Onderwatercamera

Minolta onderwatercamera  Weathermatic 35DL
LinkMinolta onderwatercamera  Weathermatic 35DL*
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 90,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Minolta onderwatercamera  Weathermatic 35DL
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 90,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Onderwatercamera

Onderwaterfotografie verwijst naar het maken van foto’s onder water tijdens het ruilen, snorkelen of zwemmen. Het wordt gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden op het gebied van onderwaterarcheologie, maar ook voor journalistieke, artistieke of privédoeleinden. Tot een paar jaar geleden was onderwaterfotografie alleen mogelijk voor een paar professionele fotografen, omdat de apparatuur erg duur was. Maar dit is in de loop van de laatste jaren veranderd. Hoewel er nog steeds zeer hoogwaardige onderwaterbehuizingen zijn die speciaal voor fotografen zijn gemaakt en die extreme duikdieptes mogelijk maken, zijn er nu vele andere goedkope cameratypes op de markt. Er zijn dus compactcamera’s en actioncams voor weinig geld, die langere duiken in het water overleven.

Zo zijn de onderwatercamera’s de laatste jaren steeds populairder geworden en groeit de markt van modellen en aanbiedingen gestaag. Vooral vakantiegangers willen foto’s maken in het zwembad en de zee. Tijdens het snorkelen in het Caribisch gebied willen ze de adembenemende onderwaterwereld vastleggen. Om vast te leggen wat je hebt gezien en er later nog eens naar te kunnen kijken. Een souvenir om mee te nemen in de vorm van foto’s. Dit zijn redenen waarom steeds meer mensen zich tot onderwatercamera’s wenden.

De digitale onderwatercamera’s zijn ontworpen voor gebruik in nat en onder water. Ze hebben een gesloten behuizing, die niet geïnstalleerd of onderhouden hoeft te worden. Bovendien biedt de behuizing bescherming tegen kou, schokken en stof. Er moet rekening worden gehouden met de opgegeven duikdiepte en duiktijd. Er zijn grote verschillen tussen de twee punten. Sommige mensen vertonen geen problemen met spatwater, korte duiken of af en toe snorkelen op het wateroppervlak, maar als u tot vijf meter diepte duikt wordt de camera een garantiegeval. Veel compactcamera’s beloven duikdieptes tot 15 meter. Maar ze hebben ook enkele nadelen. Een criterium is de operabiliteit onder water, die vaak onpraktisch en krom is. Speciale onderwaterbehuizingen bieden grote schakelaars en knoppen. Daarnaast is de lichtgevoeligheid van de lenzen, die meestal niet voldoende is voor duikdieptes van vijf meter en meer. In dit geval helpt geen compensatie door verhoogde ISO-waarden, omdat dit de beeldruis alleen maar vergroot. Bij toenemende duikdiepte daalt de lichtwaarde onder water zelfs bij het mooiste weer sterk.

Onze Top 10 – onderwatercamera

Nr. 1
Minolta onderwatercamera  Weathermatic 35DL
Kundenbewertungen
Minolta onderwatercamera  Weathermatic 35DL*

MINOLTA WEATHERMATIC DUAL 35 AFDual Lens: 1:3,5/35mm en 1:5,6/50mmAutofocus: Infrared active-type autofocus met een bereik van  2.5 ft. (0.75 m) tot oneindig.35mm films van100 ASA of 400 ASA onderwater macrozoeker verandert bij vergroting waneer de lens word omgeschakeldeen 6V lithium of 4 AAA battereien.drijft in watergebruikte conditie

 Preis: € 90,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Als u foto’s en video’s van hoge kwaliteit onder het wateroppervlak wilt maken, moet u een speciaal onderwaterhuis gebruiken dat is geoptimaliseerd voor het type camera. Het onderwaterhuis bereikt snel de waarde van de camera. Hiervoor worden u duikdieptes aangeboden die ruim boven de 40 meter liggen. Bovendien staat een eenvoudige bediening van de digitale camera op de voorgrond, wat ook geldt voor de aan te brengen lichtapparatuur. De camera moet zo eenvoudig mogelijk te leiden zijn en het extra licht mag de camera niet uit balans brengen. Als aan deze eisen wordt voldaan, kan een DSLR of kleinere systeemcamera onder water de optische kwaliteiten van de camera laten zien en met uitstekende resultaten overtuigen.

Een opvallende uitzondering is de Nikon 1 AW. Het is de enige verwisselbare lenscamera die zonder speciale behuizing in het water kan worden gebracht en die op een diepte tot 15 meter. Maar de keuze van waterdichte lenzen is beperkt.

Onderwatercamera’s zijn verkrijgbaar in alle verschillende prijsklassen. De goedkope wegwerponderwatercamera’s zijn verkrijgbaar voor minder dan 10 euro in de drogisterij of online. In de professionele klasse is er nauwelijks een limiet aan de prijs. Digitale onderwatercamera’s voor normaal gebruik kosten tussen de 100 en 500 euro.

Het is raadzaam om bij de fabrikant van de camera te informeren voordat u een camera koopt, omdat het op dit gebied gebruikelijk is dat de modellen verder worden ontwikkeld en er nieuwe modellen op de markt komen. Deze modellen zullen nieuwe functies en betere hardware hebben. Een nadeel is dat de prijzen voor nieuwe modellen hoger zijn dan de nieuwe prijs van het vorige model.

U kunt onderwatercamera’s online of in gespecialiseerde winkels kopen. Beide opties bieden voordelen en nadelen. Online kunt u bijna elke camera goedkoper vinden, omdat de kosten voor gespecialiseerde verkopers en een winkel zijn weggelaten. In een speciaalzaak moet je iets meer betalen voor een onderwatercamera. In ruil daarvoor krijgt u deskundig advies dat u kan beschermen tegen een slechte aankoop. Daarom is het raadzaam om Resounancen, ervaringsverslagen en tests zorgvuldig te lezen op het internet.


Vragen die je jezelf moet stellen voordat je gaat kopen:

 • Wilt u de camera alleen voor onder water gebruiken of ook in het algemeen?

Als u op zoek bent naar een robuuste allround camera om te snorkelen, moet u kiezen voor een buitencamera.

 • Hoe hoog zijn de eisen aan de beeldkwaliteit?

De beeldkwaliteit van onderwatercamera’s is ook gerelateerd aan de prijs. Goede foto’s van buitencamera’s zijn beschikbaar in de prijsklasse van 250 – 350 Euro. Voor huishoudelijk gebruik zijn deze camera’s volledig toereikend. Als u hogere eisen stelt, moet u dieper in uw zak graven en heldere kleuren en hoge resolutie foto’s en HD-video’s krijgen.

 • align=“LINKS“<spanstyle=“color: #000000;“>Wilt u vooral fotograferen of ook filmen?

  Als u vooral foto’s wilt maken en alleen aan de zijkant wilt filmen, moet u een buitencamera gebruiken

  .

  Als je vaak en vaak wilt filmen, dan is de GoPro.

  De technologie heeft inmiddels het punt bereikt dat het maken van foto’s onder water met een smartphone in sommige gevallen mogelijk is

  .

  Ze worden zo waterdicht geproduceerd dat ze geen extra bescherming nodig hebben. Maar dit is niet de regel. Beschermhoesjes voor de Smartphone voor het maken van foto’s en het filmen onder water zijn nu voor bijna elke Smartphone beschikbaar. Ze zijn echter niet ontworpen voor grote dieptes. Ze zijn alleen geschikt voor een paar snapshots tijdens het duiken of snorkelen.

  </spanstyle=“color:>