Mobiele telefoon voor buiten

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Mobiele telefoon voor buiten

Wat is een mobiele telefoon voor buiten?

Een outdoor mobiele telefoon is een mobiele telefoon met een robuustere buitenkant. Er zijn outdoor-knop-telefoons en outdoor-smartphones, die beide onder de term outdoor-mobiele telefoons vallen. Intussen komen outdoor-smartphones wat vaker voor en vervangen ze geleidelijk de outdoor-knop-telefoons. De outdoor-knop-telefoons zijn echter nog steeds populair wanneer alleen de noodoproepfunctie en de GPS-zender moeten worden gebruikt en het comfort van de outdoor-smartphones kan worden weggelaten.

Vereisten voor een goede mobiele telefoon voor buitenshuis?

Een goede mobiele telefoon voor buiten moet vooral robuust en bestendig zijn. Het moet ook in staat zijn om kleine tot grote schokpulsen te weerstaan zonder schade op te lopen. Het moet ongevoelig zijn voor invloeden van buitenaf, zoals nattigheid of kou. Om dit te controleren is er de IP-standaard. Een goede mobiele telefoon voor buitenshuis moet minstens een IP67-norm hebben. De standaard bestaat uit twee cijfers. De eerste staat voor veiligheid tegen vallen, de tweede voor weerstand tegen water.

De mobiele telefoon voor buitenshuis moet gemakkelijk te gebruiken zijn en een lange levensduur van de batterij hebben. Bovendien is de Als het een outdoor-smartphone is, wees dan scherp en gemakkelijk te lezen. De helderheid van het display moet goed instelbaar zijn, zodat de ogen zich niet hoeven te spannen, bijvoorbeeld als de omgeving donker is en het display te helder is ingesteld. Dit is vooral belangrijk als u aan speleologie doet en alleen naar een punt met de GPS-coördinaten wilt gaan.

Toepassingsgebied van de mobiele telefoon voor buitenshuis

Mobiele telefoons voor buitenshuis worden vaak gebruikt als de telefoon permanent in een ruige omgeving staat. Het is met name geschikt voor mensen die buitenshuis werken, zoals mensen die op bouwplaatsen werken, civiel ingenieurs of in soortgelijke beroepen. Overal waar ze zeer robuust moeten zijn tegen schokken of vallen om niet te breken. Daarnaast worden veel outdoor mobiele telefoons ook gekocht door mensen die veel buitensporten beoefenen, zoals bergbeklimmers of andere extreme sporters voor expedities, om niet het risico te lopen dat een normale mobiele telefoon breekt in een val. Dit kan snel gebeuren als de smartphone in de rugzak de grond raakt of een rotswand raakt tijdens het klimmen.

Wat zijn de alternatieven voor een mobiele telefoon voor buitenshuis?

Als alternatief kan een normale smartphone worden aangeschaft zonder de robuuste functies van een outdoor-smartphone en vervolgens worden geüpgraded met een speciale schok- en valbestendige hoes. Het enige probleem hierbij is dat veel apparaten nog niet standaard stofdicht zijn en mobiele telefoons voor buitenshuis dat meestal wel zijn. Ondertussen zijn er ookSmartphones, die al wat schokbestendiger zijn vanaf de grond en ook nog een korte tijd in het water overleven zonder schade, zoals bijvoorbeeld sommige toestellen van Sony of Samsung.

Onze Top 10 – Buiten – Mobiele telefoon

Welke fabrikanten van mobiele telefoons voor buitengebruik zijn er?

Voorbeelden van fabrikanten van outdoor mobiele telefoons zijn bijvoorbeeld Cyrus, CAT, Blackview en Oukitel. Blackview kan worden omschreven als de marktleider op dit gebied.

Innovaties op het gebied van mobiele telefoons voor buitenshuis

De mobiele telefoons voor buitenshuis worden steeds resistenter en zijn zonder problemen bestand tegen enkele meters valhoogte. Ze zijn bestand tegen steeds langere periodes in het water en zijn stofdicht. De levensduur van de batterij wordt steeds langer, de kwaliteit van de camera is verbeterd. Bovendien bevatten de apparaten andere nuttige functies zoals een kompas of een warmtebeeldcamera.

Voordelen van het kopen van een mobiele telefoon voor buitenshuis op het internet

De mobiele telefoon voor buitenshuis kan worden getest bij aankoop via het internet. Er zijn ook verschillende dealers om uit te kiezen en u kunt degene selecteren die het beste voldoet aan uw persoonlijke verwachtingen van de outdoor mobiele telefoon. Het kopen van een mobiele telefoon voor buitenshuis via het internet is veel onafhankelijker, omdat je een objectieve mening krijgt over het geheel en niet over de expertise – of soms het gebrek aan expertise – van de verkoper. …om geïnstrueerd te worden. U kunt diverse testrapporten van mobiele telefoons in de buitenlucht doorlezen en een passende keuze maken.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een mobiele telefoon voor buitenshuis?

Waarschijnlijk is het belangrijkste criterium van een mobiele telefoon voor buitenshuis de robuustheid ervan. Het bovenmateriaal van het apparaat moet bestand zijn tegen schokken en vallen. Het display moet bestand zijn tegen krassen en schokken. Dit is vooral belangrijk voor outdoor-smartphones, omdat het apparaat vaak niet goed kan worden bediend als het aanraakscherm beschadigd is. De prestaties van de batterij moeten voldoende hoog zijn om de mobiele telefoon voor buitenshuis vele uren in stand-by te laten staan zonder dat de batterij leegloopt, zodat in geval van een gevaarlijke situatie snel hulp kan worden ingeroepen. Het is het beste om de outdoor mobiele telefoon te onderwerpen aan een specifieke outdoor mobiele telefoon test voordat u op expeditie gaat. De meeste apparaten bevatten een ingebouwde GPS-sensor waarvan het signaal zo sterk en nauwkeurig mogelijk moet zijn zodat de persoon snel gevonden kan worden tijdens een reddingsoperatie in de bergen. Het apparaat moet ook een goede interne uitrusting hebben: een snelle processor, veel geheugen en een hoge klokfrequentie. Bovenal moet het systeem op de mobiele telefoon eenvoudig en praktisch zijn.

Handige accessoires voor mobiele telefoons voor buitenshuis

Voor veel mobiele telefoons zijn er robuuste koffers om ze nog meer te beschermen tegen vallen. Er zijn ook speciale kogelvrije glasfolies om te voorkomen dat er krassen op de display komen. Er zijn zakken die je aan je riem kunt hangen, zodat de mobiele telefoon altijd Fysiek en kan niet verloren gaan in een rugzak. Er zijn bepaalde bevestigingen en beugels voor de auto of fiets om een navigatiesysteem te kunnen bekijken.

De meeste high-end mobiele telefoons zullen een parachutesprong van hand of tas niet overleven, of er nu een harde stenen vloer onder ligt of een zogenaamd comfortabeler plasje water wacht. U kunt de dood van de technologie bedriegen met onze selectie van outdoor-smartphones. De meeste van hen zijn uitgerust voor allerlei soorten excursies, of het nu gaat om een zandstrand of een steengroeve.

De redenen voor een mobiele telefoon of smartphone in de buitenlucht zijn altijd gevarieerd: sommige gebruikers moeten in alle weersomstandigheden naar buiten voor hun werk, anderen trotseren de elementen in hun vrije tijd. Sommigen zijn gewoon een beetje verstrooid, anderen spelen het graag op veilig. Voorbij zijn de dagen dat mobiele telefoons en smartphones werden beschouwd als zwaar, maar eenvoudigweg uitgerust.

Het aantal smartphones die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis met goede eigenschappen neemt toe; Sony voegt bijvoorbeeld waterdichte hoesjes toe aan de meeste van zijn topmodellen. De Xperia Z5-modellen blijven bijvoorbeeld een half uur in leven in een waterbad en kunnen ook tot 1,5 meter diep worden gebruikt.

In het algemeen, als u op zoek bent naar een robuuste mobiele telefoon of smartphone, heeft u de keuze tussen stof- en waterdichte mobiele telefoons en smartphones in alle prijsklassen en bijzonder stabiele, zogenaamde „robuuste“ telefoons, die bovendien beschermd zijn tegen schokken en vallen.

Waterdichte Smartphones: Allemaal qua IP68
In de volgende galerij presenteren wij waterdichte smartphones, die volgens IPx8 beschermd zijn tegen het binnendringen van water. De We leggen de beschermingsklassen hieronder uit, in het kort: de 8 betekent dat de mobiele telefoon of smartphone niet alleen een kort waterbad van een andere diepte overleeft, maar ook tot 1,5 m waterdiepte tot 30 minuten.

Terwijl de volwaardige outdoor mobiele telefoon een bijna onverwoestbare indruk maakt, gedraagt de moderne smartphone zich als voorwielaangedreven SUV’s: ze voldoen aan de meeste eisen, maar de grote displays zijn dit „knelpunt“ in de ware zin van het woord. In een stedelijke omgeving dienen beide soorten apparaten hun doel: gebruikers kunnen zich volledig ontspannen in de regenbui – wie zich totaal onmisbaar acht, kan zelfs onder de douche zijn e-mails checken zonder gevolgen. Bovendien zouden sommige mensen hun mobiele telefoons al door het toilet hebben gespoeld. Met een waterdicht apparaat vallen dergelijke incidenten in de categorie „veel geluk bij pech“. Dan weer zijn er enkele smartphones met een robuuste behuizing en speciale noodfuncties die ook in de industrie kunnen worden gebruikt.

Een indicatie voor de stabiliteit tegen milieu-invloeden is de zogenaamde IP-certificering. Hier kun je lezen hoeveel stof of water 1 smartphone kan verdragen. Het eerste getal geeft aan hoe goed een apparaat beschermd is tegen vreemde voorwerpen. Het tweede van de twee nummers verklaart de bescherming tegen water. In het algemeen geldt dat hoe hoger de aantallen, hoe beter het beschermingsmechanisme. Een voorbeeld: IP5X betekent stofdicht, maar niet stofdicht. IPX7 daarentegen garandeert waterbestendigheid bij tijdelijke onderdompeling (30 minuten tot 1 meter waterdiepte). Er zijn ook bepaalde militaire normen waaraan de schokbestendigheid wordt gemeten.

IP-normen uitgelegd: Eerste codenummer
Codenummer Bescherming
IP3X Beschermd tegen vreemde voorwerpen met een diameter van meer dan 2,5 mm
IP4X Tegen vreemde voorwerpen met een diameter van meer dan 1,0 millimeter
IP5X Stofdicht
IP6X Stofdicht

IP-normen uitgelegd: Tweede Structuur
Codenummer Beveiligingsmechanisme
IPX3 Beschermd tegen vallend spatwater tot 60° van de verticaal
IPX4-bescherming tegen spatwater van alle kanten
IPX5 Beschermd tegen waterstralen aan het einde vanuit elke hoek
IPX6 Beschermd tegen sterke waterstralen
IPX7 Beschermd tegen tijdelijke onderdompeling (30 minuten op een waterdiepte van 1 meter)
IPX8-bewijs tegen permanente onderdompeling (waterdiepte te bepalen door de fabrikant)
IPX9 Beschermd tegen vloeistof tijdens hogedruk/stoomstraalreiniging

De mobiele telefoon die minder blinkt dan alle omstandigheden bestaat niet. Ondanks het gorillaglas zijn krassen of scheuren in het display niet uit te sluiten als het te veel wordt belast, natuurlijk. Het gaat er dus om het beste compromis te vinden. Als het er ruw aan toe gaat, zijn degenen met een „bot“ – zoals Kyocera – het best gediend. De robuuste buitentelefoon scoort punten voor zijn solide ontwerp en uithoudingsvermogen – bovendien zijn er geen valpartijen en duiken nodig om uw toestel af te maken. De hoge productiekwaliteit heeft echter zijn prijs.