Natte droogzuiger

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Natte droogzuiger

Wie kent niet de kleine vervelende tegenslagen die in het huishouden kunnen gebeuren? Er valt iets om of er valt iets naar beneden en je bent in voor een traktatie. Meestal gebeurt dit op momenten dat je haast hebt. Het is goed om een stofzuiger te hebben die niet alleen droge dingen wegzuigt. Met een nat-droog stofzuiger kunt u zich heel snel van het probleem ontdoen.
Zoals de naam al aangeeft, zuigt de nat-droog stofzuiger niet alleen vuil maar ook vloeistoffen op.
Modellen met een grotere capaciteit nemen ook grotere hoeveelheden vuil en vloeistoffen op. Dit betekent dat het ook kan worden gebruikt voor renovatiewerkzaamheden aan en in het huis of de garage.
Kleinere modellen, zoals een snoerloze handstofzuiger, hebben meestal ook een natte functie, omdat ze zakloos werken. Hun capaciteit is echter zeer beperkt en slechts kleine hoeveelheden, zoals een klein glas of kopje, kunnen worden gestofzuigd.

Welke eisen u ook stelt aan een goede natte/droge stofzuiger hangt af van de gebieden waarvoor hij wordt gebruikt. Voor iemand met kinderen of die veel vuil en vocht heeft, is het zeker de moeite waard om een stofzuiger met een grote capaciteit te kopen. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat het verlies aan zuigkracht tot een minimum wordt beperkt.

Een natdroge stofzuiger kan zowel in natte als droge ruimtes worden gebruikt. U kunt ook stof en vuil op de klassieke manier wegzuigen, maar u hebt ook het juiste gereedschap voor nat werk. Moet een vaas bijvoorbeeld kan worden opgezogen, evenals het water uit de vaas. Maar ook bij ergere ongelukken, bijvoorbeeld als een badkuip onbeheerd is achtergelaten tijdens het vullen en overstromen, kan de natdroge stofzuiger hiervoor worden gebruikt. Hiermee wordt het water snel geabsorbeerd.
Nat- en droogzuigers die ook een extra functie hebben, zoals het reinigen van tapijten, kunnen ook voor dit doel worden gebruikt.

Onze Top 10 – nat-droog stofzuigers

Een alternatief is zeker de klassieke stofzuiger. U moet er echter rekening mee houden dat dit echt alleen geschikt is voor stomerij en dat het in geen geval vloeistoffen kan absorberen. In het geval dat er zowel vloeistof als droog wordt gebruikt, moet een ruitenwisser worden gebruikt om het nat te verwijderen.
Een accu aangedreven handstofzuiger is ook een alternatief. Niet elk model heeft echter een natzuigfunctie, zodat alleen vuil in droge vorm kan worden opgevangen.
Een ander alternatief dat de laatste jaren steeds populairder is geworden, is de zogenaamde stofzuigerrobot. Deze apparaten zuigen zelfstandig de vloeren in de kamers – maar ook hier geldt: a.u.b. alleen drogen! Vocht of vloeistof kan ernstige schade aan het apparaat veroorzaken en een defect veroorzaken.
Als u dus vaker natte vloeren moet schoonmaken, raden wij u aan een natdrogende stofzuiger aan te schaffen. Hiermee is alles snel en gemakkelijk gedaan en is alles weer schoon.

Nat- en droogzuigers maken al jaren deel uit van het assortiment van de meeste bekende bedrijven. In de huidige natte/droge stofzuigertest worden bijvoorbeeld apparaten van Philips, Kärcher, Bosch, Einhell, Monzana en Clatronic-vertegenwoordiger. De units hebben vaak interessante extra functies, zoals het reinigen van tapijten.

De meeste van de aangeboden nat- en droogzuigers kunnen niet alleen nat- en droogzuigen, maar hebben ook andere praktische functies, zoals het reinigen van tapijten en textiel. Dit betekent dat u met dit apparaat natuurlijke tapijten nat kunt reinigen, maar ook bekleding of zware gordijnen die niet in de machine gereinigd kunnen worden. Deze apparaten worden dan meestal waszuigers genoemd: Ze hebben twee tanks, een voor vers water en een voor het vuile water. Door middel van een aan de zuigleiding bevestigde sproeimondstuk wordt water en eventueel een speciaal reinigingsmiddel aangebracht en na de inweektijd afgezogen. Bovendien kan de reiniger met behulp van een borstel goed worden ingewerkt.

Als u zo’n stofzuiger op het internet koopt, heeft u gewoonweg een grotere keuze dan bij een stationaire dealer. Daarnaast kunt u de laatste resultaten van de natte/droge stofzuigertest bekijken en het meest geschikte apparaat vinden. De vergelijkingsmogelijkheden zijn ook gemakkelijker bij aankopen op het internet dan op de site, en niet elke winkel biedt hier een goed advies over.
Het is ook handig en gemakkelijk als het apparaat dat u hebt gekozen voor de nat/droog stofzuigtest direct aan uw voordeur wordt geleverd. Nat- en droogzuigers zijn meestal vrij volumineus en zwaar, dus je hoeft je er niet mee te bemoeien.

Bij de aankoop van zo’n machine moet u letten op belangrijke functies die nodig zijn. Er moet ook rekening worden gehouden met het volume van de opvangbak. Daarom wordt aanbevolen dat de container heeft een volume van ongeveer 15 tot 30 liter. Dit betekent dat de container niet constant geleegd hoeft te worden, wat tijd bespaart.
Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden is de lengte van de kabel en de slang. De kabel hoeft niet altijd opnieuw te worden aangesloten.
Als een laag verbruik belangrijk is, moet een instrument met een laag wattage worden gebruikt. De natte/droge stofzuigertest omvat ook dergelijke apparaten.

De accessoires voor een nat/droogzuiger verschillen van leverancier tot leverancier. Er zijn verschillende zuigmonden en opzetstukken, maar ook een zuigslangverlenging. Als u een zogenaamde waszuiger heeft, is het zinvol om de juiste speciale stofzuiger te kopen. Hier moet u de aanbevelingen van de fabrikant volgen, want niet elke reiniger is geschikt.