Netbook

netbook Asuse eepc 1025CNetbook Pro Psion BoxedNetbook Ordinateur portable HP - 14-am026nf Intel  14 poucesAsus Eee PC 1015PEM Netbook Notebook Laptop
Linknetbook Asuse eepc 1025C*Netbook Pro Psion Boxed*Netbook Ordinateur portable HP - 14-am026nf Intel 14 pouces*Asus Eee PC 1015PEM Netbook Notebook Laptop*
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnionLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnionLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnionLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 39,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 179,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 125,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 65,24
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
netbook Asuse eepc 1025C
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnion
€ 39,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Netbook Pro Psion Boxed
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnion
€ 179,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Netbook Ordinateur portable HP - 14-am026nf Intel  14 pouces
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnion
€ 125,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Asus Eee PC 1015PEM Netbook Notebook Laptop
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 65,24
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Netbook

Netbooks zijn speciaal ontworpen voor mobiel gebruik en zijn ideaal als u een beetje in de trein wilt werken of als u in een hotel verblijft. Netbooks zijn relatief klein en licht, waardoor ze ideaal zijn om mee te nemen in uw bagage. Een ander positief kenmerk van netbooks is de bovengemiddelde prestatie van de batterij. Je moet hier echter geen rekenkundige wonderen verwachten, de prestaties van netbooks zijn vrij laag en de geheugencapaciteit ligt ook in het lage bereik. Maar zelfs ondanks deze beperkingen biedt een netbook veel voordelen en kan het nuttig zijn. Voordat u een netbook koopt, hebben we hier een netbookvergelijking voor u gemaakt, zodat u kunt zien aan welke punten u extra aandacht moet besteden bij het kopen van een netbook.

Netbooks verschillen soms aanzienlijk van elkaar, dus je moet een beetje tijd investeren om problemen met het gekozen apparaat achteraf te voorkomen. Netbooks worden onder andere aangeboden door Sony, Asus, Acer of MSI. Het is niet noodzakelijkerwijs eenvoudig om een van de goede netbooks uit het brede aanbod te kiezen.

Denk na over waar je het netbook voor wilt gebruiken. Als je het wilt gebruiken voor kleine klussen onderweg, is een netbook ideaal. Video’s en films kunnen ook op een netbook worden afgespeeld, maar ze moeten niet van te hoge kwaliteit zijn. De meeste netbooks zijn technisch zo uitgerust dat er ook met deze kleine apparaten videoconferenties kunnen worden gehouden, d.w.z. dat er een camera en een microfoon zijn ingebouwd.

Noot:
HD-films en -games draaien op theNetbook, voor deze dingen moet je liever een laptop hebben. De rekenkracht van een netbook is niet genoeg voor deze dingen.

Om zo goed mogelijk met het netbook te kunnen werken, moet u ervoor zorgen dat het netbook een nette en voldoende grote weergave heeft. Een kleiner display is praktischer voor mobiel gebruik. Hoe kleiner het display, hoe kleiner de totale afmetingen van het netbook.

De lieve technologie wordt steeds kleiner en compacter en kan tegelijkertijd steeds meer bereiken. Deze ontwikkeling heeft ook draagbare computers bereikt. De kleinste variant heet netbook, en is weer een klasse apart onder de notebooks en sub-notebooks. Deze apparaten bestaan al enkele jaren en hebben hun kleine niche in de computermarkt allang veroverd. Vooral wanneer de prestaties geen grote rol spelen en de prijs niet te hoog mag zijn, is het netbook een kijkje waard. In het volgende artikel worden de voor- en nadelen van deze klasse van apparaten uitgelegd.

Het grootste voordeel valt meteen op als je voor het eerst naar een netbook kijkt. Deze apparaten zijn zo klein dat ze ook in normale dameshandtassen kunnen worden opgeborgen. Dat laat niet veel ruimte over voor de rest van de inhoud, maar het geeft wel een idee van hoe groot – of klein – deze draagbare PC’s zijn. Het gewicht wordt dienovereenkomstig verlaagd. In de rugzak of de genoemde handtas is het gewicht van zo’n honderd gram misschien niet eens echt merkbaar. De voordelen die hieruit voortvloeien zijn onder andere extreme mobiliteit. Notebooks kunnen ook op de weg gebruikt worden, maar met een gewicht van een kilo meer zijn ze niet per se licht. Een netbook daarentegen kan worden beschouwd als een ideale metgezel. De afmetingen van hetDisplay zijn natuurlijk veel kleiner dan die van het notitieboekje, wat betekent dat deze apparaten geschikt zijn om tussendoor te surfen en een paar regels tekst te typen in bijvoorbeeld een lezing op de universiteit. Echter, „echte“ computers kunnen netbooks niet vervangen in termen van ergonomie, omdat ze gewoonweg geen schermruimte hebben. Het bewerken van grote tabellen op netbooks is geen prettige taak, maar dat is niet de reden waarom deze apparaten zijn uitgevonden.

Onze Top 10 – Netbooks

Nr. 1
netbook Asuse eepc 1025C
Kundenbewertungen
netbook Asuse eepc 1025C*

netbook Asuse eepc 1025C avec chargeur sans batterie

 Preis: € 39,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Netbook Pro Psion Boxed
Kundenbewertungen
Netbook Pro Psion Boxed*

Netbook Pro Psion con Modem 56k e Windows CE. Tutti gli accessori inclusi sono in foto: stylus, adattatori, cavi di corrente, cd, manuale, schede, il modem. Segni di usura sul lato (vedi foto). Confezione originale. Perfettamente funzionante.

 Preis: € 179,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
Netbook Ordinateur portable HP - 14-am026nf Intel  14 pouces
Kundenbewertungen
Netbook Ordinateur portable HP - 14-am026nf Intel 14 pouces*

Ordinateur portable HP - 14-am026nf-écran: 14 pouces-processeur:Intel (R) Celeron (R)  CPU  N3060  @ 1.60GHz-disque dur: eMMC 32Go-ram:2GB-système:w 10 Famille 64bits-lecteur dvd:nonwebcam:ouiwifi:ouibatterie:bon état-chargeur d'origine:oui presque très bon état ,léger,et fonctionne parfaitement

 Preis: € 125,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Asus Eee PC 1015PEM Netbook Notebook Laptop
Kundenbewertungen
Asus Eee PC 1015PEM Netbook Notebook Laptop*
von ASUS

Asus Eee PC 1015PEM Netbook

ideal für Renter, Kinder oder PC Anfänger

Perfekt nutzbar sowohl im Büro, zu Hause oder unterwegs

Gebrauchtes Gerät aus einem Nachlass

Zurückgesetzt

voll funktionsfähig

Technische Daten:

10.1 Zoll Display

160GB Festplatte

2GB RAM

Intel Atom N550 Dual Core CPU

aktuell aufgespieltes Betriebssystem: Linux

Lieferumfang:
1 x Net...

 Preis: € 65,24 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Opbouw van het netbook

Om de netbooks zo goedkoop mogelijk aan te kunnen bieden, worden alleen de meest noodzakelijke componenten gebruikt. Zo doet men het bijvoorbeeld zonder dvd-station en gebruikt men liever componenten met een lagere prestatie. Een netbook is eenvoudigweg een afgeslankte PC waarmee men onderweg kan werken en die toegang tot het internet mogelijk maakt. Netbooks bieden een zeer goede prijs-prestatieverhouding.

Netbooks zijn geconstrueerd met vergelijkbare componenten van een notebook, dus de apparaten zijn zeer vergelijkbaar in de werking. Het netbook bestaat uit een display, een toetsenbord, een standaard 2,5 inch harde schijf en een 1 of 2 GB hoofdgeheugen. De processoren die in bijna alle netbooks worden gebruikt, zijn afkomstig van AMD of Intel. Typisch voor netbooks zijn 3 USB-poorten, een audio- en VGA-poort en een webcam, microfoon en een kaartlezer.
Zelfs een WLAN-module is nu standaard, vooral goede modellen zijn uitgerust met een UMTS-module voor mobiel internet.

Zoals reeds vermeld, is er geen optische schijf beschikbaar, dit kan problemen veroorzaken bij de installatie van de vereiste drivers. De CD’s met de drivers kunnen hier niet gebruikt worden. Natuurlijk kunt u proberen de benodigde gegevens van het internet te downloaden. of kopieer de gegevens van de CD/DVD naar een USB-stick.

Computer- en technologieliefhebbers beschouwen netbooks niet als complete computers, maar toch hebben de kleine netbooks zich op de markt gevestigd en zijn ze nu zeer wijdverbreid. Vele kleine voordelen hebben hieraan bijgedragen: kleine afmetingen, licht gewicht, volledig toetsenbord, diverse aansluitmogelijkheden, lage aanschafprijs en een vervangbare batterij.

Netbooks zijn ontwikkeld als antwoord op de vraag naar lichtgewicht, mobiele computers. De eerste netbooks kwamen vele jaren voor de Ipad van Apple op de markt. De doelgroep die aangesproken wordt zijn mensen die onderweg willen werken, dus een goed toetsenbord is erg belangrijk, het netbook draait over het algemeen dezelfde kantoorprogramma’s als op kantoor. Op zakenreizen kan er veel worden gedaan in de trein, het bewerken van Word-documenten en het versturen van e-mails is natuurlijk mogelijk. Netbooks zijn niet geschikt om toegang te krijgen tot entertainmentmedia en moeten worden gebruikt voor het werk.

Aangezien er niet zoiets bestaat als het ene perfecte netbook, moet u op zoek gaan naar het netbook dat voldoet aan uw behoeften en de eisen die u wilt hebben.

Voor kantoorwerk, het ophalen van gegevens van het internet en het versturen van e-mails zijn de eisen waaraan een netbook moet voldoen vrij laag, een standaard netbook zou hier moeten volstaan. Als u meer verwacht van uw toekomstige netbook, zult u een veel duurder model moeten kopen.

De display is zeker een van de belangrijkste onderdelen van het hele netbook, dit moet in staat zijn om Full HD of HD ready weer te geven, in principe is een HD ready display voldoende, deze displays verbruiken veel minder kracht om video’s in goede kwaliteit te bekijken, u moet selecteer einFULL HD Display. Hoe langer u met het netbook wilt werken, hoe groter het scherm moet zijn, een klein scherm is veel lastiger voor de ogen. Voor buitengebruik is een matte display beter, dit display geeft minder reflecties, glanzende displays maken de kleuren levendiger en het contrast is hoger.

Netbooks met een SSD harde schijf werken sneller, zijn lichter en robuuster, verbruiken minder stroom en hebben geen ventilator nodig voor de koeling, maar de beschikbare opslagruimte is minder dan die van conventionele harde schijven. HDD’s zijn minder duur, nemen meer ruimte in beslag, produceren warmte, maar hebben een belangrijk voordeel als het gaat om opslagruimte. Het hoofdgeheugen moet minimaal 2 GB zijn, maar beter 4 GB, zodat u lang van het apparaat kunt genieten. Een goede netbookprocessor moet ten minste 1,6 GHz hebben. De levensduur van de batterij moet minstens 7 tot 9 uur bedragen, deze prestatie is oké voor normaal gebruik. Afhankelijk van waar u het internet op wilt, moet het netbook een WLAN- en/of UMTS-module hebben.
Camera, microfoon, Bluetooth, kaartlezer etc., al deze dingen moet je zelf kiezen, als je ze wilt.

Een netbook werkt met energiebesparende componenten; processor, harde schijf en alle andere componenten worden op elkaar afgestemd om een zo lang mogelijke gebruiksduur te bereiken. Netbooks zijn de perfecte metgezellen op zaken- en werkreizen. In de afgelopen jaren zijn er cabriolets op de markt gebracht, deze zorgen voor een nieuw elan in de markt, de cabriolets zijn een combinatie van Tablet PC en Netbook, het toetsenbord van deze apparaten kan ofwel worden weggeklapt of volledig worden gescheiden van het apparaat.

Netbooks werden in eerste instantie duidelijk gescheiden van de volgende grotere klasse, de sub-notebooks. De schermen waren veel kleiner, de prestaties waren zeer beheersbaar. Inmiddels zijn de grenzen echter vervaagd, omdat er nieuwe netbooks beschikbaar zijn in formaten die reiken tot aan de subnotebooks. Beeldschermformaten tot diagonalen van 11,6 inch zijn niet langer een zeldzaamheid, waardoor de apparaten al in het veld van de subnotebooks staan. U moet er zeker van zijn dat u geen optische drive zoals een DVD-brander nodig heeft, aangezien netbooks in principe zonder dergelijke drives worden geleverd. Om ook zonder internetverbinding gegevens naar het netbook over te brengen, worden in plaats daarvan USB-sticks gebruikt. Aangezien deze nu beschikbaar zijn met DVD-achtige capaciteiten tegen een zeer redelijke prijs, is dit niet noodzakelijkerwijs een groot nadeel. Men moet er ook voor zorgen dat er zoveel mogelijk geïntegreerde hardware bij deze apparaten wordt gebruikt. Het is leuk om thuis luidsprekers van hoge kwaliteit of een webcam te hebben, maar ze worden zelden meegenomen op de weg. En dat is precies waar de netbooks voor ogen staan.

Netbooks moeten in de eerste plaats ultramobiel zijn. Daarom is het te verwachten dat deze apparaten natuurlijk ook buitenshuis worden gebruikt. Vooral in seizoenen waarin de zon meer schijnt dan u zou willen, moet u ervoor zorgen dat het netbook een geschikte weergave heeft. Antireflecterende displays helpen een beetje bij het gebruik van het netbook in de buitenlucht, in een ijssalon, op het station of op andere openbare plaatsen. Ook het besturingssysteem speelt een grote rol. Aangezien netbooks zijn ontworpen om zo goedkoop mogelijk te zijn, is het besturingssysteem hier nog steeds de belangrijkste factor. zeer veel apparaten worden aangeboden met voorgeïnstalleerde Linux-distributies. Dit hoeft geen nadeel te zijn, maar de laatste jaren en decennia waren er nauwelijks computers te koop waarop geen Windows besturingssysteem beschikbaar was. De omschakeling kan dus een onaangename hoeveelheid tijd in beslag nemen.

Anders moeten de gebruikelijke verdachten op de checklist worden doorgelicht. Hoe zit het met de levensduur van de batterij, bijvoorbeeld? Dit is een zeer belangrijk punt, vooral voor deze klasse van apparaten, die alleen op de weg worden gebruikt. Indien mogelijk moet u ook proberen een paar uur aan een netbook te werken voordat u zich zo’n apparaat zelf kunt veroorloven. Voor- en nadelen kunnen dus snel kristalliseren. Ergonomie speelt ook een belangrijke rol op zo’n klein apparaat, want met je rug over het netbook gebogen zitten is natuurlijk niet gezond op de lange termijn. Hier moet men bijten in de kogel en liever doorgaan met zoeken tot men een geschikt apparaat vindt.

Gedetailleerde en goede recensies van netbooks zijn meestal te vinden in alle computergerelateerde tijdschriften. De Chip, Computerbild of PC Welt informeren regelmatig over nieuwe netbooks en laten ze een volwassen testcursus doorlopen. Deze tijdschriften zijn meestal ook online vertegenwoordigd en informeren daar ook over nieuwe publicaties en interessante wetenswaardigheden over netbooks. Er is geen „beste fabrikant“ op dit gebied. Ze scoren allemaal met verschillende ontwerpen, verschillende hardware en andere unique selling points. ASUS kan worden gezien als een pionier op dit gebied, die met zijn EeePC echt van de netbook wave is gekomen. Slechts enkele maanden later volgden overeenkomstige apparaten van andere fabrikanten, zoals MSI, met de MSI Wind. Ondertussen zijn alle grote Aziatische bedrijven vertegenwoordigd als netbookfabrikanten. Vooral Acer en Lenovo hebben met de netbooks een extra steunpilaar voor hun bedrijven veiliggesteld. Ondertussen verschillen de apparaten nauwelijks in kwaliteit. Als het echt een optimaal apparaat moet zijn, is het natuurlijk aan te raden – zoals altijd – om de bovengenoemde vakpublicaties te bekijken.