Karitéboter

Test & vergelijk Karitéboter

De beste karitéboter 2022 in vergelijking

Wat is sheaboter?

Sheaboter is een lichtgeel of ivoorkleurig natuurlijk vet dat wordt gewonnen uit de kern van de Afrikaanse Sheaboom. In zuivere vorm is karitéboter ook eetbaar en wordt in Afrika al eeuwenlang gebruikt als olie in de keuken.

Sheaboter zou een speciale genezende kracht hebben. De natuurlijke vochtinbrengende crème kan direct op de huid worden aangebracht als deze nog zuiver is, wat betekent dat deze met de hand moet worden gemaakt. Met andere natuurlijke ingrediënten zoals oliën of boter kan de toepassing veel aantrekkelijker en geschikter zijn.

Eisen aan een goed product

In de karitébotertest wordt eerst bepaald welke eigenschappen aan een goed product moeten worden gekoppeld.
Om tot deze conclusie te komen is het belangrijk om onderscheid te maken tussen geraffineerde en ongeraffineerde karitéboter. Dit laatste betekent dat er karitéboter is geëxtraheerd en bereid, maar zonder de werking van chemische stoffen. Deze stap is cruciaal voor de natuurlijke genezingsmogelijkheden. Zodra er chemicaliën zoals hexaan of andere petroleumcomponenten worden gebruikt om Sheaboter te extraheren, gaan de actieve bestanddelen die erin zitten voor de genezing verloren of worden ze aanzienlijk verminderd. Kortom, verfijnde en ongeraffineerde Sheaboter verschillen in geur, kleur en voordelen. De ongeraffineerde Sheaboter behoudt zijn nootachtige geur, beige kleur en helende eigenschappen. Ondertussen verwijdert de chemische verwerking de natuurlijke geur, het bleekproces sheaboter zal nu wit worden en uiteindelijk zal de genezingsmogelijkheid worden verminderd of volledig worden geëlimineerd. Het kan zijn dat de witte karitéboter een aangenamere shake maakt, maar de karitéboter verliest zijn vocht en tegelijkertijd zijn vermogen om te genezen.

Onze Top 10 – Shea Butter aanbeveling

Er zal ook een rangordesysteem worden ingevoerd voor commercieel geëxploiteerde karitéboter. Er zijn vijf niveaus. A staat voor de zuivere vorm, waarbij water wordt gebruikt voor het extractieproces. B staat voor de verfijnde vorm, C staat voor de verbeterde verfijnde vorm, waarbij hexaan als extractiemiddel wordt gebruikt. D staat voor het laagste niet-verontreinigde stadium. E is de laatste fase met de meeste verontreinigingen. De eerste fase – A bevat de meest natuurlijke vitaminen. Dit zijn vooral de vitaminen A en E, die in de andere stadia soms niet overheersen. Voor de karitébotertest moet je op de aangeboden formulieren letten.

Toepassingsgebieden

Ongeacht het gebruiksgebied voor het koken, Shea Butter is even geschikt voor het maken van kaarsen, voor het maken van was of als ontstekingsremmend middel voor verstuikingen en artritis of om de droge huid te kalmeren. Het wordt daarom gebruikt voor verschillende huidproblemen. Deze omvatten eczeem, dermatitis, zwangerschapsstriemen, insectenbeten, reuma en vele andere.

Alternatieven voor Sheaboter

Zoals al is uitgelegd, dient Shea Butter als een soort vochtinbrengende crème. Dit vocht, dat zich daarin bevindt, wordt ook geproduceerd in de talgklieren van de huid. In tegenstelling tot dit vochtinbrengende gebied bevat sheaboter een groter deel van het genezende gebied. Alternatieven zijn dus andere oliën die zijn afgeleid van een kern gewonnen, maar er is geen olie die het genezingsbereik van meer dan 1% bereikt. Shea Butter’s healing range is van 5% tot maar liefst 17%.

Fabrikant van Sheaboter

Een van de grotere producenten van Shea Butter is Cleopatra’s Choice. Ze hebben een breed scala aan aanbiedingen voor biologische Sheaboter. Een goede site, vooral als de mijne een hogere kwaliteit Shea Butter wil. De website is ook onderverdeeld naar het huidprobleem dat u wilt bestrijden. Er is ook een geld terug garantie van drie maanden.

Een andere mogelijkheid zou zijn om het te bestellen bij Adwi Organics. Ze leveren ook ongeraffineerde ivoorkleurige sheaboter in een UV-beschermd glas. De bestelling wordt eenvoudig en veilig via Amazon geplaatst.

Er zijn veel fabrikanten voor Shea Butter. Uw aandacht moet gericht zijn op de vraag of het de verfijnde of de ongeraffineerde vorm is. Als u hiermee rekening houdt in uw karitébotertest, belet dit u niet om het te kopen en te gebruiken of te genezen.

Voordelen van online kopen

Het belangrijkste voordeel is dat het gemakkelijker is om af te wegen of de kwaliteit en de prijs overeenkomen. Op basis van de evaluaties of de ernst of professionaliteit kan snel een oordeel worden gevormd. Op basis van de indeling van bepaalde huidproblemen is het mogelijk om een product te vinden dat precies past bij uw probleem, dat overeenkomt met uw wensen en een goede genezende werking kan hebben, vooral omdat de samenstelling niet altijd hetzelfde is en de ene samenstelling meer geschikt is voor het ene probleem dan de andere.