LED-onderhoudslamp

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk LED-onderhoudslamp

Wat is een LED-onderkastarmatuur?

Een onderkastarmatuur, is een innovatieve technologie waarmee licht niet langer alleen een bruikbaar object is, maar juist bijdraagt aan de decoratie. Onderkastarmaturen kunnen, zoals de naam al aangeeft, onder meubels worden geplaatst, in kasten of zelfs in ruimtes waar de ruimte het gebruik van een normale lichtbron niet toelaat. Sommige onderkastarmaturen zijn al uitgerust met een bewegingssensor, zodat het in- en uitschakelen niet nodig is.
De meeste lampen in deze categorie zijn vrij onopvallend ontworpen, maar ze zijn al lang verkrijgbaar in geavanceerde lampoptieken, voor doeleinden waar ze niet onder gebouwd zijn. Een mooi alternatief voor de normale lamp.

Afhankelijk van wat u wilt bereiken, is er een grote verscheidenheid aan onderkastarmaturen.
Voor kleinere projecten zijn er LED-onderkastverlichting op batterijen die worden geactiveerd door druk of zelfs door een bewegingssensor. Voor een geplande installatie in of onder het meubilair is het belangrijk dat de lampen een passende voedingskabel hebben, bij de meeste onderkastverlichting is dat een beetje kort. Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat de onderkastverlichting altijd zo is geïnstalleerd dat deze de hele ruimte verlicht, wat ook belangrijk is in keukens of werkplekken. Let ook op de kleur van het licht. Terwijl een koud LED-licht meer geschikt is in werkruimten, moet het licht in woonkamers vrij warm zijn.

Zo gevarieerd als de varianten van de LED-onderkastarmatuur zijn, zo gevarieerd zijn ook de mogelijke toepassingen.
Naast de reeds genoemde installatie In de keuken of andere werkkamers kan LED-onderkastverlichting worden gebruikt in de badkamer, slaapkamer of woonkamer om een mooie lichtsfeer te creëren. Voor ruimtes zoals de badkamer, die vaak kortstondig worden gebruikt, zijn LED-spots met bewegingssensor ook een goede keuze, zodat de vervelende zoektocht naar een lichtschakelaar eindelijk voorbij is. Een speciale categorie van onderkastarmaturen, zijn ook de opbouwarmaturen, dit zijn armaturen die onder wandkasten kunnen worden geïnstalleerd om de ruimte eronder optimaal te verlichten. Een andere innovatie in de onderkastverlichting is de Ambilight, diverse monitoren. Met eenvoudige onderkastarmaturen kan dit effect worden bereikt op bijna elk meubelstuk op alle gebieden van het leven.

Onze Top 10 – LED-onderkastarmatuur

Een alternatief voor de vrij stijve, langwerpige onderkastverlichting kan ook een LED-strip zijn, die in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is en in zijn structuur meer weg heeft van een vlakke lichtketen. Vooral als het gaat om de discrete verlichting van meubels kunnen deze banden worden gebruikt, omdat ze flexibel zijn en tot op zekere hoogte kunnen worden gebogen om zich aan te passen aan de vorm van het meubilair.
Een ander alternatief zijn vloerlampen en ook vloerlampen.
Vloerlampen zijn, zoals de naam al aangeeft, ingebed in de vloer en meestal moeilijk te realiseren.
Ook halogeenspots zijn door de technologische ontwikkeling een reëel alternatief. De roep van halogeenvlekken om echte energievreters is niet langer waar. De meest voorkomende lampen, die onder de afkortingen E14 en E24 worden vermeld, zijn ook eco-halogeenlampen en worden in bijna elk huishouden gebruikt. Vooral bij oudere bestaande armaturen kunnen deze lampen het licht terugbrengen in ruimtes. In de Qua energie-efficiëntie verbruiken ze ongeveer evenveel energie als een LED van dezelfde categorie, maar hebben ze een iets lagere lichtduur, van maximaal 15.000 lichturen, terwijl een LED een duur heeft van ongeveer 20.000 uur. Ook moet worden opgemerkt dat halogeenlampen niet onmiddellijk hun volle lichtsterkte bereiken, maar 2-5 minuten nodig hebben om op te warmen.

Het gebied van de LED-marketing is al lange tijd breed ingeburgerd, bijna elke handel heeft verschillende aanbiedingen, het zou buiten het bestek vallen om ze allemaal op te sommen, dus ik beperk me tot de bekendere merken, die ook goed tot zeer goed hebben gescoord in de huidige LED-onderkastjeslichttest.
De marktleiders zijn waarschijnlijk de bedrijven Licht-Effekt, Sebson, Albrillo en Osram. Al deze LED Under-Cabinet Lights hebben een goede tot zeer goede beoordeling op diverse dealerportalen op het internet en ook in de LED Under-Cabinet Lights Test hebben ze een goede prestatie geleverd.
Maar ook minder bekende merken als Hera of het eigen merk meubelzaken zijn niet per se slechter – hier is het altijd belangrijk om te letten op de energiezuinigheid en de lumenhoogte.
Wat de prijs betreft, zitten ze alle drie in dezelfde categorie en zijn ze zeker betaalbaar voor een prijs van 20 tot 30 euro.

De trend in de ontwikkeling van LED’s blijft zich ontwikkelen in de richting van innovatieve oplossingen tegen betaalbare prijzen, wat ons als consument natuurlijk ten goede komt.
Maar ook de uitbreiding van het productassortiment en nieuwe functies zouden binnenkort op de markt beschikbaar moeten zijn. Wat ik vooral leuk vind is het idee van een intelligente inbouwlamp die automatisch herkent wat de gebruiker van een ruimte doet en het licht in de ruimte aanpast aan de situatie. Het gaat er hier vooral om hoeveel licht een activiteit nodig heeft om een optimale om te worden uitgevoerd.
Ook zal er binnen afzienbare tijd een nieuwe radiotechnologie op de markt verschijnen, de zogenaamde Li-Fi-technologie, die het mogelijk maakt dat de lampen tien keer sneller reageren op radiobevelen. Zoals u kunt zien is dit nog steeds een toekomstige innovatie, maar aangezien de huidige LED-systemen al behoorlijk volgroeid zijn, zijn grote sprongen in de ontwikkeling nog niet mogelijk.

Het voordeel dat online winkelen in het algemeen aanbiedingen is waarschijnlijk de eenvoudige verwerking. Vooral bij aankopen in de technologiesector is het vaak zeer nuttig om de klantenbeoordelingen in de beslissing op te nemen, omdat ze kunnen profiteren van de aankoop van anderen en zo op voorhand te weten kunnen komen of de geselecteerde LED-onderkastarmatuur geschikt is voor hun plannen. Een ander voordeel is het brede scala aan keuzes dat een winkel die niet gespecialiseerd is in LED-technologie nooit kan bieden. Ook de verschillende LED-onderkastlamptestrapporten brengen licht in het donker.

Bij de aankoop van een LED-onderkastarmatuur moet u altijd rekening houden met de energie-efficiëntie, omdat dit ook bepalend is voor de levensduur van de lamp. Belangrijk naast de energie-efficiëntie is ook het lumengetal. Hoe hoger de lumens, hoe helderder de lamp. In een werkruimte is de zogenaamde cool white lamp vrij effectief omdat deze een optimale helderheid produceert. In andere kamers, waar gezelligheid belangrijker is, zijn warm witte lampen geschikter. Een ander criterium dat in aanmerking moet worden genomen is het verbindingssysteem. Waar is het dichtstbijzijnde stopcontact, hoeveel kabel is er nodig? Of als er misschien geen directe stroombron is, kunt u de batterij-versie gebruiken.

De De meest voorkomende accessoires voor LED-strips zijn kabels en adapters. Enerzijds om meerdere geschikte LED-lampen met elkaar te verbinden, anderzijds om de aansluitkabels te verlengen. Hier variëren de beschikbare afmetingen van de aansluitverlenging tussen 1 – 2,5 meter. Er zijn ook laagspanningsadapters verkrijgbaar bij verschillende leveranciers, waarmee meerdere LED-onderbouwlampen kunnen worden gekoppeld en dus maar één keer op het lichtnet hoeven te worden aangesloten. Minder gebruikelijk zijn externe dimmers en bewegingssensoren. Deze worden tussen de voeding en de lampen geplaatst wat geen probleem is met de stekkeraansluitingen van de meeste lampen.

LED-onderkastverlichting is een zeer nuttige en veelzijdige technologie die in bijna elk huishouden kan worden gebruikt. Uw investering betaalt zich snel terug en kan een mooi woongevoel ondersteunen.