Laptopkoeler

Laptopkoeler Notepad cooler 15/17 inch van Cooler Master
LinkLaptopkoeler Notepad cooler 15/17 inch van Cooler Master *
VerfügbarkeitLieferung in 5 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 35,55
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Laptopkoeler Notepad cooler 15/17 inch van Cooler Master
VerfügbarkeitLieferung in 5 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 35,55
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Laptopkoeler

Wat is een laptopkoeler?

Een laptopkoeler is een apparaat dat wordt gebruikt om de laptop weer af te koelen als deze oververhit raakt. Het apparaat bestaat uit een kunststof behuizing met één of meer kleine ventilatoren binnenin en een kabel met een USB-poort die op de laptop wordt aangesloten zonder dat er een extra netsnoer nodig is. De koeler wordt onder de laptop geplaatst en krijgt stroom van de laptop. Hierdoor draait de ventilator binnenin en wordt de hete lucht weggeblazen om de temperatuur laag te houden. Laptopkoelers in de test toonden een temperatuurdaling tot 20 graden.
Bij veel laptopkoelers kan de hoek ook worden aangepast om het werken met de laptop comfortabeler te maken wanneer de koeler is aangesloten.

Vereisten voor een goede laptopkoeler

Een goede laptopkoeler moet een krachtige ventilator hebben ingebouwd.
Bovendien moet de kunststof behuizing waarin de ventilator is geïnstalleerd, voorzien zijn van veel ventilatiesleuven om zoveel mogelijk koele lucht bij de laptop te laten komen. U moet er ook voor zorgen dat de kunststof behuizing van onderaf stabiel is en dat de ventilator aan de onderkant niet vrij is. Als je de laptop op een zacht oppervlak zet, kan het anders gebeuren dat de ventilator door het gewicht van de laptop vast komt te zitten in het oppervlak en niet meer kan draaien of dat de koeler zelfs kapot gaat.
Bij het testen van laptopkoelers zien we dat er geen grote verschillen zijn tussen duurdere en goedkopere modellen. Visueel kunt u snel bepalen of een apparaat van hoge kwaliteit is of niet, maar of de ventilator binnenin goed is. Als de laptopkoeler draait, kunnen zelfs de goedkopere modellen de laptop relatief gemakkelijk koelen.

Toepassing van de Laptopkoeler

De laptopkoeler wordt vooral gebruikt om de bedrijfstemperatuur van een laptop laag te houden. Vooral bij langdurig gebruik van een laptop kan de laptop snel oververhit raken en kan de hitte de binnenkant van de laptop beschadigen. Om dit te voorkomen wordt de laptopkoeler gebruikt. Het koelt de laptop van onderaf door de luchtstroom en voorkomt oververhitting.
Er zijn niet veel andere toepassingen voor de Laptop Cooler.
Sommige modellen van hogere kwaliteit hebben een tweede USB-poort ingebouwd in de koeler zelf, zodat u geen USB-poort „verliest“ door het gebruik van de koeler. Dit is praktisch, want je kunt je mobiele telefoon opladen terwijl je de koeler gebruikt.

Onze Top 10 – Laptopkoeler

Nr. 1
Laptopkoeler Notepad cooler 15/17 inch van Cooler Master
Kundenbewertungen
Laptopkoeler Notepad cooler 15/17 inch van Cooler Master *

Laptopkoeler Notepad cooler 15/17 inch van Cooler
Master
 
Inclusief USB-voedings-/aansluit-/datakabel
 
Ventilator in snelheid regelbaar
Met ingebouwde USB-hub met 4 poorten
 
37 x 26,5 x 4/21 cm (in hoogte verstelbaar in
vier trappen)

 Preis: € 35,55 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Wat zijn de alternatieven voor een laptopkoeler?

Er zijn niet veel alternatieven voor een laptopkoeler. Sommige fabrikanten bieden speciale koelkussens aan die onder de laptop worden geplaatst en die ontworpen zijn om hetzelfde effect te bereiken als de Laptopkoeler. Het werkt echter niet met een ventilator, maar wordt in de koelkast geplaatst en is bedoeld om de temperatuur van de laptop laag te houden vanwege de kou. Het voordeel van de koelkussens is dat ze bijna nooit breken, zeer goedkoop zijn en geen elektriciteit nodig hebben.
Als alternatief zijn er ook krachtige ventilatoren die zijn aangesloten op het ventilatiesysteem van de laptop en die de warme lucht sneller uit de laptop moeten verwijderen door middel van een sterkere luchtstroom. Ze zuigen de hete lucht uit het apparaat. Deze hoogwaardige ventilatoren worden aangesloten op de USB-poort van de laptop, net als de laptopkoeler. Er is geen stroomkabel nodig.
Of een laptopkoeler of een van deze alternatieven nu beter is, de meningen lopen sterk uiteen. Het beste is dat iedereen zelf een Laptop Cooler test doet om uit te vinden welke van de alternatieven het beste voor hen is.
Het laatste alternatief voor een laptopkoeler is een hoogwaardige laptop met goede ventilatie, dan is in de meeste gevallen geen laptopkoeler nodig. Maar dit is erg duur, want zulke hoogwaardige laptops zijn meestal niet goedkoop.

Welke fabrikanten van laptopkoelers zijn er?

Laptopkoelers worden door vele bekende fabrikanten aangeboden. De bekendste fabrikanten zijn „Topmate“, „Aukey“, „Avantek“ en „Tenswall“.
De laptopkoeler is echter vaak als naamloos product te vinden in diverse supermarkten en computerwinkels. Ook op het internet, bijvoorbeeld bij Amazon, vind je veel goedkope no-name producten, waarvan sommige met zeer goede recensies.

Innovaties op het gebied van de laptopkoeler

De eerste laptopkoelers waren zeer eenvoudige producten die je vandaag de dag nog steeds heel goedkoop kunt krijgen. Het was een eenvoudige kunststof koffer met een ingebouwde ventilator en USB – aansluiting. In principe is dit ontwerp hetzelfde gebleven, maar verschillende fabrikanten hebben de koelers verbeterd, zodat een nog betere koelprestatie kan worden bereikt. Zo zijn er veel koelers op de markt met meerdere kleine ventilatoren die een nog uitgebreidere en uniformere koeling beloven. De ventilatoren zijn ontworpen om nog meer omwentelingen in dezelfde tijd te bereiken, en de loopkracht van de ventilator is ook voortdurend verminderd.
Ook visueel is er veel veranderd sinds de begindagen. Veel fabrikanten hechten veel belang aan dat de laptopkoeler niet alleen een hulpmiddel is, maar ook een visuele „blikvanger“.
Nieuw is ook dat de hoek van veel koelers kan worden aangepast om het werken met deze koelers nog comfortabeler te maken.

Voordelen van het online kopen van een Laptopkoeler

Het voordeel is hier duidelijk – vergelijk prijzen en zie beoordelingen van andere gebruikers! Je kunt tegenwoordig bijna alles kopen op het internet. De laptopkoeler is geen uitzondering. Op veel platforms op het internet kun je producten van veel verschillende fabrikanten in één oogopslag zien en je kunt ook de reviews van andere gebruikers lezen om te weten of de Laptop Cooler van hoge kwaliteit is en levert wat hij belooft. Het is ook mogelijk om prijzen te vergelijken. U kunt op het internet zoeken naar de koeler die biedt wat u wilt en de beste prijs heeft. Je hoeft hiervoor niet naar verschillende winkels te gaan, maar je kunt de geselecteerde laptopkoeler direct online bestellen en meestal twee of drie dagen later thuis hebben.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een laptopkoeler?

Bij de aankoop van een laptopkoeler moet u ervoor zorgen dat de afwerking van hoge kwaliteit is en dat de behuizing van de koeler stabiel is.
Als u speciale extra functies op de Laptopkoeler wilt hebben, moet u ervoor zorgen dat deze functies ook beschikbaar zijn op de geselecteerde Laptopkoeler.
Om teleurstelling te voorkomen, moet u de beoordelingen van andere gebruikers lezen voordat u een aankoop doet.

Handige accessoires voor een laptopkoeler

Het voordeel van een laptopkoeler is dat je geen andere accessoires nodig hebt! Alles is inbegrepen, je hebt geen verdere extra’s nodig.
Als u wilt, kunt u een anti-slip basis voor de koeler krijgen, zodat de koeler kan worden de laptop kan niet op tafel komen. Dit is echter geen must, want veel koelers zijn al gedeeltelijk voorzien van rubberen onderdelen aan de onderkant die het wegglijden voorkomen.