notebookbatterij

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk notebookbatterij

Wat is een notebookbatterij?

Om een notebook optimaal en overal te kunnen gebruiken, is een goede accu absoluut noodzakelijk voor het apparaat. Hoewel een notebook ook op elk moment door de voeding kan worden gevoed, hebben gebruikers de neiging om een notebook te kiezen wanneer ze mobiel willen blijven of moeten werken. De accu is een oplaadbaar opslagapparaat dat de notebook van stroom voorziet zonder dat er een externe voedingsbron nodig is. Zowel de kwaliteit als de capaciteit van de accu heeft een doorslaggevende invloed op de levensduur voordat de accu moet worden opgeladen. Na de aankoop van een notebook heb je meestal twee tot drie jaar de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe accu. Oplaadbare batterijen zijn verbruiksartikelen waarvoor de garantie vaak maar zes maanden geldig is. Na de aankoop wordt daarom een veeleisende test van de notebookaccu door de gebruiker aanbevolen.

Vereisten voor een goede notebookbatterij

De accucapaciteit, aangegeven in milliampere-uur (mAh), geeft aan hoe sterk de accu is en heeft dus invloed over de levensduur van het notitieboekje. De levensduur van het notitieboekje is nog steeds afhankelijk van het gebruik dat ervan wordt gemaakt. In de stand-by modus gaat de notebook veel langer mee dan tijdens complexe gegevensverwerking of online gaming.

Ondanks verschillend gebruik mag er geen batterij worden aangeschaft met een capaciteit van minder dan 4.200 mAh. Zwakkere batterijen zijn alleen geschikt voor goedkope notebooks of netbooks.

De kwaliteit van de accu van de notebook kan worden vastgesteld door middel van tests, online onderzoek en gebruikersrapporten. Veel internetsites voeren tests uit voor notebookaccu’s en geven een ranglijst. In principe is het de moeite waard om producten van bekende fabrikanten te gebruiken en hiervoor wat meer geld te investeren. Goedkope accu’s hebben enerzijds een te lage capaciteit en verliezen anderzijds veel eerder hun prestaties dan duurdere varianten.

Toepassing van de batterij

Batterijen zijn te vinden in elke notebook en laptop en zijn wat maken een mobiele PC. Zonder oplaadbare batterij kan een notebook net zo krachtig zijn als dat hij een permanente externe stroombron nodig heeft.

Vooral degenen die vaak onderweg zijn en op verschillende plaatsen computerwerk moeten doen, letten op een goede batterij en een goede levensduur hebben in het Regelauch ten minste één opgeladen reservebatterij.

Onze Top 10 – Notebookbatterij

Wat zijn de alternatieven voor een oplaadbare batterij?

Naast de werking van het notebook met een oplaadbare batterij kan het apparaat ook op elk moment met de meegeleverde netadapter worden gebruikt. Om de accu te sparen, moet deze tijdens het gebruik van het stroomnet worden verwijderd, omdat niet alle notebooks een kabelverbinding hebben waarmee de stroomtoevoer naar de accu kan worden omzeild. Tijdens het gebruik van het stroomnet moet echter worden opgemerkt dat als de stroomvoorziening wordt onderbroken, het Notebook geen energiereserve heeft en het systeem zal crashen. Onopgeslagen documenten zijn dan bijvoorbeeld meestal niet meer te redden. Bovendien moet er bij het gebruik van het Notebook zonder accu op worden gelet dat de contactpunten met de accu niet vervuild zijn, omdat deze zonder een geschikte afdekking worden blootgelegd.

Welke fabrikanten van notebookaccu’s zijn er?

De gebruikelijke procedure voor het kiezen van de juiste notebookaccu is het zoeken naar een accu van de notebookfabrikant, omdat dit ervoor zorgt dat de accu past bij de vorm en de elektrische eigenschappen van het apparaat. De fabrikanten rechtvaardigen ook de vaak hogere prijzen dan bij externe leveranciers door gebruik te maken van hoogwaardige laadcellen.

<span#000000;“<spanstyle=“font-family: Georgia, serif;“>Als alternatief kunt u ook producten van andere fabrikanten gebruiken. Een manier om goed advies te krijgen over producten van derden is om naar gespecialiseerde accuwinkels te gaan.

Innovaties op het gebied van batterijen

In de loop van de tijd zijn de verschillende versies van notebookaccu’s steeds verder ontwikkeld en steeds krachtiger geworden. Op dit moment is de zogenaamde lithium-ionbatterij representatief voor de huidige situatie, omdat deze een lange levensduur heeft en sneller kan worden opgeladen dan de eerder gebruikte modellen. De ontwikkeling van de accu’s op alle gebieden van de elektrotechniek is voortdurend in ontwikkeling, wat betekent dat de accu’s van notebooks steeds langer meegaan voor de consument. Verschillende accutests voor notebooks geven informatie over hun prestaties en maken de producten vergelijkbaar.

Voorafgaande aankoop van een batterij op het internet

De grootste voordelen bij de aanschaf van een notebookbatterij op het internet zijn enerzijds het grote assortiment van verschillende internetwinkels en anderzijds de mogelijkheid om overal prijzen te vergelijken. Voor bijna elke batterij kunnen gebruikersbeoordelingen worden bekeken, zowel wat betreft de prestaties als de kwaliteit en de tevredenheid over het product. Meestal is de ondersteuning van de dealers ook zeer behulpzaam en gemakkelijk te contacteren. Klachten en garantieclaims kunnen meestal eenvoudig worden afgehandeld. Het is daarom nuttig en aanbevolen om de accu van het notebook te testen nadat deze is geleverd.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een batterij??

Zorg er bij de aanschaf van een batterij eerst voor dat de naam van het model past. Hiervoor moet het model van de batterij die samen met de notebook wordt aangeschaft, worden vergeleken met de modelnummers van de online producten. Als er een krachtigere batterij nodig is, is de capaciteit de belangrijkste parameter. Krachtiger batterijen hebben meer cellen en zijn groter dan normale modellen. Daarom moet u er ook op letten hoe de grootte van de accu de opslag en het gebruik van het notebook beïnvloedt.

Nuttige accessoires voor notebookbatterijen

Als toebehoren zijn een tweede accu en geschikte containers in ieder geval de moeite waard. Veel dingen kunnen worden gebruikt als containers voor batterijen. Het is alleen belangrijk dat de batterijen worden beschermd tegen licht en dat er geen vocht bij de batterijen komt. Voor de opslag worden oplaadniveaus tussen 50 en 80 % aanbevolen.

Bovendien heeft de Powerbank zich bewezen als accessoire. Met een Notebook Powerbank kan een Notebook meerdere malen worden opgeladen, afhankelijk van de capaciteit van de Powerbank.

<plang=“zxx“ align=“left“>Als u de mogelijkheid heeft om ondanks de hoge mobiliteit en het veelvuldig reizen gebruik te maken van externe stroombronnen, moet u een geschikte stroomvoorziening voor het notebook hebben, in het beste geval zelfs twee. Geen enkele batterij kan worden opgeladen zonder stroomadapter, tenzij u natuurlijk een powerbank bij u heeft.

[shortcode-variabelen slak=“youtube“]