Motorfiets Koplampen

SHIN YO LED-Blinker / Positionslicht SPARK, schwarz, getönt, Paar (204-007)
LinkSHIN YO LED-Blinker / Positionslicht SPARK, schwarz, getönt, Paar (204-007)*
VerfügbarkeitLieferung in 5 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 24,90
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
SHIN YO LED-Blinker / Positionslicht SPARK, schwarz, getönt, Paar (204-007)
VerfügbarkeitLieferung in 5 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 24,90
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Motorfiets Koplampen

Hij brengt licht in het donker!

De winter lijkt de scepter over het weer in Duitsland langzaam te laten vallen. De lente breidt zich steeds meer uit en het warme seizoen lijkt te beginnen. Reden genoeg om de lentegevoelens de ruimte te geven om van het weer te genieten en uit te gaan! Wat is de beste manier om een vroege zomerzondag te gebruiken? Er zijn veel verschillende antwoorden op deze vraag. Voor een echte motorrijder kan er maar één antwoord zijn: Maak de motor wakker uit zijn winterslaap en neem hem mee voor een ontspannen ritje over de landwegen in de omgeving! De wegen zijn droog, de temperatuur zeer aangenaam en de adrenaline is klaar om los te komen. Met een vrolijke verwachting en een pittig motorgeluid kan de tour beginnen! Hoe beter het weer, hoe meer het verlangen naar een lange tocht, misschien zelfs een vakantie op en met de motor toeneemt. Op een lange tocht, of zelfs op een motorreis, kan het gebeuren dat het zicht door de weersomstandigheden of het verstrijken van de tijd wordt belemmerd, waarschijnlijk zelfs in die mate dat de voortzetting van de reis in gevaar wordt gebracht. We zijn blij als we de koplampen van onze motorfiets aan kunnen doen, wat de weg vrijmaakt voor het vervolg van de reis. Hoewel de koplampen van motorfietsen standaard op elke motorfiets gemonteerd zijn, vormen ze nog steeds een uiterst belangrijk onderdeel ervan en moeten ze daarom speciale aandacht krijgen. Maar wat maakt een goede koplamp voor een motorfiets? Waar moet je op letten bij het kopen? Brengt het kopen op het internet nog meer voordelen met zich mee? We zullen deze vragen beantwoorden in onze grote motorfiets koplamptest. Laten we beginnen met de eerste vraag.

klasse=“western“Wat is een motorfietskoplamp?

Koplampen op zich zijn voor veel mensen uit de auto meer vertrouwd. Daar worden ze gebruikt om de weg te verlichten bij duisternis of slecht zicht, bijvoorbeeld door mist. Hetzelfde geldt voor motorfietsen. Als het zicht beperkt is door duisternis of slechte weersomstandigheden, helpen de koplampen van de motorfiets de weg te verlichten en maken ze zo veilig rijden mogelijk. Natuurlijk zijn de koplampen van een motorfiets niet te vergelijken met de koplampen van een auto, omdat ze veel groter zijn dan die van de motorfiets. Toch is de geleiding of de lichtsterkte van een koplamp van een motorfiets vergelijkbaar met die van een auto. Zo is een veilige verplaatsing met beide voertuigen mogelijk. Moderne motorfietsen maken gebruik van LED-technologie om een helder licht te produceren. Het energieverbruik van LED-lampen is zeer laag in vergelijking met conventionele lampen. Andere motorfietsen maken gebruik van halogeentechnologie. Oudere motoren en klassieke auto’s hebben meestal het klassieke licht van een gloeilamp. Dit is meestal te herkennen aan het tamelijk gelige licht, terwijl LED- en halogeenlampen witachtig lijken. De overwegend zilverkleurige reflector achter de lamp zorgt voor een sterke bundeling van de lichtstralen en de gerichte uitlijning van het licht. Het doel is om met de heldere verlichting van de gehele rijbaan een optimale balans te creëren zonder het tegengestelde verkeer te verblinden. Motorfietskoplampen zijn daarom een enorm belangrijk onderdeel van een motorfiets.

Onze Top 10 – koplampen voor motorfietsen

Nr. 1
SHIN YO LED-Blinker / Positionslicht SPARK, schwarz, getönt, Paar (204-007)
Kundenbewertungen
SHIN YO LED-Blinker / Positionslicht SPARK, schwarz, getönt, Paar (204-007)*

SHIN YO LED Blinker/Positionslicht SPARKLED Blinker / Positionslicht SPARK, schwarzes Gehäuse, getöntes Glas, E-geprüft, Paar.Artikelnummer 204-007BRUTTO PREIS INKL. 19% MWST. MWST. IST AUSWEISBAR.inkl. Versand.SHIN YO LED Blinker / Positionsleuchte SPARKModernste
Lichttechnik in extrem kleinen Maß verpackt. Ein optisches Highlight an
jedem Motorrad. Sehr heller Mini-Blinker mit intgrierter Po...

 Preis: € 24,90 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Eisen voor een goede motorfietskoplamp

De primaire taak van de koplamp van een motorfiets is om de weg voor de motorfiets optimaal te verlichten, zodat de rijder kan gemakkelijk en veilig op koers blijven en dreigende gevaren in een vroeg stadium opsporen. Een goede motorfietskoplamp mag het tegemoetkomende verkeer niet verblinden. Een ander onderscheidend kenmerk van een goede motorfietskoplamp is de optimale verhouding tussen het energieverbruik of het stroomverbruik en de helderheid. Hoe minder energie er wordt verbruikt om maximale helderheid te produceren, hoe beter de koplamp van de motorfiets. Uitstekende glaskwaliteit om de lamp vast te zetten maakt ook deel uit van een goede motorfietskoplamp, net als de uitlijning.

Toepassingsgebied van de koplamp van de motorfiets

Zoals de naam al aangeeft, worden koplampen van motorfietsen gebruikt in de constructie van motorfietsen. Afhankelijk van het model zijn de eisen die aan de koplamp van een motorfiets worden gesteld, verschillend. Hoewel het belangrijk is om maximale helderheid te bereiken op een vrijetijds- of alledaagse motorfiets, moet de efficiëntie van de koplamp van een motorfiets op een race-motorfiets boven alles worden beschouwd.

Wat zijn de alternatieven voor een motorfietskoplamp?

Deze vraag kan relatief eenvoudig worden beantwoord: geen! Een motorfietskoplamp is absoluut zonder alternatief! Geen enkele motorfiets mag worden gebruikt zonder voldoende koplamp. In veel EU-landen is het zelfs verplicht om het licht overdag tijdens het rijden aan te doen. Daarom installeren veel fabrikanten van hoogwaardige motorfietsen zogenaamde dagrijlichten boven de eigenlijke koplamp. Deze kleine LED-strip is voldoende om aan de wettelijke eisen te voldoen.

Welke fabrikanten van motorfietskoplampen zijn er?

Waarschijnlijk de bekendste fabrikant van koplampen voor motorfietsen is Highsider. Highsider staat voor duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. Highsider koplampen bevinden zich eerder in de bovenste prijsklasse. Er zijn ook tal van andere fabrikanten van koplampen voor motorfietsen. De kwaliteit varieert van ellendig tot de hoogste kwaliteit. De beste manier om de juiste fabrikant te kiezen is te kijken naar testrapporten of recessies van andere klanten.

Innovaties op het gebied van koplampen voor motorfietsen

De technologie in de autotechniek ontwikkelt zich ongelooflijk snel. Er zijn ook enkele innovaties op het gebied van koplampen voor motorfietsen. De LED- of xenontechnologie zorgt voor een extreem helder en goed verlicht licht met een laag energieverbruik. Dit maakt het mogelijk om motorfietsen steeds lichter en efficiënter te bouwen!

Voordelen bij de aankoop van een motorfietskoplamp op het internet

Over de voordelen van een motorfietskoplamp hebben we al uitgebreid gediscussieerd in onze grote motorfietskoplamptest. Verdere voordelen ontstaan bij het kopen op het internet. De meestal gratis verzending is snel en handig naar uw eigen voordeur. Als de koplamp van de motorfiets niet overtuigend is, kan deze binnen 14 dagen worden geretourneerd.

Waar moet je op letten als je een koplamp voor een motorfiets koopt?

Bij de aankoop van een motorfietskoplamp moet u ervoor zorgen dat de koplamp op uw eigen motorfiets past! De montage van de koplamp en de motorfiets moet in elkaar passen. Er moet ook worden nagedacht over een evenwichtige verhouding tussen kwaliteit en prijs.

Nuttige accessoires voor motorfietskoplampen

Voor motorfietskoplampen is er een breed scala aan mogelijke accessoires. Van chromen doppen tot extra koplampen, de keuze is enorm! Het is de moeite waard om door de accessoires te bladeren!

Onze grote motorfiets koplamp test toont aan: een motorfiets koplamp brengt licht in de Donker en garandeert maximale veiligheid en rijplezier!