Jeugdmatras

Test & vergelijk Jeugdmatras

Het beste jeugdmatras 2022 in vergelijking

Wat is een jeugdmatras?

Een jeugdmatras is hetzelfde als een normaal matras, behalve dat het iets kleiner is zodat het in een jeugdbed past. Er zijn ook verschillende soorten matrassen voor jeugdbedden. Deze omvatten:
Het veermatras
Veergebonden matrassen zijn de meest verkochte matrassen in Duitsland. Ze passen zich goed aan het lichaam aan, wat wordt gewaarborgd door de vele stalen veren. Een veermatras transporteert het vocht goed en heeft een lage thermische isolatie. Een veermatras creëert ook geen liggende holte.
Het latexmatras
Latexmatrassen zijn resistent, leveren gemakkelijk rendement op en slaan de warmte op. Ze zijn daarom bijzonder geschikt voor mensen die het een beetje koud hebben. Latexmatrassen zijn relatief zwaar en wegen tot 25 kilogram.
De boxspringmatras
Door hun hoogte zijn boxspringmatrassen bijzonder geschikt voor oudere mensen of mensen met rugklachten. Boxspring matrassen van lage kwaliteit zakken snel in de matras. Een boxspringmatras heeft een robuust frame met een matras met een veer. Daarbovenop zitten verschillende lagen stof en schuim. Deze constructie maakt de matrassen zacht en comfortabel om op te liggen.
Het koudschuimmatras
Koudschuimmatrassen bestaan uit verschillende schuimmaterialen met ventilatiekanalen en luchtkamers. Ze zijn bijzonder knuffelig en isoleren de warmte zeer goed, wat leidt tot een goed slaapgevoel. De matras is zeer robuust, maar transporteert het vocht niet goed. Daarom is het niet geschikt voor mensen die gemakkelijk zweten. Matrassen van inferieure kwaliteit veroorzaken snel lighouding.
De viscose schuimmatras
De kern van een Viscoschuimmatras is een koudschuimmatras. De zijkanten zijn bedekt met viscose schuim. Dit maakt de matras zeer elastisch en past zich goed aan de lichaamscontouren aan. Het materiaal van de viscoschuimmatras past zich aan de betreffende kamertemperatuur aan. Dit maakt de matras iets zachter in de zomer en iets harder in de winter. Het matras is niet erg ademend.
Het schuimmatras
Het schuimmatras is de goedkoopste matras en bestaat uit één stuk schuim. Het is niet geschikt voor permanent gebruik.

Onze Top 10 – Jongeren matras aanbeveling

Vereisten voor een goed jeugdmatras

De jeugdmatrastest heeft aangetoond dat een matras harder moet zijn als het gewicht van de slaper hoger is. Bovendien moet de matras dan meerdere zones hebben.
De Jeugdmatras Test toonde aan dat hardere matrassen de schouder- en nekzone beter ondersteunen voor zwaardere tieners en zachtere matrassen voor lichtere tieners.
Zoals de matrastest voor de jeugd ook heeft aangetoond, moet u ook voor de jeugd een kwaliteitsmatras kiezen dat precies in het jeugdbed past. Een goede nachtrust is immers ook essentieel voor het welzijn van de jongeren. Zonder een goede nachtrust kunnen jongeren niet goed presteren op school of op de universiteit.

Toepassingsgebied van het jeugdmatras

Jeugdmatrassen worden vooral gebruikt in de bedden in de jeugdkamers. Ze zijn meestal iets kleiner dan normale matrassen.

Wat zijn de alternatieven voor een jeugdmatras?

Er zijn veel alternatieven voor de hierboven genoemde matrastypen. Een matras kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor een futonbed, dat wil zeggen een futonmatras of een matras voor een waterbed. Matrassen voor waterbedden worden gevuld met water en de hardheidsgraad wordt individueel bepaald door het volume van het water. Een andere Het alternatief is een gelmatras. Het is vooral geschikt voor mensen die veel bewegen tijdens de slaap.

Welke fabrikanten van jeugdmatrassen zijn er?

In de volgende lijst vindt u enkele fabrikanten van jeugdmatrassen:
Gladde
Bodyguard
Bruno
Tempur
Schlaraffia
Breckle
Malie
Dunlopillo
Beco
Badenia
Paradijs
Frankenstolz
Diamona
Julius publican

Innovaties op het gebied van jeugdmatrassen

Boxspring bedden, die de reputatie hebben bijzonder comfortabel te zijn, worden ook steeds vaker gebruikt voor jeugdkamers. Traagschuimmatrassen, die zich aanpassen aan het lichaam in zijn respectievelijke slaaphouding, worden steeds populairder. De matrassen worden voortdurend verbeterd en aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke bevindingen. Dus je moet jezelf goed informeren voordat je een matras koopt.

Voordelen bij de aankoop van een jeugdmatras op het internet

Normaal gesproken wordt de matras direct bij aankoop van een bed gekocht. Meubelwinkels hebben verschillende soorten matrassen op voorraad en geven klanten ook uitgebreid advies. Als u echter een matras wilt vervangen, is het internet een zeer goede plek om naartoe te gaan. Je hoeft niet naar een meubelzaak te gaan om een goede matras te vinden. Met een paar klikken op uw computer heeft u een zeer grote keuze aan verschillende matrassen tot uw beschikking. U kunt zich op het internet informeren door middel van testrapporten of de meningen en ervaringen van andere klanten, zodat u de tijd kunt nemen om het beste jeugdmatras te vinden. U kunt de matrassen vergelijken en een prijsvergelijkingsmachine gebruiken om de beste prijs voor het geselecteerde model te vinden. U kunt op verschillende manieren betalen voor uw jeugdmatras en de levering is vaak gratis aan de deur, terwijl meubelzaken vaak extra kosten in rekening brengen voor de levering of u het matras zelf moeizaam mee naar huis moet nemen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een

Jeugdmatras?

Kies eerst een van de hierboven beschreven matrastypes. Dan moet je nadenken over de mate van stevigheid. Normaal gesproken moeten zwaardere mensen kiezen voor een hardere matras en tere mensen voor een zachtere matras. Dit zorgt voor een betere ondersteuning van het schouder- en nekgebied. De fabrikanten geven de hardheidsgraden aan in H1 tot H5. Er zijn echter geen uniforme richtlijnen voor de aanduidingen, dus u moet altijd de beschrijving van de fabrikant volgen.
De fabrikanten bieden vaak aan om de matrassen thuis te testen. Na een paar nachten op het matras kunt u dan zelf bepalen of u het juiste matras heeft gekozen. De verpakkingsfolie mag niet worden verwijderd. De test duurt meestal tussen zeven en dertig dagen.
Dan is ook de grootte van het matras van belang. De matrassen zijn meestal 200 centimeter lang. Dit is standaard voor de meeste bedden vandaag de dag. Voor jongeren zijn er echter nog steeds bedden met een lengte van 180 of 190 centimeter. Dus je moet de matras dienovereenkomstig kiezen. De breedte moet ook precies afgestemd zijn op het bed.
Dan moet je nadenken over hoeveel zones het jeugdmatras moet hebben. Zonematrassen bestaan uit hardere en zachtere zones. Deze geven de slaper een orthopedisch gezonde slaaphouding, omdat de schouders en heupen kunnen verzinken en de wervelkolom dus in de optimale positie ligt. U moet zelf uitzoeken of een 7-zone- of een 9-zone-matras beter is voor het slaapcomfort. Het is een goed idee om de matrassen te testen in een meubelzaak. U kunt nog steeds op het internet bestellen.
U moet ook aandacht besteden aan de dichtheid van de matras. Hoe hoger het volumegewicht (RG), hoe hoger de kwaliteit, hoe steviger en duurzamer de matras. Een koudschuimmatras moet RG van ten minste 30 kilogram per kubieke meter. Een RG van meer dan 50 kilogram per kubieke meter spreekt voor de hoge kwaliteit van de matras.
Matrasovertrekken kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Het moet afneembaar en wasbaar zijn. Zuiver katoen verslijt vrij snel. Als er polyester of polyamide wordt toegevoegd, wordt de hoes elastischer en duurzamer.
De testtijd en het recht om de matras te retourneren verschilt van fabrikant tot fabrikant. In de meeste gevallen geldt een termijn van 30 dagen voor de teruggave van het matras. De matras mag niet worden uitgepakt. De garantieperiode voor matrassen bij sommige fabrikanten is enkele jaren. Het zal worden geruild als het breekt of als het couch potatoes krijgt. Sommige fabrikanten eisen dat er een matrasonderlaag wordt gebruikt om aanspraak te kunnen maken op garantie.

Handige accessoires voor een jeugdmatras

Een matrasbeschermer, ook wel matrastopper genoemd, beschermt het matras tegen vuil en zweet. De beschermer wordt gewoon op de matras gelegd en het laken wordt er overheen getrokken.
Tussen de matras en de lattenbodem wordt een matrasbeschermer geplaatst. Het moet de matras beschermen. De onderlaag moet wasbaar zijn op een temperatuur van 60 tot 95 graden.