Maïspleister

Link
Verf├╝gbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Maïspleister

Wat is een kippenoogvlek?

Er zijn verschillende manieren om een ma├»soog te bestrijden. Een van hen is de Kippenoogband. U kunt ze gratis kopen in de apotheek, maar ook in drogisterijen of supermarkten. De meeste kippenoogvlekken hebben een uitsparing in het midden van de vlek, die doordrenkt is met salicylzuur. Dit actieve ingredi├źnt wordt verondersteld de cornificatie binnen enkele dagen te verwijderen. Ma├»svlekken zonder deze werkzame stof zijn in de eerste plaats bedoeld om druk en pijn te verlichten.

Vereisten voor een goede maïspleister

Een goede kippenoogvlek moet een voldoende sterke kleefkracht hebben. Dit is vooral belangrijk omdat de patches meestal dagenlang moeten worden gedragen en het product in die tijd niet mag uitglijden. Het wordt ook aanbevolen dat de kippenooglap salicylzuur bevat om de verhoorning actief tegen te gaan.

Toepassingsgebied van de kippenoogvlek

De kippenoogpleister wordt gebruikt voor acute klachten van een kippenoog. Kippenogen zijn een verdikking van het hoornvlies en zijn meestal te vinden op de voeten, vooral aan de bovenkant van de tenen. Ze worden veroorzaakt door te veel druk van bijvoorbeeld verkrampte schoenen.

Onze Top 10 – ma├»spleister

Wat zijn de alternatieven voor een kippenoogvlek?

Naast de kippenooglap is er ook de mogelijkheid om speciale tincturen of zelfs pennen te gebruiken. De kippenoogtincturen bevatten ook salicylsure als actief ingredi├źnt, dat de cornificatie zou moeten oplossen. De tinctuur wordt meerdere malen per dag op het getroffen gebied aangebracht.
Dezelfde werkzame stof wordt ook gebruikt voor de speciale Kip-eye pennen bevatte. Hier is de toepassing iets directer en eenvoudiger dan bij tincturen.
Een ander alternatief is een hoornvliesvliegtuig. Hiermee kan het hoornvlies worden verwijderd. Omdat ze een scherp mes hebben, moet de toepassing worden gedaan door chiropodisten of artsen.

Welke fabrikanten van hoornvliespleisters zijn er?

Ondertussen zijn er veel fabrikanten in verschillende prijssegmenten voor kippenoogvlekken. De bekendste fabrikanten zijn Scholl, Hansaplast en Compeed.

Innovaties op het gebied van kippenoogvlekken

Een echte revolutie heeft de afgelopen jaren niet plaatsgevonden. Er moet echter worden benadrukt dat kippenoogvlekken nu in verschillende maten en vormen verkrijgbaar zijn. Dit maakt het mogelijk om het product op elk deel van de voet en ook op elke voetvorm te gebruiken.

Voordelen van het kopen van een kippenooglapje op het internet

Zoals bij veel andere producten kunnen kippenoogpatches via het internet worden gekocht. Door prijsvergelijkingsplatforms heeft men de mogelijkheid om ook met dit artikel contant geld te besparen. Bovendien heeft u als klant een grotere keuze. Waar in drogisterijen misschien maar 1 tot 3 fabrikanten vertegenwoordigd zijn, vindt men alle fabrikanten gebundeld in het internet.

Waarop letten bij het kopen van een kippenooglapje?

Bij de aankoop van een kippenooglapje moet u letten op het aantal lapjes in ├ę├ęn verpakking. Sommige fabrikanten bieden tot 4 stuks van de patches in ├ę├ęn verpakking aan. Andere fabrikanten bieden tot 8 patches aan tegen een kleine meerprijs. Het is ook de moeite waard om eens goed te kijken naar de informatie van de fabrikant op de achterkant van de verpakking. Vaak kun je daar de hint vinden of de kippenoogvlek de werkzame stof salicylzuur heeft of niet. Zo bespaart men Slechte koop.

Handige accessoires voor kippenoogvlekken

Verdere accessoires zijn niet echt nodig bij de aankoop van een kippenooglapje. Maar wie iets goeds voor zijn voeten wil doen, kan toch terugvallen op een voetbad. Dit maakt het gemakkelijker om de hoornlaag van de voet te verwijderen na het aanbrengen van de pleister. Bovendien kunt u het nuttige met het aangename combineren en het gebruiken om uw voeten heerlijk zacht te verzorgen.