Hoofdpijntabletten

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Hoofdpijntabletten

Hoofdpijn! Iedereen van ons kent het kloppende, dringende, soms trekkende gevoel als ze afgaan. Velen van ons nemen dan pijnstillers. Want weinig tast ons meer aan dan wanneer het hoofd pijn lijdt en we nauwelijks reageren. Maar met onze hoofdpijntablettest kunt u alles te weten komen over de kleine helpers in nood en tegelijkertijd uitleggen wat de verschillende varianten zijn en hoe ze werken.

Een hoofdpijntablet is een medicijn dat de pijn verlicht of doet verdwijnen. Deze tabletten zijn meestal vrij verkrijgbaar zonder recept van een apotheek en zijn vrij gemakkelijk in te nemen. Opgemerkt moet worden dat er verschillende werkzame stoffen zijn, met verschillende effecten en neveneffecten. We maken een onderscheid tussen Pracetamol, Ibuprofen, Acetylsalicylzuur, Diclofenac en Triptanen. Waarbij triptans niet worden gebruikt voor conventionele hoofdpijn, maar vooral voor migraine.

Paracetamol behoort tot de groep van de niet-periodieke pijnstillers. Het is beschikbaar sinds de jaren ’50 en heeft pijnstillende en koortswerende effecten. Het werkingsmechanisme is nog niet precies duidelijk, maar er worden verschillende mechanismen besproken. Het is echter duidelijk dat paracetamol minder invloed heeft op cyclooxygenase. Dit is een enzym dat, in zeer vereenvoudigde termen, betrokken is bij de ontwikkeling van ontstekingen. Dit maakt paracetamol maagvriendelijker dan pijnstillers uit de NSAID-groep. NSAID’s zijn geneesmiddelen die als ontstekingsremmend worden beschouwd en worden bijvoorbeeld gebruikt bij reumatherapie. Wanneer paracetamol wordt afgebroken in de lever, is de leverbeschadiging

Hoofdpijnpil?

Hoofdpijntabletten moeten zo snel mogelijk worden ingenomen. Het is belangrijk dat de tablet zo snel mogelijk wordt ingenomen, dat het effect niet te lang duurt en dat de bijwerkingen van de inname zo gering mogelijk zijn. Bovendien moet intolerantie voor een van de werkzame stoffen worden vermeden.

Een hoofdpijntablet wordt, zoals de naam al aangeeft, gebruikt voor hoofdpijn. De verschillende werkzame stoffen hebben echter ook andere toepassingsgebieden. Paracetamol verlicht de pijn en vermindert de koorts. Acetylsalicylzuur daarentegen heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende en koortswerende werking en remt het samenklonteren van bloedplaatjes af (remt het samenklonteren van bloedplaatjes). Ibuprofen heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende en koortswerende werking. Diclofenac heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking.

Hoofdpijn kan ook een teken zijn van onvoldoende vochtinname. Het is daarom belangrijk om altijd genoeg te drinken. Als je hoofdpijn voelt aankomen en het kan zijn dat je niet genoeg gedronken hebt, probeer dan een groot glas stilstaand water.

Een ander alternatief voor hoofdpijntabletten is pepermuntolie. Alleen al het inademen van het frisse aroma kan de hoofdpijn verlichten. Breng één druppel per keer aan op uw tempels. Er is ook pepermuntolie met een praktische roll-on bevestiging. De etherische olie koelt aangenaam af en verlicht de pijn. Krijg het niet in je ogen!

Gember kan ook helpen de pijn te verlichten. Het is niet alleen een oud huishoudelijk middel tegen misselijkheid, maar helpt ook bij hoofdpijn. Drink het, gewoon gebrouwen, als thee. Het enige wat je nodig hebt is een stuk geschilde gemberwortel, giet er heet water over en laat het tien minuten trekken.

A Verdere huismiddeltjes uit grootmoeders tijd zijn anjers. Deze kunnen gemakkelijk in de mond worden gestopt en worden gekauwd.

Lichte fysieke activiteit kan ook nuttig zijn. Dit helpt om verkrampte spieren te ontspannen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale yoga-oefeningen om de spieren in het ruggedeelte te ontspannen. Of probeer een wandeling in het bos. De frisse lucht en de rust van de natuur helpen ook om te ontspannen en kunnen hoofdpijn verlichten.

Afhankelijk van de aard van de hoofdpijn kan warmte of kou als aangenaam worden ervaren. Daarom is het altijd handig om een cold pack in de koelkast te hebben. Deze kan dan naar behoefte worden gebruikt.

Er zijn een groot aantal fabrikanten van hoofdpijntabletten. De bekendste zijn Bayer, Hexal, Ratiopharm en Bene.

Wanneer u hoofdpijntabletten op het internet koopt, kunt u verschillende online leveranciers met elkaar vergelijken en het beste aanbod voor u vinden. Bovendien hoeft u het huis niet te verlaten en worden de tabletten direct aan de deur geleverd. De verzending is meestal zeer snel en kan per geval worden uitgevoerd, zelfs op dezelfde dag. Vooral lokale apotheken bieden steeds vaker aan om de online bestelde medicatie zonder zorgen aan uw voordeur te leveren.

Omdat paracetamol in te hoge doseringen leverschade veroorzaakt, moet u deze tabletten niet innemen als uw lever al beschadigd is. Als u problemen heeft met uw maag, moet u voorzichtig zijn met het innemen van acetylsalicylzuur, ibuprofen en diclofenac, omdat deze alledrie schade kunnen veroorzaken aan het maaggebied. Het is belangrijk dat u de aanbevolen dosering volgt wanneer u ze inneemt. Veel betekent hier niet veel, helpt veel. A Overdosering in het geval van drugs kan ernstige bijwerkingen hebben met verstrekkende gevolgen.

Als hoofdpijntabletten te lang en te vaak worden ingenomen, kunt u zelf de oorzaak zijn van de hoofdpijn. Ze mogen niet meer dan vier dagen per keer en niet meer dan tien dagen per maand worden ingenomen. Om de maag te beschermen kunnen pijnstillers van de NSAID-groep met voedsel worden ingenomen en zo leiden tot een beter verdraagbaar gebruik.

Kinderen moeten geen acetylsalicylzuur nemen vanwege het risico op het syndroom van Reye (ernstige ziekte van de hersenen en de lever). Hoewel dit zeer zelden voorkomt, is het een zeer ernstige complicatie en hoeft het niet zonder gevolgen te blijven.

Als u andere geneesmiddelen gebruikt, vraag dan aan uw arts of apotheek of u uw geneesmiddelen kunt combineren met pijnstillers of dat er interacties te verwachten zijn. Aangezien acetylsalicylzuur het bloed verdunt, mag het niet worden ingenomen voor de operatie of een bezoek aan de tandarts. Zelfs als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, moet u geen acetylsalicylzuur gebruiken. Het is het beste om uw huisarts te raadplegen over alternatieven voor het gebruik ervan, want hij of zij zal zeer vertrouwd zijn met uw algemene situatie.

Alcohol en pijnstillers mogen niet gecombineerd worden. Bovendien moet tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding altijd eerst de arts of verloskundige worden geraadpleegd voordat de pijnstillers worden ingenomen.

Het is ook belangrijk dat als de hoofdpijn gepaard gaat met duizeligheid of hoge koorts, een arts wordt geraadpleegd. Hetzelfde geldt als de pijn ongewoon hevig is of in combinatie met misselijkheid, nekstijfheid en/of verminderd gezichtsvermogen.

Zoals je in deze hoofdpijntablettest kon lezen, zijn er veel verschillende werkzame stoffen die allemaal voor- en nadelen hebben. Hier is Het geven van goed advies met de hulp van een deskundig persoon is van het grootste belang. Dit kan een apotheker of een dokter zijn.