Lichtgewicht sit-buggy

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Lichtgewicht sit-buggy

Een sit-buggy is het meest geschikt voor oudere kinderen die al lang veilig zitten. Alleen dan is de rugspieren voldoende ontwikkeld voor dit. De rugleuning van een sit-buggy kan niet worden aangepast.
De buggy is praktisch voor winkeltrips, reizen of voor de dierentuin. Omdat het klein bij elkaar gehouden kan worden en meestal erg licht is. Hij neemt niet zoveel ruimte in beslag als een kinderwagen en is daarom flexibel te gebruiken en mee te nemen. Het is gemakkelijk te duwen en is wendbaar, zodat u door smalle hoeken kunt komen.

Een goede buggy moet gemakkelijk en snel te monteren zijn. Dit maakt het gemakkelijk om te transporteren. Een laag gewicht is ook een voordeel. Vooral als je hem meeneemt, is het niet moeilijk om hem met een laag gewicht te slepen. Je moet onthouden dat het kind dan altijd bij je is.
Het is ook belangrijk dat de buggy een goed zitcomfort biedt voor het kind als de reis ermee wat langer duurt. Dit betekent dat u erop moet letten of er een bekleding is en of de buggy verend is. Goede banden zijn ook belangrijk en er moet ook een zekere mate van stabiliteit zijn. Want vooral wanneer u de buggy meeneemt op vakantie en een rondrit maakt, die misschien niet op vlak terrein plaatsvindt, is dit een voordeel.
Maar het belangrijkste is dat de auto de nodige veiligheid heeft, dus wordt gecontroleerd door de TÜV en dat er een goede parkeerrem is.

De buggy is zeer praktisch voor grotere kinderen vanaf ongeveer 1 jaar die nog geen of kan niet lang meer lopen. Het kind hoeft dus niet de hele weg gedragen te worden, maar kan comfortabel in de buggy zitten en uitrusten.
Daarnaast kan de buggy ook vrij flexibel worden meegenomen, omdat hij klein kan worden opgevouwen. Dit is niet alleen zeer interessant voor winkeltrips, maar ook voor vakanties of weekendtrips – vooral als u met het openbaar vervoer reist. Er is meestal weinig ruimte beschikbaar. Vooral als er meerdere ouders met kinderen zijn.

Koop onze Top 10 – Lichtgewicht sit-buggy

Voor jongere kinderen die nog niet goed of niet lang genoeg kunnen zitten, is een kinderwagen of de sportieve bevestiging van de combi-kinderwagen zeker zinvoller. Deze twee alternatieven zijn niet alleen vriendelijker voor de rug, maar ook comfortabeler. Want hier kan zowel de rugleuning als de voetsteun individueel worden aangepast. Daarnaast zijn deze versies ook zachter gestoffeerd en daardoor comfortabeler. De kinderwagen en de kinderwagen kunnen natuurlijk niet zo klein als de buggy samen worden genomen en kunnen daarom niet flexibel worden gebruikt.
Er is ook de babydraagdoek of een babydraagzak zoals de Manduca als alternatief. Op langere reizen met grotere en vaak zware kinderen is dit voor sommige mensen echter niet prettig vanwege het gewicht. Bovendien houdt niet iedereen van dit alternatief.

Er zijn veel verschillende fabrikanten die buggy’s aanbieden. De bekendste zijn onder andere Hauck, Gesslein, Emmaljunga, Peg Perego, Teutonia, Hartan, Safety 1st, ABC Design, Quinny en Bugaboo.
Deze fabrikanten bieden buggy’s aan in verschillende versies en in verschillende prijsklassen. De buggy’s in de hogere prijsklassen hebben meer comfort en vaak wat accessoires. Of ze echt leveren wat ze beloven kan het beste worden achterhaald tijdens een buggytest.

Er zijn regelmatig bijgewerkte versies van de verschillende fabrikanten. Ze zijn dus ergonomischer, comfortabeler en hebben interessante extra’s. Vaak is het ontwerp ook aangepast aan de huidige mode en lijkt het dus fris en hip. Er zijn ook de zogenaamde Jogger Buggys, die slechts 3 wielen hebben. Dit zijn dan twee wielen achteraan en één voorin. Deze zijn meestal speciaal verend en gewatteerd, zodat u ze kunt gebruiken bij het joggen of lopen.

Het aanbod van buggy’s op het internet is veel gevarieerder dan in de winkel. Natuurlijk kunt u de buggy’s bekijken en ter plaatse een proefrit maken. Maar als u een speciaal model of een speciale variant wilt, kunt u deze vaak alleen online vinden. Daarnaast kunt u de verschillende modellen beter met elkaar vergelijken en ook zoeken naar actuele aanbiedingen. En je kunt op het internet kijken voor testbeoordelingen, hoe de favoriet heeft gepresteerd.
Een ander voordeel van online kopen is natuurlijk dat u de buggy met een paar klikken kunt kopen en direct bij u thuis kunt laten bezorgen.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid: Heeft de favoriet een TÜV-stempel? Is er een parkeerrem?
Andere factoren zijn de gevouwen grootte en het gewicht. Past de auto in de auto? En kan het gemakkelijk gedragen worden?
Hoe zit het met comfort? Is de buggy comfortabel gestoffeerd? Dit is belangrijk als je er lange tijd mee op reis bent.
Kunnen de duwhandgrepen/kan de schuifregelaar in hoogte worden versteld? Als dat het geval is, kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan uw eigen grootte. kan worden aangepast. Dit maakt het duwen comfortabeler, omdat je niet altijd met je benen hoeft te duwen.
Zijn de wielen groot of klein en kunnen ze worden vergrendeld als dat nodig is? Duwen is bijvoorbeeld comfortabeler in winkels en je kunt beter om de hoek komen.
Het is ook altijd interessant om te zien welke accessoires al zijn inbegrepen. Soms is een regenhoes al af fabriek inbegrepen, bijvoorbeeld.

Afhankelijk van het feit of deze al bij de aanschaf van de buggy was inbegrepen, kunnen een regenhoes, een zonnezeil en een voetenzak nuttig zijn. In het geval van het zonnezeil kan natuurlijk ook gekozen worden voor een uitneembare parasol. De meeste fabrikanten bieden dit ook aan als een handig extraatje bij het ontwerp van de buggy.
In de zomer is een insectengaas een goede optie. Zo is het kind goed beschermd tegen de vervelende muggen.
Ook praktisch is een net, dat aan de schuifregelaar kan worden bevestigd. Hier kunt u gemakkelijk wat spullen opslaan en ze zijn snel beschikbaar.