Lichaamsweegschaal

Test & vergelijk Lichaamsweegschaal

De beste lichaamsschalen 2022 in vergelijking

Het is belangrijk om uw gewicht regelmatig te controleren, vooral voor uw gezondheid. De weegschaal biedt een snelle en betrouwbare meting. Er zijn echter verschillende soorten schalen beschikbaar, dus u zult zich al snel afvragen welke de beste is. Het volgende artikel bevat veel interessante en nuttige informatie over lichaamsschalen.

Wat is een weegschaal?

Een weegschaal is een apparaat dat je gewicht laat zien.

Hoe werkt een weegschaal

Een weegschaal werkt heel eenvoudig. Eerst wordt de weegschaal ingeschakeld, dan sta je gewoon gelijkmatig op de weegschaal. Na enkele seconden is het resultaat af te lezen en is uw eigen gewicht voortaan bekend. Het is aan te raden om jezelf af en toe te wegen om je eigen gewicht onder controle te houden. 1 keer per week zou moeten volstaan. De weegschaal moet op een harde en vlakke vloer staan. Op een tapijt zullen de resultaten echter onnauwkeurig zijn.

Toepassingsgebieden van een weegschaal

Een weegschaal wordt meestal privé gebruikt, maar een weegschaal is ook te vinden in een dokterspraktijk of ziekenhuis.

Wie heeft er een weegschaal nodig?

In elk huishouden moet een weegschaal worden gevonden.

Welke soorten lichaamsschalen zijn er?

Er zijn verschillende soorten schalen en verschillende ontwerpen. Er zijn digitale en mechanische weegschalen. De mechanische weegschaal bepaalt bijvoorbeeld alleen het zuivere lichaamsgewicht. Met een elektronische weegschaal kan daarentegen een lichaamsvetanalyse worden uitgevoerd. Er is ook een schaal voor mensen met overgewicht. Dit heeft een hoger maximaal meetbereik dan normaal De meeste weegschalen hebben een modern ontwerp. Meer en meer populair zijn de trendy lichaamsschalen in retro-look. Zulke speciale weegschalen zijn echte blikvangers in de badkamer. Er zijn ook weegschalen die speciaal voor baby’s zijn gemaakt.

Koop onze Top 10 – lichaamsweegschaal

Toepassingsgebied van de weegschaal

Een weegschaal wordt gebruikt om het gewicht te bepalen.

Eisen voor een goede weegschaal

Een goede weegschaal moet stabiel zijn en een lange levensduur hebben.

Voor- en nadelen van een weegschaal

Voordelen:

Het eigen gewicht kan worden bepaald. Het is ook mogelijk om de spiermassa of de BMI-waarde te achterhalen met een weegschaal.

Nadelen:

Complexe lichaamsschalen kunnen duur zijn.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een weegschaal?

Voordat u koopt, moet u overwegen wat u van de weegschaal verwacht. Het is raadzaam om een kleine checklist te maken. Bij de aankoop kunnen alle criteria dan worden uitgewerkt en gecontroleerd, zodat niets wordt vergeten. Sporters hebben bijvoorbeeld heel andere eisen aan een weegschaal dan mensen die gewoon regelmatig hun gewicht willen controleren. Bovendien moet er een groot loopvlak beschikbaar zijn, afhankelijk van de hoogte en het gewicht. Bovendien moet een goede weegschaal niet te zwaar zijn, zodat hij gemakkelijk kan worden verplaatst, bijvoorbeeld bij het schoonmaken.

Innovaties op het gebied van lichaamsschalen

Tegenwoordig zijn er lichaamsschalen met WLAN. Met dergelijke schalen kunnen de meetresultaten direct naar de mobiele telefoon worden getransporteerd. Dit is vooral praktisch als de consument gebruik maakt van fitnessapps of apps voor gewichtsverlies.

Welke fabrikanten van weegschalen zijn er?

Fabrikanten van weegschalen zijn bijvoorbeeld ETEKCITY, Uten en RENPHO.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van weegschalen

Toonaangevend Fabrikanten van weegschalen zijn onder andere AEG, Beurer en Soehnle.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik het beste mijn weegschaal kopen?

Lichaamsweegschalen zijn te koop via internet en in speciaalzaken. Er is echter een grotere selectie op het internet, zodat bij de aankoop rekening kan worden gehouden met alle gewenste criteria. Een lichaamsschaaltest is ook praktisch. Dit kan de aankoopbeslissing vergemakkelijken. Snelle levering en verschillende betalingsmogelijkheden maken het winkelen gemakkelijk en gemakkelijk.

Wetenswaardigheden & gids voor lichaamsschalen

Een weegschaal kost meestal tussen de 15-40 euro.

Nuttige accessoires voor de weegschaal

Voor de digitale weegschaal zijn regelmatig nieuwe batterijen nodig.

Alternatieven voor lichaamsschalen

Er is geen alternatief voor een weegschaal.