Lijnzaadolie

Test & vergelijk Lijnzaadolie

De beste lijnzaadolie 2022 in vergelijking

Veelzijdig en waardevol – herontdek lijnolie

Lijnolie wordt al sinds het begin in de keuken gebruikt en ook nu nog speelt de grondstof lijnolie een belangrijke rol in de gezondheidsindustrie. Daarom is de gids LeinsamenOel Test bedoeld om belangrijke informatie te geven over dit waardevolle en duurzame product.

Wat is lijnzaad preciesöl?

Lijnzaadolie wordt verkregen uit de lat van de vlasplant „linum usiatissimum“ en zijn rijpe zaden. In de teelt worden de planten gedifferentieerd in vezelvlas of olievlas, afhankelijk van de productiemethode. Er wordt ook een onderscheid gemaakt tussen de verschillende persmethoden die worden gebruikt om verschillende soorten olie te produceren.

Historische feiten over lijnzaadöl

In de tijd van de oude Egyptenaren werd de plant voornamelijk geteeld voor de productie van linnen en vlas. De oliehoudende zaden werden al vroeg erkend als een waardevol medicinaal en cosmetisch product en vervullen vandaag de dag nog steeds hun doel in verschillende industrieën. Linnen werd later vervangen door het goedkopere katoen.

Onze Top 10 – Lijnolie kopen

Hoe wordt vlaszaadöIk heb gewonnen?

Koudpersproces:
Hier wordt de schroefwals gebruikt, die de rijpe zaden van de vlasplant bij temperaturen onder 40 graden drukt. Door de druk en de daaruit voortvloeiende hitte is de olie

eruit gehaald.

Omdat lijnzaadolie snel bitter wordt als het in contact komt met zuurstof en licht, hebben fabrikanten een productieproces bedacht dat zuurstof uitsluit.
Het persen vindt plaats in de schroefwals door een zuurstofarme beschermende atmosfeer.
Hete persing:
Bij dit persproces wordt het gedroogde lijnzaad vermalen en vervolgens met water vermengd. Een hydraulische pers geeft dan de olie vrij, die verontreinigd is met zwevende deeltjes. Deze moet dan chemisch worden gereinigd en is daarom alleen geschikt voor industrieel gebruik.

Welke soorten lijnzaadolie zijn er?

Lijnzaadolie voor menselijke consumptie
Alleen koudgeperste lijnolie is geschikt voor consumptie. Het mag echter alleen worden gebruikt om koud te koken, bijvoorbeeld in salades, dips of om groenten te verfijnen.

Lijnzaadolie voor het cosmetische veld
De koudgeperste lijnolie is zeer populair in de cosmetische sector, vooral voor de huidverzorging. Het verfijnt crèmes, douchebaden, badadditieven of zalven.

Lijnzaadolie voor industriële doeleinden
De warmgeperste olie wordt vaak gebruikt in de industrie en de handel als bindmiddel of conserveermiddel. Door het productieproces bevat de olie geen voedingsstoffen en mineralen meer en is niet geschikt voor consumptie.

Voor welke doeleinden wordt lijnzaadolie gebruikt?

– Bescherming van de botten
– voor toepassing op de huid, voor huidverzorging
– voor huidontstekingen, eczeem, irritaties
– voor gezonde voedingssupplementen

Het natuurproduct is een bekende remedie voor de volgende ziekten voor artsen en alternatieve geneesheren:

– Artrose
– verhoogd cholesterolgehalte
– darmklachten
– Diabetes
– Cardiovasculaire aandoeningen
– Osteoporose
-reumatische klachten
– flebitis, veneuze occlusie

Lijnzaadolie wordt ook veelvuldig gebruikt in de alternatieve diergeneeskunde, voor de hierboven genoemde klachten.

Voor- en nadelen van lijnolie

Voordelen:
De genezende kracht van lijnzaadolie is nog niet voor 100% bewezen, maar onderzoekers erkennen de waarde van het hoge omega 3-vetzuurgehalte. De olie kan extern worden gebruikt in de vorm van enveloppen of voor interne behandeling. Het product is zeer veelzijdig en heeft zijn waarde vooral bewezen bij de behandeling van huid- of cholesterolproblemen.

Nadelen:
Lijnzaadolie is niet geschikt om te bakken, maar lijnzaadolie is uitstekend geschikt om toe te voegen aan salades, sauzen en dips. De geopende fles lijnolie moet snel worden gebruikt, omdat het hoge gehalte aan alfa-linoleenzuur binnen ongeveer 10 weken tot een bittere smaak van de olie kan leiden. De flessen moeten in kleinere doses worden aangeschaft. Bescherm de gesloten flessen goed tegen zonlicht en hitte.

Welke toonaangevende fabrikanten van lijnolie zijn er?

Fabrikant in testvergelijking 2019

– Dr. Budwig Omega 3 lijnzaadolie
– Byodo organische lijnolie
– Plaats: Oliemolen Oplosbare organische lijnolie inheems

Waar moet je op letten bij het kopen?

Vermijd bij de aankoop van biologische producten het risico op het gebruik van met pesticiden verontreinigde oliën. De consument moet ook aandacht besteden aan duurzame teelt. De olie moet helder van kleur en structuur zijn.

Internet vs. gespecialiseerde handel – waar kunt u lijnzaadolie kopen?

Lijnzaadolie kan worden gekocht in apotheken, natuurvoedingswinkels, biowinkels of drogisterijen. De prijzen variëren afhankelijk van

Duurzaamheidswaarden in het teeltproces of in het organisch landschap. Het aanbod van de internetwinkels is divers, dus het is de moeite waard om te vergelijken met de natuurvoedingswinkel om de hoek.

Nuttige accessoires voor toepassing en dosering

Voor de juiste dosering is een pipet van glas of vaatwasmachinebestendig.
Plastic.