Olieverwarming

TROTEC Infrarood-oliekachel IRO 15 | Olieverwarming | Veiligheidsthermostaat
LinkTROTEC Infrarood-oliekachel IRO 15 | Olieverwarming | Veiligheidsthermostaat*
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 399,95
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
TROTEC Infrarood-oliekachel IRO 15 | Olieverwarming | Veiligheidsthermostaat
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 399,95
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Olieverwarming

Een modern olieverwarmingssysteem biedt ook vandaag nog een bijbehorend besparingspotentieel. Vooral de huidige condensatieketels zijn in staat om een hoge mate van efficiëntie te bereiken. Dit zorgt voor lage stookkosten en ook het milieu heeft er baat bij. Bovendien biedt een dergelijk verwarmingssysteem nog steeds mogelijkheden als het bijvoorbeeld wordt gecombineerd met zonnetechniek. In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk om een subsidie van de staat te krijgen als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Naast een hoog warmtegehalte staat de energieopbrengst centraal.

Alleen al in Duitsland zijn er ruim 6 miljoen olieverwarmingssystemen, ongeveer evenveel als gasverwarmingssystemen. Ook al zijn ze niet allemaal state of the art, de variant biedt tal van mogelijkheden om kosten te besparen. Om zo’n kachel in staat te stellen warm water te produceren, wordt de olie in een grote ketel gepompt en gaat deze in een brander. Een verbrandingsproces genereert warmte, en de uitlaatgassen kunnen dan worden gebruikt. Omdat een dergelijke ketel in moderne apparatuur vrij compact is, heeft hij niet zo veel vloeroppervlak nodig. Het is ook mogelijk om zo’n ketel aan de muur te plaatsen. Om de stookolie op te slaan moet er echter wel een olietank beschikbaar zijn. In de meeste gevallen bevindt deze zich in een kelderruimte of buiten in de open lucht.

olieverwarmingssysteem

Tijdens de olieverbrandingstest moest aan bepaalde eisen worden voldaan om de inbedrijfstelling mogelijk te maken. Aangezien dit gevaarlijke stoffen zijn, is het noodzakelijk om regelmatig te testen, vooral voor tanks. De eigenaar is verantwoordelijk voor een goede conditie. Voordat een installatie plaatsvindt, moet je nagaan hoe hoog de vraag is. Eenmaal per jaar wordt een vulling met olie uitgevoerd. Deze operatie mag alleen door een specialist worden uitgevoerd. Het exacte vulniveau moet in acht worden genomen. Een tank moet ook met regelmatige tussenpozen worden gereinigd. Moderne modellen hebben een nogal spleetvormige opening waar een sonde als steun dient. Om gebruik te mogen maken van een olieverwarmingssysteem is een installatiecertificaat nodig.

Koop onze Top 10 – olieverwarming

Nr. 1
TROTEC Infrarood-oliekachel IRO 15 | Olieverwarming | Veiligheidsthermostaat
Kundenbewertungen
TROTEC Infrarood-oliekachel IRO 15 | Olieverwarming | Veiligheidsthermostaat*

TROTEC Infrarood-oliekachel IRO 15 Krachtige doeltreffende verwarming door middel van straling zonder luchtopwerveling De IRO 15 levert doelgerichte warmteDe 20 kW krachtige Infrarood-verwarming IRO 15 levert doeltreffende stralingswarmte, die niet de lucht verwarmt, maar via lichtgolven voorwerpen en oppervlaktes direct verwarmt. Omdat er bij de...

 Preis: € 399,95 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

olieverwarming

Het toepassingsgebied van een olieverwarmingssysteem is voornamelijk groot en veel ruimtes. Door het installeren van een olietank wordt een soepele werking gegarandeerd. Afhankelijk van de behoefte kan de grootte verschillend zijn, ook een individuele oplossing is mogelijk. Er moet echter worden opgemerkt dat de installatie met een ketel en een tank veel ruimte vraagt, hier moet een aparte ruimte of opslagruimte beschikbaar zijn. U moet er ook voor zorgen dat de geldende veiligheidsvoorschriften strikt worden nageleefd. Er zijn zeker verschillen in de eisen in de afzonderlijke deelstaten. Een verwarmingsspecialist kan hier als contactpersoon worden ingezet. Een geschikt uitlaatgassysteem is noodzakelijk om alle ruimtes betrouwbaar te kunnen verwarmen. Deze moet ongevoelig zijn voor zuur en water, zodat de temperatuur niet daalt. Een branderblower wordt in de meeste systemen gebruikt en zorgt voor een soepele werking. Huiseigenaren moeten bijzondere aandacht besteden aan de ecologische balans. Als alternatief kan ook een koppeling met een warmtepomp of een zonnesysteem worden gebruikt. Een dergelijke combinatie kan de bedrijfskosten aanzienlijk verlagen.

olieverwarming

De olieverwarmingstest toonde aan dat een een dergelijk verwarmingssysteem is niet het beste voor het milieu. Een alternatief is een warmtepomp. Dit is een volledig emissievrije verwarmingsvariant. Het maakt gebruik van omgevingswarmte en kan worden gebruikt voor verwarming, koeling of ventilatie. Als u een oud gebouw bezit, heeft zo’n alternatief alleen zin als er een optimale gevelisolatie is. Een tweede alternatief is pelletverwarming. Schone en zuinige verwarming is ook hier mogelijk. De aankoopkosten zijn echter aanzienlijk hoger, maar de bedrijfskosten zijn extreem laag.

olieverwarmingssystemen

Een olieverwarmingssysteem is een complex systeem dat in het betreffende object moet worden geïnstalleerd. In ieder geval moet de installatie worden uitgevoerd door gekwalificeerd personeel, aangezien er veel eisen zijn die in acht moeten worden genomen. Vooral bedrijven als Buderus, Viessmann, Wolf, Brötje en Vaillant hebben zich hierin gespecialiseerd. Het is ook belangrijk op te merken dat het systeem met regelmatige tussenpozen moet worden gecontroleerd of geïnspecteerd. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat het systeem ook de komende jaren perfect blijft functioneren.

olieverwarming

De olieverwarmingstest heeft aangetoond dat de technologie van een olieverwarmingssysteem de afgelopen decennia voortdurend is verbeterd. Ook op het gebied van energieopbrengst is het goed te zien. In combinatie met een zonnesysteem is een rendement tot 98 procent mogelijk. Bovendien zijn de systemen vrij compact en nemen ze minder ruimte in beslag. Aangezien olieverwarmingssystemen zeer wijdverbreid zijn, is deze technologie vrij eenvoudig te hanteren. Regelmatig onderhoud en reiniging zijn niet zo kostbaar en kunnen zonder problemen worden uitgevoerd. Vergeleken met moderne verwarmingssystemen, zoals een zonnesysteem of een warmtepomp, is de Beheersbare acquisitiekosten. Bovendien heeft dit soort verwarmingstechnologie zich al vele jaren bewezen. Bovendien is er geen enkele contractuele verplichting bij de aankoop nodig, maar u kunt vrijelijk beslissen welk bedrijf bijvoorbeeld de stookolie levert of het onderhoud uitvoert. Als de olieprijs op de markt gunstig is, kunt u direct een grotere voorraad kopen en wat geld besparen. Er zijn ook financiële prikkels van de staat voor de aanschaf van een modern olieverwarmingssysteem, als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Voordat u een olieverwarmingssysteem koopt, moet u beslist duidelijk maken hoeveel verwarmingskracht er nodig is. De installatie moet geschikt zijn, zodat voldoende verwarmingsvermogen kan worden gegarandeerd. Niet alleen de aanschafkosten spelen een belangrijke rol, maar ook de exploitatiekosten en de prijzen voor regulier onderhoud. De nieuwste condensatieketeltechnologie zorgt voor een hoog rendement en lage maandelijkse kosten. Om het verwarmingssysteem optimaal te laten functioneren, moet dit zeker door een gespecialiseerd bedrijf worden gedaan. Een kostenraming helpt bij de berekening en kan worden aangevuld met extra subsidies. De KfW Bank (Kreditanstalt für Wiederaufbau) kan subsidies en gunstige rentetarieven aanbieden.

olieverwarming

In olieverwarmingssystemen zijn er verschillende accessoires voor ketels om een nog effectievere verbranding te bereiken. Deze kunnen tijdens de eerste installatie worden gebruikt of later worden aangepast. Achteraf aanpassen is echter in de meeste gevallen complexer en duurder. U moet een dergelijk project zeker door een specialist laten uitvoeren, omdat er anders problemen met het verwarmingsvermogen kunnen ontstaan. Condensatieketels moeten na enkele jaren volledig worden vervangen. Anders het niveau van de verbranding verslechtert in de loop van de tijd, wat leidt tot hogere bedrijfskosten.