Mobiele telefoon beschermingsfilms

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Mobiele telefoon beschermingsfilms

Kleine schermbeschermer – groot effect

De mobiele telefoon of smartphone is niet meer weg te denken uit het leven van vandaag. Het maakt niet uit wat we doen of waar we naartoe gaan, de mobiele telefoon is overal. Het helpt ons met mobiel bankieren, het boeken van vluchten, het navigeren en herinnert ons op tijd aan onze afspraken. Je zou kunnen zeggen dat de mobiele telefoon een van de belangrijkste alledaagse objecten is. Daarom stoppen we allemaal onze geliefde gsm in de meest uiteenlopende gsm-hoesjes. Maar vaak wordt de bescherming van een bijzonder belangrijk onderdeel van de mobiele telefoon vergeten: het display. Dit is het meest gevoelige onderdeel van een moderne mobiele telefoon en kan bij elke val breken, ongeacht de hoogte. Daarom is het zo belangrijk om uw mobiele telefoon of smartphone te beschermen met een geschikte beschermfolie voor mobiele telefoons.

Maar wat is een mobiele telefoon beschermfolie eigenlijk? Welke voordelen biedt het? Welke fabrikanten worden aanbevolen? In deze mobiele telefoon beschermfolie test worden alle vragen over de beschermfolie beantwoord!

Wat is een gsm-hoes?

Een mobiele telefoon beschermfolie is een speciaal vervaardigde folie voor elk model mobiele telefoon, die is ontworpen om het display te beschermen tegen krassen en glasbreuk. Het kan op een later tijdstip op de mobiele telefoon worden toegepast. Er zijn verschillende versies beschikbaar. Sommige displayfolies zijn extra dun gemaakt, andere reflecteren het display en weer andere matteren het oppervlak van het display om vetvlekken te voorkomen. Een mobiele telefoon beschermfolie, ook wel display beschermfolie genoemd, bestaat uit minimaal 2 lagen. De onderste laag moet stevig en zonder luchtbellen op het scherm blijven zitten. Bovendien mag deze laag geen resten achterlaten wanneer de folie wordt verwijderd. De bovenste laag, de werkelijke beschermlaag, moet zo goed mogelijk bestand zijn tegen allerlei invloeden van buitenaf.

Vereisten voor een goede beschermfolie voor mobiele telefoons

Wat maakt een goede gsm-beschermingsfilm? De belangrijkste taak van een goede beschermfolie voor mobiele telefoons is het betrouwbaar beschermen van het display van de mobiele telefoon tegen krassen en scheuren. Zo wordt het gemeten. De hardheid van de beschermfolie is dienovereenkomstig belangrijk. De folie moet ook stevig op het scherm blijven zitten. Er mogen zich geen vervelende luchtbellen onder de film vormen die het gezichtsveld zouden aantasten. Het is uiterst belangrijk dat de beschermfolie zo wordt gesneden dat deze precies past bij het betreffende model van de mobiele telefoon. Er moet rekening worden gehouden met alle uitsparingen voor de cameralens en de luidsprekers. Een goede film is ook niet te dik op de mobiele telefoon, zodat deze nog steeds mooi en slank in de hand ligt. Een goede mobiele telefoon beschermfolie combineert een goede bescherming en duurzaamheid zonder het ontwerp van de telefoon te beschadigen!

Onze Top 10 – Mobiele telefoon beschermingsfilms

Toepassingsgebied van de beschermfolie voor mobiele telefoons

Zoals de naam al suggereert, wordt een beschermfolie voor mobiele telefoons vooral gebruikt als accessoire voor smartphones. Maar beschermende films worden niet alleen voor smartphones gemaakt. Beschermende films zijn ook verkrijgbaar als accessoire voor tablet-pc’s, laptops, slimme horloges en fitnesstracks. Beschermende folies worden daarom in het algemeen vooral in de elektrotechnische industrie gebruikt.

Wat zijn de alternatieven voor een beschermfolie voor mobiele telefoons?

Sinds enkele jaren is er een zeer interessant alternatief voor de klassieke beschermfolies voor mobiele telefoons: kogelwerende glasfolies. Deze innovatieve beschermingsfolies of beter gezegd: beschermingsbrillen zijn gemaakt van hoogwaardig kogelvrij glas en zijn daarom veel stabieler dan conventionele beschermingsfolies. Aan de andere kant zijn de kogelwerende glasfolies aanzienlijk dikker dan de beschermende folies. Zogenaamde gelbeschermingsfolies bieden een verder alternatief. Deze worden meestal in vloeibare vorm op het display aangebracht en onder speciaal licht gehard. De toepassing van een dergelijke film is echter nauwelijks haalbaar voor de leek. De accessoiremarkt voor mobiele telefoons is een enorme business. Het is aannemelijk dat er in de nabije toekomst nog meer innovatieve alternatieven zullen volgen! In onze mobiele telefoon beschermfolietest behandelen we echter alleen de klassieke beschermfolie.

Welke fabrikanten van beschermfolies voor mobiele telefoons zijn er?

Waarschijnlijk zijn de bekendste fabrikanten van beschermfolies voor mobiele telefoons JETech en OMOTON. Er zijn echter tal van andere producenten van films. De prijzen variëren van 5€ tot 20€. Mobiele telefoonbeveiligingsfolies kunnen zeer eenvoudig via het internet worden besteld. Vooral op Amazon & Co. zijn er tal van aanbiedingen voor diverse mobiele telefoons en smartphones beschikbaar. Maar ook in de detailhandel, bij voorkeur in elektronische markten, zijn beschermende films voor mobiele telefoons te vinden.

Innovaties op het gebied van beschermfolie voor mobiele telefoons

De meeste innovaties op de markt voor beschermfolie voor mobiele telefoons zijn al genoemd in de innovaties. Er zijn echter veel fabrikanten die zich weer richten op de klassieke en conventionele beschermfolies voor mobiele telefoons. Nadeel van een gepantserde glasfolie is bijvoorbeeld de ontbrekende beschermlaag tegen vetvlekken. Bovendien maken de reflecties het moeilijk om het scherm te zien in sterk zonlicht. Conventionele beschermfolies hebben het voordeel dat ze kunnen worden voorzien van een ruwe beschermlaag. Deze laag beschermt effectief tegen vetvlekken en verbetert de leesbaarheid van het display bij sterk zonlicht.

Voordeel bij aankoop van een mobiele telefoon beschermfolie op het internet

Het internet biedt de mogelijkheid om snel en gemakkelijk goederen te bestellen, comfortabel vanuit huis. De levering vindt plaats tot en met buiten je eigen voordeur. Als de bestelde goederen niet overeenkomen met wat u verwachtte, heeft u de mogelijkheid om de goederen binnen 14 dagen te retourneren. Dit kan heel belangrijk zijn, vooral met beschermfolies voor mobiele telefoons. Zoals reeds vermeld in onze mobiele telefoonbeschermingsfilmtest, hangt het af van de exacte uitsnijdingen. Helaas kan niet elke fabrikant deze kwaliteit leveren. Daarom is een aankoop op het internet ten zeerste aan te bevelen.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een beschermfolie voor mobiele telefoons?

Zoals al meerdere malen in onze mobiele telefoonbeschermingsfilmtest is vermeld, zijn vooral de kwaliteit en de uitsnijdingen van de folie van belang. In principe moet je niet de goedkoopste films gebruiken. Helaas laten deze vaak te wensen over wat betreft de kwaliteit. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat de beschermfolie wordt geselecteerd voor het juiste model mobiele telefoon. Klinkt banaal, maar wordt helaas vaak genegeerd. Vooral met mobiele telefoons of smartphones uit dezelfde serie kan het gemakkelijk leiden tot verwisselingen en verkeerde aankopen. Tot slot moet men ook aandacht besteden aan de eigen capaciteiten en eisen. Alleen een schone applicatie van de folie kan de beloofde bescherming bieden en alleen een adequaat vervaardigde folie kan bijvoorbeeld zorgen voor een stabiele kijkhoek.

Handige accessoires voor gsm-koffers

Aangezien de beschermhoezen voor mobiele telefoons al tot de categorie accessoires voor mobiele telefoons behoren, zijn er geen klassieke accessoires voor de beschermfolies. Een goede reinigingsdoek is echter een nuttige aanvulling op de beschermfolies. Zelfs de beste folie verhindert niet dat het display wordt vervuild. Een goede reinigingsdoek van microvezel zorgt snel weer voor een goed zicht!

Zoals in onze gsm-beschermfolietest in detail wordt uitgelegd, maakt een beschermfolie ter bescherming van de waardevolle gsm duidelijk deel uit van elk accessoire. Deze slechts een paar Millimeter-dikke films hebben een echt groot effect en bieden een geweldige bescherming voor weinig geld!