Muurslijpmachine

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Muurslijpmachine

De beste wandcontactdoos 2022 in vergelijking

Bent u aan het renoveren of verbouwen? Ten laatste wanneer u de elektronica of leidingen wilt leggen kunt u niet om een wandslijpmachine heen.

Met de wandsleuvensnijder kunt u een sleuf in uw metselwerk snijden, daarom wordt het apparaat ook wel een wandsleuvensnijder genoemd. Hierdoor kunt u stroomleidingen en leidingen in de muur doorsnijden, zodat u na het stucwerk een mooi vlak oppervlak/muur heeft.

Het apparaat bestaat uit 2 roterende snijschijven (meestal diamant snijschijven) die beginnen te draaien wanneer de startknop wordt ingedrukt. Nadat het apparaat is aangezet, worden de 2 snijschijven langzaam en met constante druk in contact gebracht met het oppervlak. Terwijl de schijven langzaam in het metselwerk frezen, komt er veel vuil uit het metselwerk, waardoor het gebruik van een stofzuiger met afzuiging ten zeerste aan te bevelen is. Tenminste één stofmasker. Gehoorbescherming wordt ook sterk aanbevolen tijdens het werk.
De freesmachine kan langs het metselwerk verplaatst worden om de groeven langs de muur te maken. Als afwerking hoeft alleen het resterende metselwerk nog met een beitel te worden verwijderd.
De freesmachine wordt geleverd met normale 220 volt elektriciteit.

U kunt de frees eenvoudig en zonder gereedschap aan uw behoeften aanpassen en de diepte (in de meeste gevallen tot 65 mm) en de breedte van de groef naar wens aanpassen. Als u bijvoorbeeld maar één kabel hoeft te leggen, hoeft de sleuf niet zo diep en breed te zijn als bijvoorbeeld een pijp of een kabelbundel.

Het apparaat is verkrijgbaar in verschillende versies van verschillende fabrikanten op de markt. In de meeste gevallen ligt het vermogen tussen de 1.400 en 1.900 watt. Er is een breed scala aan prijzen, er zijn apparaten vanaf 99 Euro en gaat verder in het hogere 3-cijferige bereik. Afhankelijk van hoe vaak u het apparaat nodig heeft, moet u niet op de verkeerde plaats sparen. Goedkope apparaten zijn meestal niet opgewassen tegen de drukte van het dagelijkse werk en gaan vaak na korte tijd stuk. U moet er ook altijd voor zorgen dat de machine een aansluiting voor de afzuiging heeft. Vooral voor dagelijks gebruik is dit essentieel.
De online handel biedt een enorme marktplaats van verschillende fabrikanten en prijzen. Er zijn machines van toonaangevende fabrikanten zoals Würth, Hilti, Makita en ook in het lagere prijssegment van Power Plus of Ferm. Het is aan te raden om advies te krijgen in de gespecialiseerde handel, hier kunt u de machine direct in de hand nemen en testen.

Koop onze Top 10 – muurslijpmachine

Al met al biedt het apparaat vele voordelen. De grootste voordelen zijn de eenvoudige bediening en de relatief hoge werksnelheid. Met de juiste kracht en de juiste snijschijven heeft u in een handomdraai een spleet in de wand. Afhankelijk van de fabrikant kunnen de maaischijven ook snel en eenvoudig worden verwisseld en houden daardoor niet veel stand.
De nadelen zijn mogelijk de zeer hoge stofbelasting, die helaas niet te vermijden is, en de mogelijk hoge aanschafkosten (afhankelijk van welke u kiest).

Voor een zuiver eindresultaat moet u ervoor zorgen dat de snijschijven in perfecte staat zijn. Afhankelijk van de ondergrond heeft u de juiste snijschijf nodig. Voor de steeds vaker gebruikte kalkzandsteen zijn er bijv. speciale schijven en voor beton of normaal metselwerk.
De meeste diamantdoorslijpschijven zijn voorzien van diamanten om een zuivere snede te garanderen. Passende ventilatiesleuven zorgen ervoor dat de schijf afkoelt. Ook hier zijn er aanzienlijke kwaliteitsverschillen. Bespaar niet aan de verkeerde kant van de weegschaal, voordat er later vervelende en dure herwerkingen plaatsvinden. Als u niet zeker bent, vraag dan uw vakhandelaar om advies over welke ruit u moet kiezen. Hier kunt u uw ondergrond precies beschrijven, het is het beste om een beetje „boorstof“ uit een proefboring te nemen. Op basis hiervan kan de verkoper u precies vertellen aan welk metselwerk u moet werken.

De diameter van de schijven is meestal 125 mm. De prijzen variëren van 10 tot meer dan 90 Euro. Het grootste prijsverschil is de aard en de vorm van de diamanten. Bij goedkope schijven zijn de diamanten veel sneller versleten dan bij goedkope.

Op bouwplaatsen is de muurslijpmachine Test onmisbaar. Elektriciens en loodgieters gebruiken de machine elke dag. Er is geen alternatief voor de machine. Maar er zijn altijd verdere ontwikkelingen in het snijden van schijven en de fabrikanten overtreffen zichzelf steeds weer met verdere prestatiepieken.
Het grootste probleem op dit moment is sterk verdichte kalkzandsteen. De doorslijpschijven van veel fabrikanten bereiken hier hun grenzen en leiden tot oververhitting of uitschakeling van de machine. Toonaangevende fabrikanten hebben al de juiste doorslijpschijven in hun assortiment, maar geen van hen heeft kunnen overtuigen. Maar de ontwikkeling gaat door en door, zodat de bijbehorende doorslijpschijf binnenkort op de markt kan komen.

Een onmisbaar apparaat waarmee u in de toekomst snel en eenvoudig slots kunt creëren.