vooraf te informeren welke resoluties daadwerkelijk door welke splitter worden ondersteund.
Sommige daarvan zijn al verenigbaar met een groot aantal resoluties.

4. HDMI-kabel lengte
Hdmi splittertests toonden aan: zolang de HDMI-kabels niet langer zijn dan 15 meter, zijn er geen verliezen te verwachten tijdens de transmissie via de distributie.
In de regel is de maximale lengte van de kabellaag afhankelijk van de dikte van de kabel. Een dikke Hdmi kabel staat in principe voor robuustheid en lage storingsgevoeligheid.
Zodra grotere afstanden tussen de apparaten moeten worden overbrugd, is het altijd raadzaam om dikkere kabels te gebruiken.

Als de Hdmi Splitter signalen moet verzenden naar apparaten die veel verder uit elkaar liggen (meer dan 30m), is het raadzaam om in de toekomst een repeater aan te schaffen. Het signaal, dat door de splitter via de bekabeling naar het uitgangsapparaat wordt verzonden, wordt versterkt naarmate het signaal toeneemt. Hiervoor wordt het tussen twee soorten Hdmi kabels geplaatst. Het pikt het signaal op, versterkt het… en geeft het uiteindelijk door aan de aangrenzende kabel.