Luifeltapijt

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Luifeltapijt

U heeft waarschijnlijk ook een luifel voor uw camper. Maar dat is precies waar je een luifeltapijt voor nodig hebt. Je weet niet op welke camping je gaat landen. Sommige zijn erg zanderig, soms is de grond erg steenachtig. Nu moet u op zijn laatst nadenken over het kopen van een luifeltapijt. Er zijn echter veel verschillende modellen op de markt en de luifeltapijttest maakt de beslissing om luifeltapijt te kopen veel gemakkelijker. Sommige modellen zijn zelfs op veel campings verboden. Als er een grasveld op de camping is, zijn schilderszeilen die geen water of lucht doorlaten zeker niet toegestaan. U dient de luifeltapijttest zeer zorgvuldig te lezen, omdat deze u een goed advies geeft over de conditie van het luifeltapijt. Voordat u zo’n tapijt koopt, moet u de luifeltapijt-test lezen, waarbij materiaal, kleur en afwerking een belangrijke rol spelen.

Hoewel dit een zeer goedkope oplossing is, is het niet echt aan te bevelen. Als je een goedkoop schildersdoekje gebruikt, dood je in zeer korte tijd al het leven. Dat wil je zeker niet, want kamperen betekent puur natuur. Er zijn nog vele andere mogelijkheden en de luifeltapijttest zal u vertellen over de verschillende tapijten.

stijl=“font-size:small;„Sommige kampeerders gebruiken helemaal geen luifeltapijt, maar dit kan natuurlijk alleen als de grond echt een zeer goed onderhouden gazon is. Veel campings hebben echter een zanderige en steenachtige ondergrond, dus het is moeilijk om zonder luifeltapijt te komen. Anders draagt u voortdurend zand en vuil in de caravan en staan zelfs uw campingstoelen niet veilig.

Er is een enorm aanbod van tapijten en het is niet eenvoudig om het juiste luifeltapijt te vinden. Ze verschillen allemaal in prijs en zijn gemaakt van veel verschillende materialen. Maar wat echt het beste tapijt is voor de luifel kan niet zo gemakkelijk worden beantwoord. Iedere kampeerder heeft immers zijn of haar persoonlijke smaak en voorkeuren. Als u veel onderweg bent, moet het luifeltapijt natuurlijk niet te zwaar zijn en gemakkelijk op te bergen.

Voor een permanente kampeerder is het gewicht van het tapijt echter niet belangrijk.

Welke kleur u kiest, hangt natuurlijk ook af van uw smaak. U zult echter vaak groene of grijze tapijten zien, waarschijnlijk om het gazon of het zand te imiteren. De kleur is echter niet relevant, luifeltapijten zijn verkrijgbaar in alle kleuren en met de meest uiteenlopende patronen. Uw luifeltapijt mag ook niet waterdicht zijn, lucht en water moeten erdoorheen. Anders worden de planten eronder vernietigd. Planten en gazons moeten U moet echter wel kunnen ademen, anders laat u een modderige woestijn achter voor de volgende kampeerder op het perceel.

Als u veel reist, moet het tapijt zeker licht en gemakkelijk op te bergen zijn. Natuurlijk moet het slijtvast zijn en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien mag het niet rotten en moet het UV-bestendig zijn. De meeste luifeltapijten worden op rol verkocht, dus u moet het tapijt eerst op de juiste maat krijgen. Natuurlijk mag het materiaal niet rafelen. De meeste tapijten voldoen echter aan alle eisen, het zijn buitentapijten die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

Onze Top 10 – luifeltapijt

Zoals alles in het leven heeft een luifeltapijt voor- en nadelen. Een tapijt met een merknaam heeft altijd de voorkeur, maar ook hier zijn er grote verschillen. In ieder geval moet uw tapijt bestand zijn tegen schimmelvorming en er ook voor zorgen dat het gemakkelijk te reinigen is, anti-slip is en niet te veel weegt.

Het nadeel van sommige modellen is dat ze rafelen en niet erg duurzaam zijn. Sommige modellen zijn ook zo licht, dat ze op de hoeken moeten worden vastgezet, anders blijven ze niet op de grond staan.

Schoonmaak

Bij regen of sneeuw kan het tapijt snel vuil worden en omdat met name luifeltapijten meestal voorzien zijn van een honingraatstructuur, kan de grond zich ook omhoog duwen en het tapijt bevuilen. Nu ziet het tapijt er gewoonweg niet meer mooi uit en moet het worden gereinigd. Het wassen van de tapijten in de wasmachine is geen goed idee, meestal is de trommel van de wasmachine gewoonweg te klein.

Gebruik gewoon wat water en zeep en schrob het tapijt grondig. Zelfs met een hogedrukreiniger werkt het perfect. Spreid eerst het tapijt uit en maak het schoon met een bezem. Schrob het tapijt vervolgens met zeep en veel water en spoel het ten slotte af met schoon water. Gedaan!

Er is hier niet veel verschil, maar uw luifeltapijt moet wel „lichtecht“ zijn. Anders zou het meteen verbleken in de hete zuiderse zon. Een luifeltapijt moet ook worden vastgezet, anders kunnen de uiteinden in de wind omslaan. Meestal zijn echter nietjes of haringen bij de levering inbegrepen. Kantelende randen zijn een „struikelgevaar“ en niemand wil op vakantie gewond raken.

<span12pt;“>Welke luifeltapijt nu het beste model is, hangt natuurlijk af van uw smaak. Natuurlijk speelt ook de prijs een belangrijke rol. Een tapijt met honingraten heeft echter de voorkeur voor een zanderige ondergrond, een ondergrond met scherpe stenen of een zeer oneffen ondergrond, geschuimde tapijten zijn veel beter. Geschuimde tapijten zijn robuust en scheurvast, maar luifeltapijten met een honingraatstructuur zijn eleganter. Ook hier heeft u veel meer keuze, deze tapijten hebben de wildste patronen, strepen of ruitjes, etc.

Zeer bekend is het bedrijf Brunner, de fabrikant Arisol of ook Fridola en casa pura. Dit zijn allemaal merkfabrikanten die alleen de beste materialen gebruiken en waar de prijs-prestatieverhouding goed is. U moet altijd belang hechten aan kwaliteit.

Nu vindt u bij elke kampeeruitbater luifeltapijt. Maar u zult zeker vinden wat u zoekt op het internet, waar het aanbod zeer groot is en u kunt profiteren van kleine prijzen. Blader door de vele winkels, ook u zult blij zijn met een online aankoop. U kunt de vele modellen op uw gemak met elkaar vergelijken en wanneer u „uw“ zonnetapijt heeft gevonden, brengt de pakketdrager het naar uw deur. Eigenlijk kan het niet comfortabeler zijn. U bent gegarandeerd tevreden.