Kabeljauwleverolie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Kabeljauwleverolie

De beste levertraan 2022 in vergelijking

Wat is levertraan?

Kabeljauwleverolie is een voedingssupplement dat wordt verkregen uit de lever van kabeljauw. Daarom is levertraan, net als elke andere visolie, rijk aan omega-3-vetzuren (docosahexaeenzuur en eicosapentaeenzuur) en bevat het ook hoge gehaltes aan vitamine A en D. Kabeljauwleverolie werd vroeger aan kinderen gegeven om een tekort aan vitamine D te voorkomen.

Eisen voor goede levertraan

Een levertraansupplement moet een zo hoog mogelijke concentratie levertraan hebben om te kunnen profiteren van de voordelen ervan. Minder goede producten bevatten meestal andere additieven dan levertraan, waardoor ze relatief goedkoper zijn. De prijs van de goede voorbereidingen is ook navenant hoger.

Onze Top 10 – aanbeveling voor levertraan

Toepassingsgebied van de Lebertrans

Kabeljauwleverolie werd tijdens de industriële revolutie voor industriële doeleinden gebruikt. Het werd geproduceerd door de olie uit de in vaten opgeslagen vislever te halen, die op dat moment al aan het rotten was. Dit was toen al bruin en smaakte daarom niet meer goed. Kabeljauwleverolie werd voor het eerst gebruikt voor medicinale doeleinden in de jaren 1800. Zowel verse, bleke olie als de bruine olie werden hier gebruikt. De bruine olie was goedkoper te produceren en werd daarom vaker gebruikt dan de bleke olie. Sommige artsen gebruikten op hun beurt alleen de verse olie.

De vetzuursamenstelling van levertraan kan vergelijkbaar zijn met die van andere visoliën, maar de concentratie van de vitaminen A en D in levertraan is in vergelijking hoger, omdat de levertraantest Het is ook belangrijk dat mensen die dit supplement nemen zich bewust zijn van de totale hoeveelheid omega-3-vetzuren, vitamine A en D om niet te veel in te nemen. Kabeljauwleverolie is vooral nuttig als secundaire profylaxe na een hartaanval vanwege de samenstelling van de voedingsstoffen. Hetzelfde geldt voor psoriasis.

Welke alternatieven voor levertraan zijn er?

In plaats van levertraan kunnen ook vitaminepreparaten worden genomen. Het is ook mogelijk om de omega 3 van andere visoliën te nemen. Het enige voordeel van levertraan is dat de concentratie hoger is, dus er moet minder worden genomen om hetzelfde effect te bereiken.

Welke producenten van levertraan zijn er?

Kabeljauwleverolie kan worden gekocht bij de fabrikanten BIOVEA, Gelovital, Caelo of Natures Aid. Daarnaast is er een groot aantal andere fabrikanten waarvan de producten elk hun voor- en nadelen hebben.

Innovaties in de sector levertraan

Er komen voortdurend nieuwe levertraanproducten op de markt, die nog betere resultaten beloven. Ondanks dezelfde inhoud proberen deze producten op een goedkope en eenvoudige manier meer levertraan in een capsule te verpakken. Daarnaast komen er steeds meer nieuwe voedingssupplementen met levertraan op de markt die, in combinatie met andere ingrediënten, een nog beter en sneller effect zouden moeten hebben.

Voordelen van het kopen van levertraan op het internet

Het kopen van levertraan op het internet is niet alleen gemakkelijker en handiger, maar biedt ook een veel ruimere keuze wat betreft het type voedingssupplement, de fabrikant en de prijs. Op het internet kan de levertraan van kabeljauw worden gekocht bij verschillende havens en leveranciers, die vaak niet in de winkel verkrijgbaar zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van levertraan?

Bij aankoop van levertraan Er moet op worden toegezien dat de hoeveelheid in het product zo groot mogelijk is en dat er niet te veel andere ingrediënten in het product zitten. De prijs geeft vaak, maar niet altijd, een indicatie van de kwaliteit en dus het effect van het product, zoals de levertraantest aantoont.

Nuttige accessoires voor levertraan

Volgens de levertraantest is het in principe niet nodig om andere voedingssupplementen te nemen, maar dit kan wel nuttig zijn. Bovendien is levertraan geen vervanging voor een evenwichtige voeding, omdat het alleen als supplement moet worden beschouwd als er een tekort aan deze voedingsstoffen is.