klipperhond

Zoals reeds beschreven is de vachtkwaliteit van uw huisdier de belangrijkste factor bij de keuze van de juiste tondeuse. Dan moet u overwegen of u de voorkeur geeft aan een klipper op batterijen of aan een klipper met kabel. Als u kiest voor de oplaadbare batterij, houd dan rekening met de lengte van de levensduur van de batterij. Het gewicht dat een tondeuse op de weegschaal legt is ook bepalend voor het knipcomfort. Te zware apparatuur kan snel vermoeiend worden voor hand en arm. Als u uw hond niet alleen wilt scheren, maar ook trimmen, let dan vooral op de bijgeleverde accessoires, zoals opzetkammen, schoonmaakborstels, scharen en kammen.

Onze Top 10 – aanbeveling voor een hondenknipper

Wat goed werkt voor een hond, werkt ook voor sommige kattenrassen. Er zijn hier zeker raszuivere katten die met een tondeuse kunnen worden verzorgd om hun vacht glanzend en glad te houden.

We hebben al gemerkt dat sommige hondenrassen regelmatig naar de kapper moeten. Natuurlijk kan de professional dit het beste. Maar dit is niet altijd mogelijk. Of het nu is dat Lupi of Scamp niet graag door vreemden wordt aangeraakt, of dat de weg naar de kapper erg lang is. Met deze problemen stapt de hondenknipper betrouwbaar in. Natuurlijk is er eerst wat oefening nodig om ervoor te zorgen dat de snede perfect is. Maar als je het onderwerp langzaam en voorzichtig benadert, zul je het zeker snel onder de knie krijgen.

Bekend en getest in vele productvergelijkingen Schaarmachinekokers van fabrikanten als Moser, PetKing, Oneisall en ook Hatteker.

Er zijn verschillende manieren om het gewenste model te kopen. De stationaire handel, zoals bijvoorbeeld dierenwinkels, hebben een of ander model klipper beschikbaar voor de hondeneigenaar. Hier kunt u ook deskundig advies verwachten. Het grootste aanbod van de meest uiteenlopende apparatuur is echter te vinden op het internet. Online retailers die gespecialiseerd zijn in dierenbenodigdheden bieden een breed scala aan verschillende apparaten en modellen in elke prijscategorie. Klantenbeoordelingen en testresultaten van online portalen vergemakkelijken de selectie. En slechts een paar dagen na de bestelling wordt het apparaat per post bij u thuis afgeleverd.

Zoals reeds vermeld, bieden veel fabrikanten de eigenlijke scheermachine aan in een zogenaamde set. Deze bevat nuttige accessoires voor de bontverzorging van uw viervoeter. Bijvoorbeeld een schaar om de vacht tussen de klauwen veilig te verwijderen. Met de verschillende opzetkammen van de set kunt u eenvoudig de gewenste lengte van de vacht bereiken en de reinigingsborstel dient om de machine na het knippen te reinigen.