Mulchstofzuiger

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Mulchstofzuiger

Stofzuigertest en nuttige informatie

Voor de verzorging van een aquarium zijn verschillende dingen nodig, in regelmatige periodes absoluut noodzakelijk, naast een gedeeltelijke waterverversing dient men ook de aquariumgrond te reinigen, altijd met. Om de bodem schoon te krijgen moet u een mulchstofzuiger gebruiken, deze zorgt ervoor dat u gemakkelijk voedselresten, dode plantendelen, kleine gevallen bladeren en de uitwerpselen van de vis van de bodem kunt opzuigen. Een betere, effectievere en vooral eenvoudigere oplossing voor het reinigen van de vloer zult u niet vinden.

Als de bovengenoemde onzuiverheden niet worden verwijderd, worden na een bepaalde tijd fermentatiegassen en nitriet gevormd. De gassen en nitriet kunnen gevaarlijk zijn voor alle leven in het aquarium. Juist daarom is een grondige reiniging noodzakelijk.
Om de juiste mulchstofzuiger te kunnen kiezen, moet u een paar kleine dingen weten. Alleen als de stofzuiger voldoende groot is, kan de zuigkracht zich sterk genoeg ontwikkelen en bovendien kunt u alleen met de juiste lengte de bodem van het aquarium bereiken zonder uw handen nat en vuil te maken.

Bij het bedienen of hanteren van de stofzuiger is deze eenvoudig te gebruiken, de stofzuiger wordt aan de bovenzijde in de hand genomen en het onderste uiteinde (zuiging) wordt op de bodem van het aquarium geplaatst. De aan de stofzuiger bevestigde slang moet buiten de bak in een bak onder het waterniveau worden gehangen, want zoals iedereen weet, kan het water niet omhoog stromen.

Schoonmaken met een mulchstofzuiger is zeker nuttig, maar het is slechts een van de vele belangrijke activiteiten die regelmatig moeten worden uitgevoerd.

Onze top 10 –

Mulchstofzuiger

[atkp_listid=’Mulchstofzuiger‘ template=’bestseller‘] [/atkp_list]

Stofzuigertest

Er worden verschillende soorten mulchzuignappen aangeboden, deze zijn ontworpen voor de verschillende soorten aquaria. De Nano stofzuiger heeft bijvoorbeeld een veel dunnere slang voor het opzuigen van water en is daarom bijzonder geschikt voor kleine bakken. De kleine zuigklok vermindert het risico op het opzuigen van vis en de zuigkracht is ook lager door de kleine afmetingen.

Een semi-automatische mulchstofzuiger kan direct worden aangesloten op de watertoevoer door middel van een slang, deze aansluiting maakt het mogelijk om een gedeeltelijke waterverversing uit te voeren op hetzelfde moment als het opzuigen van de bodem en het oude water, maar het indrukken van de zuigklok moet ook handmatig worden gedaan op dit model. Door de zeer hoge druk is dit model bijzonder geschikt voor een grondige reiniging.

De Mulm belcleaner heeft een groot voordeel ten opzichte van de andere mulchstofzuigers, het aquariumgrind wordt veel grondiger afgezogen door de mulmbel, dit komt simpelweg doordat het grind sterker omhoog wervelt en in de mulmbel kan ronddraaien. De mulmbel is de beste oplossing voor een grondige vloerreiniging.

De fabrikanten sera, Dennerle, Eheim, Europet en JBL bieden onder andere goede mulchstofzuigers aan; afhankelijk van de uitvoering variëren de prijzen tussen ongeveer 8 en 50 euro. Elektrisch overslaan is over het algemeen niet nodig, maar dit is natuurlijk ook een kwestie van smaak, het resultaat is aanzienlijk beter met handmatige reiniging.
Kijk op het internet voor geschikte mulchstofzuigertests en nadat u een exact beeld hebt gekregen van de verschillende modellen, bestel bij een online winkel naar keuze, is de aankoopprijs op het internet meestal lager, zoals in een dierenwinkel of in de dierenafdeling van een doe-het-zelfzaak.