Hete lucht blazer

Test & vergelijk Hete lucht blazer

De beste heteluchtblazers 2022 in vergelijking

Wat is een heteluchtblazer?

Dit elektrische apparaat verwarmt lucht die door een ventilator wordt uitgeblazen. Een handvat wordt gebruikt om het vast te houden. De pistoolvorm is gebruikelijk, bij industriële apparaten is het de staafvorm.

Hoe werkt een heteluchtblazer?

In vergelijking met een conventionele haardroger is zo’n blazer robuuster en produceert hij meer warmte. Het principe van warmteopwekking is eenvoudig: een kleine elektromotor genereert een luchtstroom die door een elektrische verwarmingsspiraal wordt geblazen. Op weg door de lucht warmt het zeer sterk op.

Toepassingen van een heteluchtblazer

Of het nu gaat om krimpslangen over kabels, het afbranden van oude verflagen of het warm buigen van plastic buizen – niet mogelijk zonder hete lucht.
Snelle droging van vulstoffen in de bouw, het samensmelten van kleinere oppervlakken van lasplaten of het beitsen van houten oppervlakken – een heteluchtblazer kan het allemaal.
In de tuin dient het apparaat als onkruidverdelger en ontsteker van de houtskoolgrill.

Wie heeft er een heteluchtblazer nodig?

Het mag in geen enkel huishouden ontbreken, het heteluchtpistool smelt de ijspegels uit de goot en de walnoten duiken na het opwarmen bijna vanzelf op.
Ambachtslieden gebruiken het om plastic te vormen, de dakdekker lijmt snel kleinere platen lasplaat. Voor de elektricien vormt hij de krimpslang.
De hobbyist gebruikt de heteluchtdroger om de snelle spatel te drogen tijdens de renovatie om de wachttijd te verkorten. Zelfs de natte schoenen van de kinderen worden binnen enkele minuten weer draagbaar.

Koop onze Top 10 – heteluchtblazers

Welke soorten warmeluchtblazers zijn beschikbaar?

Op Het meest voorkomend is het hittepistool. Deze heeft opslagknoppen aan de achterzijde, zodat het apparaat rechtop kan worden geplaatst. Het is mogelijk om een werkstuk met beide handen vast te houden.
Staaf heteluchtpistolen produceren hoge temperaturen tot 700 graden door meer gloeidraad te gebruiken. Hun vermogen is instelbaar dankzij een roterende weerstand of een kraanwisselaar. Ook thermische onkruidverdelgers werken volgens dit principe.

Toepassingsgebied van de heteluchtblazer

Bij de elektrische montage wordt niet alleen krimpkous gevormd, maar is ook het fijnste soldeerwerk op printplaten mogelijk.
In het handwerk wordt hete lucht gebruikt voor het activeren van lijmoppervlakken en het thermisch afstellen van kunststof onderdelen.
Tijdens de renovatiewerkzaamheden kunnen oude verflagen stofvrij worden verwijderd.
Onkruid tussen de trottoirplaten wordt door de conciërge verdampt met een hete lucht onkruidverdelger, zeer rugvriendelijk en absoluut milieuvriendelijk.

Eisen aan een goede heteluchtblazer

Een rustige loop en een koud handvat, zelfs na een paar minuten continu gebruik, zorgen voor een goed merknaamapparaat.
De kabel mag niet heet worden.
Een goede heteluchtdroger heeft een goed contactoppervlak en kantelt niet om als hij wordt uitgeschakeld. De kabel mag niet korter zijn dan 2 meter.

Voor- en nadelen van een heteluchtblazer

Elektrische heteluchtpistolen kunnen overal worden gebruikt. Ze produceren geen open vlam en zijn zeer veilig in gebruik. De warmte is beschikbaar met een druk op de knop. Door hun lage gewicht en handige vorm onderscheiden deze allrounders zich.
Voor buitengebruik heeft de vakman een verlengkabel nodig. Maar omdat op bouwplaatsen bijna altijd elektrische apparaten nodig zijn, is de volgende kabeltrommel niet ver weg.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een heteluchtblazer?

Extra onderdelen zoals reduceermondstuk, brede sproeimondstuk en straalbuis moeten bij de levering worden meegeleverd. Een transportkoffer is ideaal, vooral als de nog hete haardroger om mee terug te nemen.
Minstens twee verwarmingstrappen, beter drie, maken het mogelijk om de warmteafgifte te doseren.
Idealiter wordt een handvatbeschermingsstang gebruikt om te voorkomen dat het apparaat per ongeluk in contact komt met het verwarmde mondstuk.

Innovaties op het gebied van heteluchtblazers

Het heteluchtstation digitale SMD Rework Station 300 W TOOLCRAFT ZD-8908 bereikt temperaturen van 100 – 500 graden Celsius met een laag energieverbruik. Met drie verschillende nozzles kan een nauwkeurige warme luchtstroom worden gegenereerd. Er kunnen onder andere soldeerwerkzaamheden mee worden uitgevoerd. Het speciale kenmerk: Een groot display geeft precies de bereikte temperatuur weer. De temperatuur kan nauwkeurig worden ingesteld met een eenvoudige knop op de voorkant van het apparaat. Niet alleen de zuivere warmteafgifte kan worden geregeld, maar ook de blower kan optimaal worden afgesteld door middel van een draaiknop.

Welke fabrikanten van heteluchtblazers testen zijn beschikbaar?

  • Vaardigheid
  • Steinel
  • Mannesmann
  • Bosch
  • Proxxon
  • Einhell
  • Makita
  • podia
  • Trotec

Korte informatie over de belangrijkste fabrikanten van heteluchtblazers

Steinel – Duitse fabrikant en ontwikkelaar van elektrotechnische apparaten.
Skil – US-Amerikaans merk voor doe-het-zelf technologie, uitvinder van de cirkelzaag
Mannesmann – Duitse industriële groep
Einhell – Duitse gereedschapsfabrikant
Bosch – Robert Bosch GmbH multinational Duitse onderneming
Proxxon – Gespecialiseerde fabrikant van fijnmechanische apparaten voor modelbouw

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn heteluchtblazer het beste kopen?

Prijzen kunnen gemakkelijk worden vergeleken op het internet, u bespaart tijd en moeite. Het recht van teruggave garandeert de kwaliteit van het gekochte product.

Wetenswaardigheden & gids voor de heteluchtblazer

Heinrich Wolfgang Steinel deed sinds 1957 onderzoek naar verwarmingsweerstanden. In de jaren zestig ontwikkelde hij in een klein bedrijfje heteluchtblazers, die werden ontwikkeld onder werden gebruikt in andere droogkappen.
Krachtige heteluchtblazers voor industrieel gebruik produceren 700 graden hete lucht en verbruiken 3400 watt. Professionele units hebben een fijnafstelling in stappen van 10 graden.
Heteluchtblazers wegen tussen 0,5 – 1 kg.
Huishoudelijke apparaten zijn verkrijgbaar vanaf 15,00 Euro. Goede merkproducten beginnen bij 35,00 Euro. Een HG 5000 E industrieel apparaat in de staafvorm voor hoge prestaties kost ongeveer 500 Euro.

Nuttige accessoires voor de heteluchtblazer

Een set straalpijpen inclusief een grill-aansteker maakt het apparaat veelzijdig inzetbaar. Een transportkoffer helpt om alle onderdelen altijd ter plaatse te hebben.