koudschuimmatras

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk koudschuimmatras

De beste koudschuimmatras 2022 in vergelijking

Koudschuimmatras – Alles wat je moet weten over het

Het koudschuimmatras is al tientallen jaren een van de meest populaire matrastypes en daar zijn vele redenen voor. Deze matras overtuigt door zijn hoge puntelasticiteit en zijn lage gewicht. Dankzij de grote verscheidenheid biedt de koudschuimmatras optimale ligeigenschappen voor iedereen. Het is echter belangrijk om voor de aankoop een paar punten in overweging te nemen als u de perfecte koudschuimmatras wilt vinden waarop u vele jaren van aangename nachten kunt genieten.

De koudschuimmatras onderscheidt zich door zijn hoge aanpassingsvermogen, duurzaamheid en thermische isolatie. Dit bevordert een hygiënisch slaapklimaat en is bijzonder allergievriendelijk. Net als het standaardmatras behoort het koudschuimmatras tot de categorie van de schuimmatrassen.

Dankzij de perfecte lichaamsondersteuning is de matras bijzonder geschikt voor mensen met een onrustig slaappatroon en voor mensen met rug- of gewrichtspijn. Door de optimale hygiënische conditie is dit type ook geschikt voor allergiepatiënten.

Het koudschuimmatras kreeg zijn naam niet zomaar. De kern van deze matras bestaat uit koudschuim, dat ontstaat door het schuimen van polyurethaan. Het mengsel wordt bij een lage temperatuur geschuimd, waarna de kern van de matras uiteindelijk verhardt. Afhankelijk van de individuele eisen waaraan de matras moet voldoen, de densiteit, de dichtheid en andere eisen, is de matras samengesteld uit verschillende koudschuimen. De kern is bedekt met een hoes en een jasje De jas zelf bestaat uit verschillende lagen schuim van verschillende dichtheid en dikte. De hoes van de matras is gemaakt van zuivere scheerwol of paardenhaar.

De matras heeft verschillende profielen. In het 2D-profiel is de kern van de matras voorzien van een golfsnede, die een betere puntelasticiteit en luchtcirculatie mogelijk maakt. De driedimensionale kubussnede heeft echter altijd de voorkeur, waarbij de kern zowel horizontale als verticale luchtkanalen heeft, wat een betere aanpassing van het lichaam mogelijk maakt.

Voordat u het koudschuimmatras koopt, moet u uitzoeken welke mate van stevigheid u nodig hebt. Het volumegewicht en de compressiehardheid bepalen hoe hard de matras uiteindelijk zal zijn. De matras moet het lichaam op de zwaarste plaatsen perfect ontlasten en op de lichte plaatsen ondersteunen. Hiervoor worden de matrassen in verschillende ligzones verdeeld. Tot negen verschillende zones beloven een perfecte ondersteuning en verlichting voor alle delen van het lichaam. Toch is niet het aantal ligzones van belang. Het is veel belangrijker dat de lichaamszones op de juiste manier in de zones worden geplaatst. Daarom zijn lichaamsgrootte en gewoontes ook grensverleggend als men ze vergelijkt bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Tal van fabrikanten maken reclame voor hun koudschuimmatrassen. Toch moet iedereen zelf beslissen welk matras hij of zij kiest. Voor sommige groepen mensen is een koudschuimmatras het perfecte slaapoppervlak. Voor andere mensen is het absoluut ongeschikt.

Een koudschuimmatras is bijzonder geschikt voor:

  • Rusteloze slapers
  • Allergiepatiënten
  • Mensen met rugklachten
  • Alle slaapposities
  • kinderen, volwassenen bejaarde mensen
  • Verstelbare lattenbodems
  • Mensen die vooral houden van een middelmatig stevig of vastbesloten liegen

Een koudschuimmatras is niet geschikt voor:

  • Mensen die ’s nachts zwaar zweten
  • zeer zware mensen

Matrassen van koudschuim zijn vooral geschikt voor mensen die ’s nachts snel bevriezen. Dit is een groot voordeel, vooral in de winter. Voor mensen die de neiging hebben om ’s nachts zwaar te zweten, is de koudschuimmatras nogal ongeschikt. De zeer goede warmte-isolatie slaat de warmte van het lichaam op en leidt zo tot hevig zweten. Bij het transport van een koudschuimmatras blijkt het lage gewicht een duidelijk voordeel te zijn. Daarom is dit matras zeer geschikt voor mensen die vaak verhuizen. Door het zeer lage gewicht is het matras ook zeer geschikt als gastmatras.

Koop onze Top 10 – koudschuimmatras

Net als elk ander matras biedt het koudschuimmatras tal van voordelen. Het grootste voordeel van deze matras is waarschijnlijk het aanpassingsvermogen. Maar de matrassen worden ook als bijzonder rugvriendelijk beschouwd. Ze zijn ook geschikt voor alle slaapposities en zijn daarom zeer veelzijdig.

De hoge puntelasticiteit ondersteunt de rug
Het belangrijkste kenmerk van een koudschuimmatras is de zeer goede puntelasticiteit. Het slaapoppervlak maakt alleen plaats op die plaatsen waar het ook aan puntbelastingen onderhevig is. Het merendeel van alle koudschuimmatrassen is uitgerust met ligzones. Zware lichaamsdelen zakken comfortabel in de matras. Lichte lichaamsdelen worden ondersteund. Ongeacht welke ligpositie u verkiest, u kunt er zeker van zijn dat de matras zich optimaal aanpast aan uw lichaam en de lattenbodem. Dit ondersteunt De wervelkolom in een rechte en ergonomisch gezonde houding. In elke slaaphouding kunt u genieten van perfect slaapcomfort op de koudschuimmatras.

Koudschuimmatrassen hebben een goede herstellende werking
De koudschuimmatrassen kenmerken zich ook door een uitstekend veergedrag bij het veranderen van de slaaphouding. In het vakjargon wordt dit positieveranderingsbestendigheid genoemd. Het is makkelijker om op dit matras heen en weer te rollen, wat vooral voordelig is voor onrustige slapers.

Geniet van de nacht zonder lawaai en ongestoord
Dit type is volledig geruisloos. Dit is een voordeel als twee mensen een bed willen of moeten delen. Het onrustige slaapgedrag is voor de ander niet storend vanwege dit matras.

Gemakkelijk te draaien en te transporteren
Dankzij het lichte gewicht kan de matras gemakkelijk worden getransporteerd en omgedraaid. Het draaien van de matras voorkomt de vorming van slaapstolsels.

De goede luchtcirculatie van de koudschuimmatras
De open porositeit van de koudschuimmatras is een ander voordeel van de schuimstructuur. De geïntegreerde luchtkamers en ventilatiekanalen zorgen voor een perfecte luchtregeling. Dit voorkomt de ophoping van vocht en zorgt bovendien voor een aangenaam en hygiënisch klimaat.

Minder bevriezing ’s nachts
Vooral mensen die bevriezen kunnen baat hebben bij de koudschuimmatras. Door de thermische isolatie slaat de matras de lichaamswarmte veel langer op dan alle andere matrassen. Deze woning is vooral voordelig tijdens koude winternachten.

De hoge duurzaamheid zorgt voor een perfecte slaap gedurende vele jaren
De koudschuimmatrassen hebben meestal een zeer lange levensduur. Een belangrijke sleutelfiguur in dit verband is de dichtheid.

koudschuimmatras

Naast tal van voordelen hebben koudschuimmatrassen ook nadelen. Wie op de schijnbaar eindeloze zoektocht naar de perfecte matras zit, moet alle voor- en nadelen zorgvuldig afwegen.

Verhoogd risico in geval van brand
Het koudschuimmatras vormt een verhoogd risico op brand bij een temperatuur van meer dan 400 graden Celsius. Een vlamwerende hoes kan hierbij helpen.

Onaangename geuren kunnen zich in het begin voordoen
Chemische processen tijdens de productie kunnen leiden tot zeer onaangename geuren, vooral in het begin. bij regelmatige ventilatie moeten deze geuren snel verdwijnen.

Lattenbodem nodig
Aangezien de matras geen onderdelen heeft die voor de noodzakelijke stabilisatie van de matras zorgen, hebben deze een veerkrachtige ondersteuning in de vorm van een lattenbodem nodig.

De hardheidsgraad geeft de hardheid van de matras aan. Een koudschuimmatras is verkrijgbaar in verschillende hardheidsgraden. Hoe harder de kern, hoe beter de matras tegen een stootje kan. Maar hier is uiterste voorzichtigheid geboden. In principe kan niet gezegd worden dat de hoge mate van hardheid beter is. Welke mate van hardheid correct is, hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld het gewicht van de persoon.

De functionaliteit van de hardheidsgraad vereist enerzijds dat de wervelkolom recht is in de laterale positie. Aan de andere kant hangt de mate van hardheid ook af van persoonlijke voorkeuren. De beste beslissing kan pas worden genomen na een test die is gelogen.

Bij enkele koudschuimmatrassen zijn er ook matrassen voor partners met verschillende hardheidsgraden. Hiervoor worden tijdens de productie twee matrassen van verschillende hardheid met elkaar verbonden. Dit is vooral voordelig wanneer twee verschillende liegingsvoorkeuren of duidelijke lichaamsgewichten aanwezig zijn. Sommige matrassen hebben een eenvoudige draaifunctie. Hier is de ene kant aanzienlijk harder dan de andere. Dit betekent dat u zelf kunt bepalen of u hard of zacht wilt liggen door de matras eenvoudigweg te draaien.

Krijgt u het ’s nachts gemakkelijk koud of wilt u geen golvende bewegingen in bed en een zo geruisloos mogelijke matras, dan is de koudschuimmatras perfect voor u.

Slaap je liever hard of zacht? De hardheidsgraad geeft de persoon aan voor wie het matras is ontwikkeld. De regel is: hoe groter en zwaarder de persoon is, hoe hoger de graad van stevigheid moet zijn.

Bent u vooral bezorgd over het ligcomfort. De verschillende ligzones bieden verschillende ondersteuning voor de verschillende regio’s van het lichaam. De lattenbodem verhoogt het ligcomfort en u kunt uw bed optimaal verstellen.

U moet uzelf en uw partner de belangrijke vraag stellen of u dezelfde eisen stelt aan uw slaapomgeving. Als u andere eisen stelt, is het raadzaam om twee matrassen en ook twee lattenbodems aan te schaffen.

Heb je een allergie? Het koudschuimmatras is bijzonder gemakkelijk te reinigen en hygiënisch. Het deksel is afneembaar en kan daarom grondig worden gewassen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het te veranderen. Bovendien zijn huisstofmijten in het schuim zeer moeilijk te verspreiden.

Men wil zo lang mogelijk profiteren van de voordelen. Geen probleem, de koudschuimmatras is over het algemeen een investering met een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Gemiddeld gaat dit matras ongeveer zeven jaar mee en met goede zorg zelfs tot twaalf jaar.

Aangezien het segment van de koudschuimmatrassen steeds belangrijker wordt, zijn er tal van fabrikanten. Onder de toonaangevende Fabrikantentelling: Badenia, Bed1, Beds-ABC, , Breckle, Casper, Diamona, Dunlopillo, Emma, f.a.n. Frankenstolz, FMP Matrassenfabriek, Gigapur, Hilding Zweden, IKEA, Malie, Mister Sandman, Ravensberger, Schlaraffia, Slumber Paradise, TEMPUR en nog veel meer.

De voor- en nadelen van IKEA matrassen
Er zijn vele redenen om matrassen van de Zweedse meubelfabrikant te kopen. Enerzijds is de keuze bijzonder groot. De meest uiteenlopende soorten matrassen, van veermatrassen tot traagschuimmatrassen, alles is beschikbaar en biedt voldoende keuzevrijheid. De maten zijn ook ontworpen voor elke behoefte. Matrassen voor bedden voor kinderen, gasten, dag- of eenpersoonsbedden behoren tot het assortiment, evenals de grote matrassen voor tweepersoonsbedden.

Dankzij de goede prijs-prestatieverhouding biedt IKEA matrassen aan voor zelfs het kleinste budget. De prijzen zijn soms lager dan bij andere fabrikanten voor dezelfde kwaliteit. Dit komt vooral omdat de meubelfabrikant zelf matrassen produceert en er dus geen tussenpersoon bij betrokken is.

De individueel passende koudschuimmatras bij Ravensberger
Ieder mens heeft andere voorkeuren en lichaamsmaten – net zo individueel als de verschillende eisen die aan een matras worden gesteld, zijn de koudschuimmatrassen van deze verkoper. Selecteer gewoon de gewenste hardheidsgraad, lighoogte en volumegewicht en u vindt de optimale matras die perfect bij u past.

Wat maakt de TEMPUR-matrassen zo bijzonder?
Deze matrassen vallen op door hun drukverlagende en thermoactieve werking. Deze eigenschappen kunnen worden toegeschreven aan het visco-elastische open-cellschuim. De kleine cellen passen zich perfect aan het lichaam aan en bieden tegelijkertijd optimale ondersteuning in de belangrijke delen van het lichaam. Een andere Het doorslaggevende voordeel is dat de matrassen kunnen ademen, wat zorgt voor een zeer aangenaam klimaat.

Zodra de TEMPUR Matras is ontlast, keert hij terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Hoe dit precies werkt is waarschijnlijk een van de best bewaarde geheimen van het bedrijf. Maar de resultaten zijn indrukwekkend. De matrassen zorgen voor voldoende stabiliteit op de belangrijke plaatsen, maar zijn toch flexibel en laten een natuurlijke slaaphouding toe.

De aankoop van een matras moet goed doordacht zijn. Je brengt immers ongeveer acht uur per dag door op het slaapoppervlak. Naast de kwaliteit zijn de hardheid en het volumegewicht van een koudschuimmatras belangrijk. Als u besloten heeft om een koudschuimmatras te kopen, kunt u van speciaalzaak naar speciaalzaak gaan om de vele modellen te bekijken en te testen. Dit is echter zeer vermoeiend en kost veel tijd.

Wie besluit om via internet te kopen heeft een goed overzicht, maar hier blijkt het een nadeel te zijn dat je de matras niet kunt testen. Maar veel aanbieders bieden hun klanten een testfase van 30 dagen aan.

De prijs is niet altijd de doorslaggevende factor voor de kwaliteit en zeker niet voor de geschiktheid voor persoonlijke slaapbehoeften. Koudschuimmatrastests hebben aangetoond dat je aan de prijs niet kunt zien hoe goed een matras is. Het is het beste om aan te dringen op een professionele beoordeling van de matras en informatie te krijgen van de talrijke klantenbeoordelingen of van een koudschuimmatrastest. Er zijn zeker modellen met goede en relatief relevante reviews die minder dan 200 euro kosten.