meubelpoets

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk meubelpoets

De beste meubellak 2022 in vergelijking

Wat is een meubelpoets?

Een meubelpoets is een polijstmiddel dat speciaal is ontworpen voor gebruik op meubels. Het doel van meubelpoetsen is om het oppervlak van een meubelstuk te reinigen en het te laten glanzen. Meubelpoetsmiddelen zijn verkrijgbaar in de vorm van was, olie, sprays en crèmes. De vorm zelf heeft geen invloed op het resultaat, alleen op het gebruiksgemak.

Vereisten voor een goede meubellak

De meubelpoetstest toont aan dat een goed tot zeer goed meubelpoetsmiddel ook een goed tot zeer goed resultaat moet opleveren. De kwaliteit hangt af van hoe goed het meubelpoetsmiddel op het meubel kan worden aangebracht en of het snel wordt opgenomen. Bovendien moet het meubelpoetsmiddel ook een aangename geur hebben. Zeer goede poetsmiddelen hebben een speciale geur, die niet sterk naar citrus of was ruikt.

Onze Top 10 – aanbeveling voor meubellak

Toepassingsgebied van het meubelpoetsmiddel

Meubelpolish kan niet alleen op meubels worden gebruikt, maar ook op houten vloeren en alle soorten hout, bijvoorbeeld in de keuken. Meubelpolish is echter minder geschikt voor zware vlekken, omdat het het hout beschermt in plaats van het vuil te verwijderen.

Wat zijn de alternatieven voor meubellak?

Gewone meubelpoetsmiddelen die verkrijgbaar zijn, kunnen na verloop van tijd een laagje vormen op het meubilair. Dit gebeurt omdat er siliconen in het poetsmiddel zitten. Deze binden aan het oppervlak en kunnen niet altijd tot afzettingen leiden. Om deze reden vaak gebruikt als alternatief voor huishoudelijke producten voor de reiniging en verzorging van het meubilair.

Zo kan bijvoorbeeld een mengsel van olijfolie, azijn en citroen ook dienen als poetsmiddel, zoals de meubelpoetstest aantoont. Afhankelijk van de houtsoort kan het resultaat vrij gelijkaardig of precies hetzelfde zijn als een echte meubelpoets.

Welke fabrikanten van meubellak zijn er?

Renuwell, HAKA, Pronto en Lorito zijn volgens de mening van de klant de beste merken meubellak op dit moment op de markt. Ze zitten allemaal in het hoogste prijssegment, maar hun producten zijn van hoge kwaliteit.

Innovaties op het gebied van meubellak

Er zijn veel verschillende soorten meubellak, waarvan sommige sterk verschillen in consistentie, geur en effect. Daarom komen er voortdurend nieuwe producten op de markt, waaronder nieuwe en verbeterde formules die ontworpen zijn om meubels nog grondiger en zachtaardiger te reinigen.

Voordelen van het kopen van een meubelpoets op het internet

Meubelpoetsmiddelen zijn niet in elke winkel of drogisterij verkrijgbaar, en als dat wel het geval is, is de keuze meestal zeer beperkt. Online kunt u daarentegen een breed scala aan verschillende producten in elke prijsklasse vinden. Bovendien wordt de mogelijkheid van een advies in de winkel meestal niet gegeven, omdat nauwelijks een winkelbediende bekend is met meubelpoetsmiddelen. Op het internet kan men echter terugvallen op een groot aantal meningen en recessies van klanten, die u vertellen welk product in de test bevat wat het belooft.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een meubelpoets?

De meubelpoetstest toont aan dat kwaliteit de belangrijkste factor is bij het polijsten van meubels. Let daarom op de samenstelling en zorg ervoor dat er indien mogelijk geen siliconen in het poetsmiddel zitten. In welke vorm wordt het poetsmiddel, bijvoorbeeld als spray of crème, gekocht? hangt over het algemeen af van jezelf. Sprays zijn makkelijker te verspreiden, maar moeilijker in te wrijven, omdat alles snel moet worden ingewreven, anders kunnen er vlekken ontstaan. Crèmes zijn misschien lastiger in het gebruik, maar een klein deel ervan kan langzaam worden aangebracht en ingewreven.

Handige accessoires voor meubelpoetsmiddel

Een meubelpolish moet met een doek, bij voorkeur van leer of katoen, op het meubel worden gewreven, zodat de polish gelijkmatig wordt verdeeld. Ander gereedschap is niet nodig. Handschoenen kunnen extra worden gedragen voor de veiligheid.