koudschuim topper

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk koudschuim topper

De term „topper“ is afgeleid van de Engelse term „top“, die onder andere oppervlakte of top betekent. Dit betekent een dunne matras met een hoogte van ongeveer vier tot acht centimeter, die bovendien op de eigenlijke matras wordt gelegd. Omdat de topper in zijn structuur en functie overeenkomt met een dun matras, wordt het soms een topmatras genoemd.
Toppers zijn een perfecte aanvulling op matrassen en boxspring bedden. Ze beschermen de matras ook tegen zweet, bacteriën en mijten. Koudschuim is een van de hoogste kwaliteitsschuimen. Het heeft een hoge oppervlakte-elasticiteit en wordt gekenmerkt door een zeer goed ademend vermogen, wat te danken is aan de open poriënstructuur. Toppers van koudschuim zorgen voor een dynamisch, verend liggevoel. Koud schuim keert terug in zijn oorspronkelijke vorm wanneer het wordt ontlast.
Een koudschuim topper heeft een klimaatregulerende werking omdat de lucht gemakkelijk door het materiaal kan circuleren.
Toppers zijn ook verkrijgbaar als wigvormige vullers voor de „spleet“ tussen twee matrassen. In het geval van twee enkele matrassen is het mogelijk om deze opening te bedekken met een koudschuim topper.
Een oudere matras of een matras die qua hardheid niet helemaal perfect is, kan met een koudschuim topper een hoger ligcomfort bereiken.

De kwaliteit van een koudschuim wordt gemeten aan de hand van de dichtheid. Daarom moet met deze waarde rekening worden gehouden bij de aankoop van een koudschuim topper. Koudschuim toppers moeten altijd vrij zijn van allergenen en het materiaal moet op kwaliteit gecontroleerd zijn.
Een ventilatieband voor een betere luchtcirculatie is een teken van een hoogwaardig product. Vier zijdelingse Elastische banden om aan een matras te bevestigen moeten standaard zijn.

Een topper van koudschuim is een aangename en stevige basis. Het kan gebruikt worden als topper voor een modern boxspring bed, maar ook voor een normale matras. Door de hoge puntelasticiteit en het verbeterde draagvermogen is een koudschuim topper ook geschikt voor mensen met een hoger gewicht. Cold Foam Toppers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met verschillende hardheidsgraden.
Het kan gebruikt worden voor een één- of tweepersoons bed. In tegenstelling tot andere materialen keert het koudschuim snel terug in zijn oorspronkelijke vorm. Dit maakt Topper ideaal voor mensen die ’s nachts veel bewegen. Door de open poriënstructuur is het materiaal zeer goed ademend en heeft het goede klimaateigenschappen. Het is ook bijzonder geschikt voor mensen die zweten. Dankzij de thermische isolatie zijn koudschuimbekleders ook geschikt voor mensen die ’s nachts gemakkelijk bevriezen.

Onze Top 10 – koudschuim topper

Toppers zijn verkrijgbaar in andere materialen.
Visco-schuim is een van de meest populaire alternatieven voor koudschuim. Dit puntelastische schuim wordt ook wel traagschuim genoemd. Viscose schuim maakt plaats voor de lichaamswarmte en past zich aan de lichaamscontouren aan. Het zorgt dus voor een hoge drukontlasting.
Toppers van latex hebben een extreem hoge elasticiteit. Ze hebben een licht verend effect en passen zich puntelastisch aan elke lichaamscontour aan. Ze zijn zeer dimensioneel stabiel en daarom keert de Topper na het laden direct terug naar zijn oorspronkelijke positie.
Gelschuim is een relatief nieuw Door de puntelastische werking hebben ze een precieze lichaamspassing, hoge drukontlasting, veerkracht en een zeer goed ademend vermogen. Toppers van gelschuim combineren de positieve eigenschappen van visco-schuim en koudschuim.
Als u niet zeker bent, kunt u bij aankoop van de koudschuim topper testen of het materiaal geschikt is voor uw behoeften.

Breckle is een van de bekendste Duitse fabrikanten. Hun producten overtuigen door een zeer goede afwerking en een hoge materiaalkwaliteit.
De firma Frankenstolz Schlafkomfort produceert matrassen en matrastoppers en hecht veel belang aan onderzoek en ontwikkeling.
In een koudschuim-toppertest kon het bedrijf Badenia Bettcomfort overtuigen met zijn kwaliteit.
Het Duitse bedrijf Irisette produceert onder andere beddengoed, lakens en matrastoppers van koudschuim.

Koudschuim en dus ook koudschuim toppers zijn inmiddels zeer duurzaam. Door hun materiaal geven ze jarenlang plezier. Zelfs bij langer gebruik ontstaan er geen ligfietsholtes. Daarom zijn koudschuim toppers ook geschikt voor mensen met een hoog lichaamsgewicht.

Het is moeilijk voor te stellen dat boxspringbedden en normale bedsystemen geen toppers bevatten. De keuze is navenant groot. Er zijn veel vergelijkingsportalen en testrapporten op het internet die de voordelen van de afzonderlijke merken met elkaar vergelijken. Stiftung Warentest heeft onder andere in 2018 een nieuwe test uitgevoerd. De test omvatte koudschuim toppers, die werden vergeleken op het gebied van prijs en kwaliteit.
Waar moet je op letten als je een koudschuim topper koopt?
De mate van hardheid is bepalend voor het ligcomfort van een koudschuim topper. De mate van stevigheid zegt, of de basis nu hard of zacht is. De hardheid van de matras moet hoger zijn wanneer het lichaamsgewicht hoger is. De meeste toppers zijn zacht en nestelen zich tegen het lichaam van de slaper.
Een topper moet een afneembare hoes hebben zodat hij gewassen kan worden. Daarom moet een topper ook geschikt zijn voor mensen die allergisch zijn voor huisstof.

In principe komt de structuur van de toppers overeen met die van conventionele matrassen. Binnenin de Topper bevindt zich een kern die bedekt is met een deksel. Beide kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, wat resulteert in verschillende eigenschappen en functionaliteiten.
De hoogte van de toppers, die in de productbeschrijvingen wordt aangegeven, verwijst altijd naar het toppercentrum. Naar de buitenste randen toe wordt de hoogte van de topper vaak gereduceerd omdat er geen ondersteunende materialen aan de rand zitten. De kern is licht gecomprimeerd door het deksel. Daarom moet bij de aankoop rekening worden gehouden met het hoogteverschil.

Als er toppers worden gebruikt op een matras van een boxspringbed, moet er een hoeslaken voor grote hoogtes worden gebruikt. Gewone lakens kunnen de uitzonderlijke hoogte niet voldoende bedekken en een speciaal laken voor boxspringbedden is vereist.