Massagebank inklapbaar

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Massagebank inklapbaar

Een massagebank is een belangrijk hulpmiddel, vooral voor masseurs, om een behandeling correct uit te voeren. Bovenal moet het comfort goed zijn, zodat het lichaam zich kan herstellen. Een massagebank biedt echter niet alleen een aantal voordelen in de commerciële sector, maar kan ook voor privédoeleinden worden gebruikt. Vooral als het gaat om wellness en ontspanning is de bank in staat om waardevolle diensten te leveren. Naast stabiliteit speelt het aanpassingsvermogen een grote rol.

Tijdens de massagebanktest bleek dat zo’n meubelstuk veel talent heeft. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een stationaire en een mobiele versie. Mobiele banken zijn zeer geschikt voor transport in een voertuig en kunnen eenvoudig worden opgeklapt. Door hun hoogteverstelling kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan de respectievelijke behoeften. Om ervoor te zorgen dat het hoofd bijzonder comfortabel ligt, is er ofwel een hoofdsteun ofwel een gelaatsdeel. Dit zorgt ervoor dat er ook in de buikligging een hoog niveau van comfort wordt geboden. Het toepassingsgebied van een massagebank is zeer groot, want naast een rugmassage kan ook een volledige lichaamsmassage worden toegepast. Dankzij een individuele aanpassing kunnen alle soorten van massage worden gebruikt. Een mobiele versie kan in een paar eenvoudige stappen in elkaar worden gezet en desgewenst gemakkelijk worden opgeborgen.

Bij een massagebank zijn de bekleding en het comfort de belangrijkste factoren. Want alleen als de persoon ontspannen kan liggen, is een rustgevende massage mogelijk. Afhankelijk van de toepassing kan een massage tussen de 15 en 90 minuten duren. Als een behandeling over een langere periode een verandering van positie van de rug naar de buikligging komt vaak voor. Het ligvlak moet groot genoeg zijn om alle delen van het lichaam er direct op te laten liggen. Een kramp leidt niet tot ontspanning. Ook het materiaal van de bank is een belangrijke factor. De massagetafeltest toonde aan dat voor de meeste modellen plastic wordt gebruikt. Dit heeft als voordeel dat het materiaal zich zeer goed aanpast aan de betreffende kamertemperatuur en aangenaam is voor de huid. Een handdoek wordt vaak gebruikt als basis hiervoor. Het aanpassingsvermogen van een massagetafel is ook een belangrijk criterium, omdat het ervoor zorgt dat bijvoorbeeld de spieren van de schouders snel kunnen ontspannen. In ieder geval is een instelbare hoogte hier zeer nuttig. Vooral met betrekking tot de lichaamsgrootte en de respectievelijke massagetechniek. Sommige modellen bieden een aanpassing in verschillende stappen. Ook de verstelbaarheid van het voet- en hoofdgedeelte is belangrijk.

Onze Top 10 – Massagetafel – inklapbaar

Stationaire massagebonden zijn vaak te vinden in massagestudio’s. Deze banken zijn vrij groot en bieden veel ruimte. Door een uitgebreide stoffering bieden ze een hoog ontspannend effect. Omdat de modellen zeer robuust zijn, zijn ze geschikt voor jarenlang gebruik. Vaak zijn er extra voet- en hoofdsecties die voorzien in een individuele aanpassing. Zeer populair zijn de mobiele loungers, die ook in privé-huishoudens zonder problemen kunnen worden gebruikt. De bank kan gemakkelijk worden opgeborgen door middel van een opklapmechanisme. Sommige modellen hebben zelfs een praktische draagtas. In vergelijking met een stilstaand model is de bekleding niet zo luxueus. Het gewicht is echter aanzienlijk lager, zodat transport mogelijk is. is.

Alternatief

Een massagestoel is een echt alternatief voor een massagebank. Dit is een soort fauteuil, waarbij het lichaam wordt gemasseerd. Een dergelijk meubelstuk wordt vaak gebruikt in privé-huishoudens en in kantoren. De massagestoel dient om de spanning in de rug en de nek los te maken. Het grote voordeel is dat er geen behoefte is aan activiteit van een masseur. Deze stoelen zijn vaak in leer of zelfs imitatieleer verkrijgbaar. Ze kunnen worden aangesloten op een gemeenschappelijke voeding en kunnen worden bediend met een afstandsbediening. De ingebouwde elektromotoren zorgen voor een aangename massage. De programma’s zijn geschikt voor verschillende delen van het lichaam, zoals het hoofd, de nek, de benen, de schouders en de rug.

Er zijn een aantal fabrikanten die gespecialiseerd zijn in de productie van massagetafels. Deze omvatten Oakworks Medical, Trautwein, Lemi, Aga, Alvo Medical, Genin en Dong Pin. De verschillen zitten vooral in de grootte en de bekleding. Vooral op medisch gebied wordt veel belang gehecht aan een comfortabele bekleding, zodat de patiënt zich tijdens de behandeling goed kan ontspannen.

Tijdens de massagebanktest bleken de modellen vrij stabiel te zijn en waren ze na korte tijd klaar voor gebruik. Vooral de mobiele modellen kunnen dankzij de eenvoudige techniek snel en betrouwbaar worden gemonteerd. Met een laag gewicht zijn ze ook zeer geschikt voor transport. Met behulp van een comfortabele vulling kan het lichaamsgewicht zeer gelijkmatig over de bank worden verdeeld. De verstelbare hoofdsteunen bieden een overtuigende ligervaring. De meeste modellen zijn zeer robuust en ook olie- en waterbestendig. Dankzij een hoog draagvermogen zijn sommige modellen zelfs bestand tegen 200 kgan gewicht. Door de vele aanpassingsmogelijkheden kan een ontspannende massage plaatsvinden. Dit draagt bij aan een verhoging van het welzijn. Vooral wanneer het lichaam in een natuurlijke houding staat, kunnen spanningen in de spieren worden losgemaakt. Bovendien zijn alle delen van het lichaam gemakkelijk te bereiken tijdens de massage. Als de bank veelvuldig wordt gebruikt, kan deze snel en eenvoudig worden gereinigd om een hoge hygiënestandaard te garanderen.

Bij de aankoop van een massagetafel is het belangrijkste het doel van het gebruik. Moet het meubilair worden gebruikt voor stationair of mobiel gebruik? Een opvouwbaar model is in ieder geval zeer nuttig als het na gebruik in een kast moet worden geplaatst. Een model met een laag intrinsiek gewicht van minder dan 20 kg is geschikt voor veelvuldig gebruik. Om ervoor te zorgen dat zelfs sterke mensen van een massage kunnen genieten, moet het draagvermogen van de bank minstens 150 kg bedragen. Een afwasbare en slijtvaste coating is zeer nuttig. De dikte van de coating moet minimaal 40 mm zijn voor een goed comfort.

Voor sommige modellen zijn er nog accessoires beschikbaar om het comfort verder te verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld een verstelbare hoofdsteun. Ook de arm- en voetsteunen maken het liggen aanzienlijk gemakkelijker. Voor het transport raden wij zeker een transportzak aan, waarin de meubels indien nodig kunnen worden ingepakt.