Kattengordel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Kattengordel

Wat is een kattentuigje?

Net als honden moeten ook katten rondrennen. U kunt echter steeds weer het nieuws lezen en naar de radio luisteren of zelfs met eigen ogen kijken en ervaren dat katten overreden worden omdat ze of te snel over de weg lopen of dat de mensen in het verkeer niet genoeg opletten. Daarom zijn er niet alleen harnassen voor honden, die je aan kunt doen als je met ze naar buiten wilt, maar zijn er ook heel speciale harnassen speciaal voor katten. In principe verschilt dit harnas niet veel van het harnas voor honden. Het principe is hetzelfde en je kunt een riem aan dit harnas bevestigen. Op deze manier krijgt de kat de ren die hij wil en is tegelijkertijd veilig. De kat kan niet meer overreden worden omdat de riem, die aan het tuigje bevestigd kan worden, je een goede controle over de kat geeft.

Vereisten voor een goed kattenharnas

Als u zo’n tuigje voor uw kat koopt, dan moet u ervoor zorgen dat de kat zich comfortabel voelt met dit tuigje. Anders is het een marteling voor de kat om dit harnas te dragen. Om de kat comfort te bieden tijdens het dragen van het harnas en om er zeker van te zijn dat het harnas van goede kwaliteit is, moet u ervoor zorgen dat het aan bepaalde eisen voldoet. Zo wordt onder meer vereist dat het harnas een goede en comfortabele pasvorm heeft. Het harnas moet niet te hard zijn, maar moet goed en zacht op het lichaam van de kat passen. Verder moet een vereiste voor het harnas voor de kat zijn dat dit kan gemakkelijk in de wasmachine worden gewassen. Want aan de ene kant verliest een kat meestal haar, die dan vast komt te zitten op de afwas en aan de andere kant kan de afwas gemakkelijk vies worden als je er mee op pad gaat. Zodat men dit vervolgens weer eenvoudig en snel schoon krijgt moet men in ieder geval de eis aan de kattenbak zetten dat dit in de wasmachine kan worden gereinigd. Last but not least moet u de eis stellen dat het katteharnas snel en gemakkelijk op het lichaam van de kat kan worden aangebracht. Alleen op deze manier kan de kat in enkele ogenblikken klaar zijn voor de reis naar buiten.

Toepassingsgebied van het kattenharnas

Een kattentuigje wordt op de kat gezet en kan bestaan uit een paar strengen die zich aan het lichaam van de kat vasthechten of het kan een echt kledingstuk voor de kat zijn, waaraan u vervolgens een riem kunt bevestigen zodat u samen met uw kat naar buiten kunt gaan. Dus het kattenharnas wordt altijd gebruikt op een kat. Ofwel bevestigt men een riem aan het harnas voor de kat en gaat daarmee naar buiten, ofwel gebruikt men het harnas voor de kat zonder riem en dus als een jurk om de kat warm te houden bij koude temperaturen, terwijl de kat naar buiten gaat.

Onze Top 10 – Kattengordels

Welke alternatieven voor een kattentuigje zijn er?

Als u niet in het bezit bent van een kattentuigje is er nauwelijks een alternatief dat u kunt gebruiken om uw kat mee te nemen voor een wandeling. Als u alleen maar controle over uw kat wilt hebben, kunt u ook een chip of een halsband gebruiken, die u altijd vertellen waar de kat is, of de mensen die de kat vinden zullen u vertellen wie de eigenaar is. en kan dan contact met hen opnemen.
Als u de schalen gebruikt als kleding voor de kat om te voorkomen dat deze bevriest, kunt u ook speciale kleding gebruiken, speciaal voor katten.

Welke fabrikanten van kattenharnassen zijn er?

Als u een harnas voor uw kat wilt kopen, heeft u niet alleen de keuze tussen vele patronen, kleuren en vormen, maar ook tussen verschillende fabrikanten. Deze fabrikanten worden regelmatig gecontroleerd door de Cat Harness Test en kunnen daarom in de lijst worden opgenomen. De fabrikanten van de Test zijn piu pet, dexil, xcat en trixie.

Innovaties op het gebied van kattenharnassen

Er zijn altijd nieuwe patronen en kleuren om uit te kiezen.

Voordelen bij het kopen van een kattentuigje op het internet

Als u een kattentuigje koopt op het internet kunt u comfortabel thuis blijven, genieten van een ongelooflijk groot aanbod en geld besparen door de prijzen te vergelijken.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een kattentuigje?

Het harnas voor de kat moet de juiste maat hebben, mag niet te strak en niet te breed zijn en moet goed passen bij het lichaam van de kat.

Handige accessoires voor een kattentuigje

Nuttige accessoire voor kattenharnassen is een riem, die aan dit harnas kan worden bevestigd.