Hondenautostoel

TRIXIE Hondautostoel Zwart 1322 Hondenautostoel Stoel Hondenzitje Hondenstoel
LinkTRIXIE Hondautostoel Zwart 1322 Hondenautostoel Stoel Hondenzitje Hondenstoel*
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 64,54
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
TRIXIE Hondautostoel Zwart 1322 Hondenautostoel Stoel Hondenzitje Hondenstoel
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 64,54
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Hondenautostoel

Volgens de wet moeten dieren die in een auto reizen, beveiligd worden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Een mogelijkheid is de autostoel voor honden. Er zijn ook verschillende varianten en bevestigingsmogelijkheden onder de autostoelen voor honden. Visueel is een autostoel voor honden te vergelijken met een tas of een hondenbed.

De grootte van de hond speelt een doorslaggevende rol bij de keuze van het autostoeltje. De bevestiging is net zo belangrijk. De autostoel mag niet heen en weer bewegen tijdens het rijden, maar moet stevig worden vastgezet in de auto. Als het zitje in de auto is gemonteerd, mag het niet naar voren, achteren, opzij of omhoog bewegen. Anders is de veiligheid niet gegarandeerd en wordt de hond tijdens het rijden rondgeslingerd.

De bevestiging van de hond zelf in de autostoel moet ook in acht worden genomen. Dit wordt meestal gedaan met een tussenlijn, die direct bij de aankoop wordt meegeleverd. Het is belangrijk dat de riem niet te lang is, want een lengte van ongeveer 10 tot 20 cm is volledig voldoende. Dit geeft de hond een zekere bewegingsvrijheid, maar niet te veel, zodat hij in de war kan raken en zich kan verwonden of uit de stoel kan bewegen.

Een autostoel voor honden is nodig in de auto om het dier tijdens het rijden voldoende te beveiligen en te beschermen. De wet bepaalt dat de dieren tijdens het rijden moeten worden vastgezet. Als er een ongeluk gebeurt, wordt de hond snel een projectiel. Dus zelfs een lichte hond kan bij een botsing op lage snelheid een vliegende boei worden, omdat de inslag dertig keer zijn gewicht.

De autostoeltest heeft aangetoond dat vooral kleine rassen een stressvrije autorit hebben als ze in het zitje zitten. Zelfs met een goede gewenning zijn veel dieren bang voor de standaard hondentransportboxen. Daarom is de autostoel in de test een beter alternatief. De hond heeft de mogelijkheid om een beter overzicht te houden en is daardoor al rustiger.

Een autostoel voor honden beschermt ook de autostoeltjes. Het is ook gemakkelijker te reinigen van vuil en haar dan de autobekleding zelf. Op vakantie dient het zitje direct als reisbed, omdat het gemakkelijk uit de auto kan worden gehaald en ter plaatse kan worden opgesteld.

Onze Top 10 – autostoel voor honden

Nr. 1
TRIXIE Hondautostoel Zwart 1322 Hondenautostoel Stoel Hondenzitje Hondenstoel
Kundenbewertungen
TRIXIE Hondautostoel Zwart 1322 Hondenautostoel Stoel Hondenzitje Hondenstoel*

TRIXIE Hondautostoel Zwart 1322 Hondenautostoel Stoel Hondenzitje Hondenstoel
Deze TRIXIE hondautostoel beschermt uw auto tegen huisdierenhaar en modderige poten en houdt uw huisdier veilig bij het rijden. De hondautostoel kan ook gebruikt worden als reisbed en is zeer comfortabel voor het huisdier. Hij heeft een verhoogde stoel met extra compartiment op de bodem, waardoor de hond uit het raam kan...

 Preis: € 64,54 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Naast de autostoel voor de hond zijn er nog andere manieren om de hond in de auto vast te zetten. Dit zijn bijvoorbeeld de transportkist, die meestal achterin de kofferbak wordt geplaatst. Hondenboxen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Er zijn er die van metaal, plastic of zelfs stof. Een ander alternatief is de veiligheidsgordel voor honden. In kleine auto’s is het meestal niet mogelijk om een grote transportbox te plaatsen en dus kunt u de hondengordel gebruiken om de hond direct op de achterbank vast te binden. Veiligheidsgordels mogen nooit aan de kraag worden bevestigd. Hier bestaat het gevaar van wurging. Daarom is het belangrijk om de veiligheidsgordel van de hond aan het hondenharnas vast te maken. De riemen kunnen op verschillende manieren in de auto worden vastgezet. In de meeste gevallen wordt de bestaande gesp gebruikt om het harnas vast te zetten. Andere systemen hebben een dubbel bevestigingssysteem en worden gebruikt met twee gordelgespen op de achterbank. Er zijn ook varianten die op het Isofix-systeem zijn aangesloten.

Alle gerenommeerde fabrikanten bieden Hond autostoeltjes. Onder hen zijn bijvoorbeeld Trixie, Bigwing, Cadrim, Lemonda en nog veel meer.

Hondenautostoelen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan modellen en worden altijd aangepast aan de meest uiteenlopende rassen. Zo zijn er hondenautostoelen, die eerder lijken op een hondenbed of andere varianten, die lijken op een zakje.

Op het internet is er een grote selectie van verschillende autostoelen voor honden. Hier kunt u zich vertrouwd maken met de maten en montagemogelijkheden. Zo kunt u de juiste versie vinden voor uw eigen behoeften. Er zijn bijvoorbeeld varianten waarin ook accessoires kunnen worden opgeborgen. Verschillende zakken bieden ruimte voor riemen, lekkernijen en andere zaken.

Zorg er bij de aankoop voor dat het de juiste maat is voor uw eigen dier. De hond moet er ook tijdens lange autoritten comfortabel in kunnen liggen. Daarnaast rijst de vraag of de autostoel daar permanent moet worden bevestigd of dat deze flexibel kan worden geïnstalleerd en verwijderd. De bevestigingsmogelijkheid speelt een rol om de stoel snel en veilig te kunnen installeren en verwijderen. De autostoeltest heeft aangetoond dat bevestiging met Isofix de veiligste optie is.

De veiligheid kan worden verhoogd door de hond in de stoel vast te zetten met een extra veiligheidsgordel. Op deze manier is de hond ook direct verbonden met de auto in geval van een ongeluk. Deze riemen kunnen eenvoudig worden aangesloten via een gesp van de auto en worden aan het andere uiteinde vastgezet met het harnas van de hond. Als de hond maar één halsband heeft, kunt u ook direct een speciaal hondenharnas voor de auto kopen. Het is belangrijk dat het harnas wordt aangesloten via een heeft voldoende vulling en de hond is dus beschermd.